Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Pohádka

Oblíbené seriály (10)

Hospoda

Hospoda (1996)

Tento seriál je prostě legendární srdcovka plná skvělých herců. Motiv Hospody s Petrem Nárožným v čele mě při prvním sledování zcela uchvátil a tento seriál je pro mě číslo JEDNA. Někde jsem slyšel označení pro tento seriál, jako "sitcom po Česku". Myslím, že je to výstižné označení a možná proto mě to chytá. Důležité je i obsazení, které je perfektní a žádná z postav mi v seriálu nevadí. I hercové, které moc nemusím tu podávají skvělý výkon, který jim nelze odepříti. Znám všechny díly skoro zpaměti a jsem rád, že jsem na tetno seriál narazil. A znělka seriálu... je to asi jediná celistvější skladba, kterou jsem kvůli tomu naučil hráti na klavír jako samouk.

Byli jednou dva písaři

Byli jednou dva písaři (1972)

Improvizační koncert pánů Sováka a Horníčka v klasice a v jednom z nejlegendárnějších seriálů všech dob. Dlouho jsem věděl, že je známý a úspěšný, ale až teprve rok minulý mě donutil podívati se a jsem rád, že jsem to udělal. Jeden z nejlepších seriálu naší vlasti v historii. Třebaže jde o adaptaci díla francouzského... je to velmi české, což ale v tomto případě není vůbec špatné.

Hříšní lidé města pražského

Hříšní lidé města pražského (1968)

Nejlepší detektivní seriál u nás. Obsazení, prostředí a hudba Zdeňka Lišky dodává tomuto seriálu skutečně to pravé ořechové. Jaroslava Marvana jako herce silně obdivuji, proto mě jeho obsazení v roli Rady Vacátka ještě více namotivovalo se k seriálu dostati a jsem rád, že jsem tak učinil. Řadil se k Hospodě a Písařům k mé trojičce nejoblíbenějších seriálů.

Četnické humoresky

Četnické humoresky (2001)

Seriál, který jsem nevím proč tak dlouho odkládal, jest pro mě překvapení. Když jsem si na DVD jen kvůli distribuci Centra českého videa pořídil první tři disky obsahující dvě řady tohoto seriálu, nečekal bych, že mě seriál natolik osloví. První dvě série mě prostě bavily jak z hlediska obsahové tak z hlediska detektivního, tak z hlediska vedlejších linek o životě četníků. 3. série je jistě slabší než ty předchozí. I tak se všechny epizody povedly na alespoň na průměr tohoto seriálu a na nadprůměr seriálů obecně. Závěr byl pak skvostem a příběh se uzavřel. Nepovažuji toto za seriál pro vyložené milovníky složitých případů. Ale i přesto - je to jeden z nejlepších detektivních seriálů u nás a byla by škoda ho minouti.

Okresní přebor

Okresní přebor (2010)

Na tomto seriálu se dá oceniti řada věcí, ale jedna nadevše vyčnívá. I pro lidi, kteří fotbalu toliko neholdují, se u komedie této pobaviti mohou. Je to zkrátka komedie kolem fotbalu, a třebaže tam kopaná hraje velkou roli, není to jediné téma. Od lidí, kteří fotbalu tolik nerozumím sám vím, že je to baví. Z hereckého hlediska mě tu zaujal samozřejmě Ondřej Vetchý, který je prostě Luňák jak vyšitý a Luděk Sobota, který zde hraje jednu z mála rolí, kde nehraje silně nesmělého nebo pološíleného chlapa, ale normálního muže, se kterým lze míti sympatie. Což se jen tak u Soboty nevidělo. I ta další herecká garda je legendární, ale tato dvojice vyčnívá. Z epizodních rolí pak samozřejmě Ivan Trojan jako Bohumír Zenkl (Boža). Silně doporučuji. Věřím, že se pobavíte.

Chalupáři

Chalupáři (1975)

Je to klasika, která by byla rozhodně lepší, kdyby ji televize (jenom ČT) nevysílala každé léto. Ten seriál měl tu výhodu, že se prostě žil v době, ve které byl a agitace tam nebyla v popředí. Vzhledem k tomu, že mám velmi rád Jiřího Sováka i Josefa Kemra, tak jsem s obsazením spokojen. Jiřina Bohdalová, kterou moc nemusím, zde hrála takovou roli, která mi ani u ní nevadila. Co však musím vypíchnouti je znělka, která je skvěle hudebně vyřešena. Matuška to zpívá luxusně a bez znělky by ten seriál skutečně byl poloviční (stačí se podívati na verzi z 80. let, kde je zpěv nahrazenou jakousi hrůznou instrumentální dechovkou). Je ovšem zajímavé, že verze této skladby vyšla na MC a CD, jen v jakési hrůzné dechovkové podobě se zpěvem Matušky, která je neposlouchatelná, na rozdíl od verze ze znělky, která je krásná i z hudebního hlediska.

Comeback

Comeback (2008)

Asi jediný sitcom amerického stylu, který u nás v Čechách prorazil a stojí za to. Možná ten motiv hudební průmyslu tomu přidává. Přeci jen... kombinace Gotta, Vondráčkové a Rolling Stones, ACDC a dalších... ta je prostě vděčná. Seriál oddechový a rozhodně vhodný jak pro mladistvé, tak starší. Tomáš Matonoha, kterého moc herecky nemusím, mi zde vůbec nevadil. Martin Dejdar je tu k nepoznání od svých jiných hereckých úloh, čímž u mě získal plusové body. Doporučuji všem, co rádi zasmějí, nechtějí nic moc složitého, ale zároveň nechtějí úplný brak.

Hercule Poirot

Hercule Poirot (1989)

Pro mě to je nejlepší detektivní zaharaniční seriál. Poirota (na rozdíl od Holmese) skutečně zbožňuji a Suchetovo televizní podání je prostě nejlepší. Lepší než ty moderní pokusy o Poirota. Tohle je prostě nepřekonatelné.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Jeden z mála seriálů, který mám radši v originále, než-li v jazyce českém. Skutečně dobře uděláno a hráno pro mě "ne tolik americkým způsobem". což je možná důvod, proč mě tento seriál chytl. Jednou za čas si dám maraton a vždy se u toho hodně pobavím. Pokud nemusíte americké seriály, tenhle je zrovna z těch, který by vás i tak mohl baviti.

Vyprávěj

Vyprávěj (2009)

K tomuto seriálu mohu říci, že je to seriál pohodlný. Člověk se většinou nijak nevzrušuje vidí-li tento seriál, ale ani se nedurdí. Je to takové pohodlné. Místy až trošičku sluníčkové, na události, které se zde probírají, ale myslím, že nutné tohle nebráti jako historický seriál, ale spíše jako ságu. Neurazí, nenadchne.