Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (187)

plakát

Konzultant (2013) 

Luxusní záležitost! Jeden z mála filmů, kde vám na konci nezbude jediná kladná postava. Velmi dobře zvládnutá práce scénaristy, režiséra, kameramana, výpravy a v neposlední řadě všech herců. Proč ne 5 hvězd? Trošku mi nesedla délka filmu nebo spíš práce střihače.

plakát

Kostka (1997) 

Tento film jsem poprvé viděl před asi sedmi lety. Už tehdy mě zaujal originální myšlenkou až bestiální zvrácenosti lidské fantazie v likvidaci jiných lidí. Kostka si v podstatě velmi chytře pohrává s lidskými pudy a tzv. ponorkou nemocí. Základní otázkou se tak stává: "Čeho všeho jsme schopni v hraničních situácích našich životů?" Ačkoli je kostka prošpikována nejrůznějšími vražednými pastmi, je největší zbraň ukrytá v lidech samotných. Spolupráce je cestou k životu, přesto jsou naše egoistické pudy silnější, než altruismus. Nábožensky symbolický konec s "prosťáčkem", který vchází do světla jen dále rozvíjí důležitost sociálních institucí a kooperace. Avšak nejzajímavější je myšlenka nic nedělání. Ačkoli by náš život měl být naplněn aktivitou a bojem o život, snaží se nám kostka vnutit myšlenku statičnosti. Nalezení správného místa a setrvání na něm. "Životní energie" nás nakonec k "nirváně" dovede sama. Ačkoli bradl3y vtipně podotkl, že podobnou myšlenku můžeme najít v hororové sérii SAW, tato statičnost jde proti proudu. Za takovéto rebelství má u mě body na víc.

plakát

Krev: Poslední upír (2009) 

Cokoli vás napadne, že má něco společného s filmem, tak v tomto pokusu to jen těžko budete hledat. Napadá mě jediná věc, která se mi tam vážně líbila. Ten černý Peugeot.

plakát

Krotká (1967) (TV film) 

Překrásné! Komorní! Lidské! Opravdové! Poklona autorovi předlohy se vším všudy.

plakát

Kvaska (2007) odpad!

Ono natočit dobrý muzikál je těžký. Mnoho lidí je nemá rádo už z principu, další je mají za homosexiální žánr a v neposledním případě si někdo myslí, že dobrých herců zpěváků je fakt pomálu. Takže Mirjam Landa patří obdiv za to, že to zkusila. To je, ale vše! Téměř nic na tom snímku není dobře! Nejsem žádný zarytý antilanda, ale bylo by příjemné, kdyby Daniel nějak procitl a stal se mnohem víc soudnější. Ať se prvně podívá na nějaké dobré filmy a pak podle nich zkusí něco natočit, věřím, že výsledek bude mnohem lepší.

plakát

Labyrint: Útěk (2014) 

Film se nese na vlně pubertálního diváctva, které objevilo kouzlo myšlenek z Orwellova 1984, ačkoli nutno podotknout, že myšlenky sami trpí velmi často lobotomii. Jako mnoho dalších je i tento snímek kupodivu velmi úzce zacílen: požerači popkornu s omezenými filmovými znalostmi a filozofii totalitních režimů. Dnes je zkrátka "kůl" žít v "postapo" světě. Pro ty, kteří se rádi šťourají, představuje film slepenec několika jiných snímků, které vykrádá s drzostí sobě vlastní. Postavy trpí kostrbatou šablonovitostí, děj se po celou dobu vyvíjí předvídatelně a tupě, aby ho v závěru mohli tvůrci natolik překombinovat, že se v něm nezorientují ani znalci latinskoamerických telenovel. Je film nekoukatelný? Pokud je vám mezi 14 a 18 tak z něj budete nadšeni! Pokud jsem mimo tuto věkovou hranici může mě film bavit? Pokud jsi filmový narkoman a denně shlédneš 4-5 filmy, tak tě může bavit hledat vykradené motivy z jiných filmů. Pokud jsi normálně pracující člověk, tak můžeš ocenit myšlenku bludiště a souboj hrdiny s jeho nástrahy při hledaní cesty ven (motiv to sahající až do antiky a ještě dál). Další bod, který lze vzíti na milost už mě vážně nenapadá, omlouvám se.

plakát

Láska a smrt (1975) 

Nejfilozofičtější, nejvitpnější, nejpropracovanější a další nej by zde mohly defilovat. Tento snímek pravděpodobně už nikdy nepřekoná!

plakát

Láskou praštěná (2003) 

Láska má mnoho podob. Nyní jen zbývá najít odpověď na otázku proč právě taková přišla někomu dost zajímavá na to ji zfilmovat?

plakát

Lelíček ve službách Sherlocka Holmese (1932) 

Víte jak, on Vlasta Burian je výborný téměř ve všem. A Sherlock Holmes to ve svém literárním světě má taky tak. V základu máme klasickou komedii se záměnou a osvědčenými gagy. Ideální film na nostalgické večery!

plakát

Letadla (2013) 

Stejní tvůrci, stejný recept a stejně dobrý film. To poslední bohužel nenastalo. Letadla jsou směsicí dosucha vyždímaného zápasu odpadlíka s neporazitelným mistrem a světe div se, vyhraje odpadlík. Samozřejmě nesmí chybět trocha toho korektního humoru, kulturního klišé a dějového zvratu s morálním ponaučením. Nuda nuda, šeď šeď.