Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Gravitace

Gravitace (2013)

Jediný film za posledních 10 let, který mě donutil vrátit se do kina ještě jednou. A kdo ví, jestli dvě shlédnutí budou na konec stačit. Jak už uvádějí jiní diváci, tady prakticky nejde o příběh jako takový (což skvěle umožňuje opakovaní zážitku z tohoto filmu). Jde o plnohodnotnou stominutovou audiovizuální hostinu, dobře okořeněnou emocemi. Navíc neuvěřitelně se tu ukazuje, jak důležitou složkou filmu může být hudba. Nádherným momentem pro mě byl i fakt, kdy v jedné části filmu, kdy je několik desítek sekund úplné ticho, by bylo v sále slyšet spadnout špendlík na podlahu/koberec (jakoby diváci ani nedýchali). Skláním se před hlavní protagonistkou, její ztvárnění pocitu samoty v nekonečném temném prostoru je naprosto uvěřitelné. Konec filmu je neskutečně silným a obrovským vyvrcholením s nádhernou vizuální a hudební složkou. Kontrastem pak bylo, když po takové masáži a náhledu do samoty ve vesmíru, se musíte při odchodu z kina prodírat prosvětleným nákupním centrem plným lidí. Cítil jsem se jak v úlu :-)

Lost Highway

Lost Highway (1997)

Podle mě jeden z nejlepších filmů všech dob a pro mě vrchol Lynchovi tvorby. Viděl jsem ho minimálně 5 krát a pokaždé jsem měl jiné pocity.Je to film,kde nemáte nalajnovaný příběh od začátku až do konce a jen tupě sedíte a prožíváte dobrodružství hlavního hrdiny.Během tohoto filmu vás napadne spousta myšlenek a na konci stejně nevíte která bije :-). Herecké výkony Billa Pullmana, Patricie Arquette a dalších skvělé a přesvědčivé. Co se hudby týče, absolutorium – nepamatuji si film, kde by hudba tak skvěle dotvářela atmosféru samotného děje. Některé scény se prostě vryjí divákovi do paměti navždy (a že jich tu je požehnaně). Prostě skvělý schizofrenický film, při kterém nikdy nevíte,co tím přesně chtěl autor říct. P.S: sežeňte si soundtrack!

Uprchlík

Uprchlík (1993)

V jednoduchosti je krása. Při tvorbě tohoto skvostu 90. let měl snad každý, kdo se byť jen nepatrně podílel na tvorbě filmu, svoji šťastnou chvilku (od Forda a Davise až po svačináře a řidiče).

Volný pád

Volný pád (1993)

Vynikající ukázka psychothrilleru se skvělým hlavním hereckým výkonem a výborným scénářem. Viděl jsem tento film opět po pár letech a nemám mu co vytknout. Opět si mě získal, natchnul a dostal. SUPER

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Jak maličkosti rozhodují o dění kolem nás. K tomuto filmu jsem se dostal úplně náhodou a jsem za to vděčný. Jen málo který film mě tak zmrazil. Na konci filmu by se ve mně krve nedořezal, jen jsem tak seděl a nevěděl co dál. Strhující drama o drogách, které se v závěru vystupňuje do jiné dimenze. Skvěle vykreslená atmosféra podpořená zničující a psychiku drásající hudbou. Pokud bychom chtěli zavést povinný výchovný film pro mládež, měl bych jeden horký tip! Po shlédnutí tohoto snímku snad nemůže nikoho napadnout brát drogy.