Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (253)

plakát

Kráska a netvor 1950 (2010) (TV film) 

Experiment se střihovou skladbou mi zpočátku trošičku rušil, ale lépe pak dokázal vyevokovat napětí. Za Klárku 4 hvězdičky.

plakát

Pokémon (1997) (seriál) 

Co je horší. Už jsou tady ZAS!

plakát

Katy Perry - Rise (2016) (hudební videoklip) 

Tak tahle písnička mne zahřála u srdce!

plakát

Výlet s mámou (2012) 

Škoda, něco tomu chybí... :-/ na to, že jsem se docela těšila...

plakát

Kouzla králů (2008) (TV film) 

Naprosto otřesná pohádka... jsem mírná, že dávám 1 hvězdičku...

plakát

Perfect Days - I ženy mají své dny (2011) 

Opět platí pravidlo - čím méně mne zaujme anotace, tím víc se mi film líbí a překvapí zpracováním! Ivana Chýlková dokázala zahrát odrostlou puberťačku naprosto brilantním způsobem! Najednou si řeknete - to neni Ivana Chýlková, to je Erika. A to se mi líbí všeobecně na režii. Když režisér dokáže jakémukoliv herci vdechnout život jeho postavy vybočující z linie tuctových postav. Ač Ivana hraje všeobecně dobře, v Perfect days jsem zírala s úsměvem co s ní Alice dokázala udělat. Skutečně mne to potěšilo, příběh je pak okořeněný něčím originálním, něco co diváka trošku pošťouchne a zjistí, že je něco jinak. Skutečně jsem měla radost. Když si vezmeme v potaz, že Čtyři slunce mi přišly jako šíleně nudný film o ničem, přišel Karel Roden s postavou tuze originální, vyšinutou... jinou než běžně vidíme. Taková hra má smysl.

plakát

Horem pádem (2004) 

Hřebejk dokáže uchopit zajímavě doby minulé, ne však ty současné! Palec dolů.

plakát

Vesnice (2004) 

Když se nad tím zamyslím po toliko letech, ano, možná tomu filmu skutečně chybí víc napětí, ale na druhou stranu se na něj docela příjemně dívá, takže nakonec to Shymalanovi odpustím. Horší je to v případě, kdy milovníci Šestého smyslu najednou jsou ochuzeni o ty fígle, které bohužel už z klobouku M. Night netahá. Možná je škoda v rámci režijního a autorského vývoje, že Shy začínal na vrcholu a pak postupně stupínek po stupínku dolů... Přesto z filmu dýchá úžasná atmosféra. Tento film by se možná měl vnímat jinak. A já ho tak vnímám a nevadí mi to, neuráží mi to. Pamatujeme si všichni doby, kdy se chodilo na dokumenty ve 3D? Vesnice ty brýle nepotřebuje. Dokonce ani nepotřebuje to veliké plátno, abyste se nadechli zhluboka toho vzduchu podzimních mlh...