Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (41)

plakát

Všechno, všude, najednou (2022) 

Ty brďo. To je takovej ten druh filmu, po kterým musíte jít na vzduch, zapálit si cigáro a dát svýmu mozku na chvilku pauzu. Najdete tady všechno. Romantická rodinná existenciální sci-fi fantasy Hong-Kongová akčňárna o krizi středního věku, o nejisté budoucnosti, nenaplněných snech, a tak nějak celkově o životě. Je to akční, je to zábavné, je to šíleně kreativní, místy dokáže být humor trochu trapný, ale celý film je dělaný s takovou láskou, že prominete téměř cokoli.

plakát

Barbar Conan (1982) 

"UÁÁÁ!!" zařve Conan Barbarián a rosekne týpka vejpůl svým mečem. Poté Arnold pořádně zapózuje, ukáže všechny žíly na svým namakaným bicepsu a začne lamentovat o bídném stavu světa plném války a zbytečného krveprolití. Pak hodí meč k zemi, popadne dalšího zloducha a utrhne mu hlavu holýma rukama. "V mých náctiletých letech mě poznamenala absence matky a fotra." Poté Konann Barbarán popadne nejbližší buchtu a začnou se milovat. Bez protekce, ale Banán Koriandr je takový alfa, že svou sterilitu dokáže ovládat svou vůlí. Celou dobu je kamera fixovaná na Arnoldův vypracovaný zadek. Nestěžuju si. Atmosférický, i když místy velmi komický snímek o tom, jak je cool mít meč a svaly. Ty filozofické scénky jsou velmi milé, všechny asi tři v celém filmu. Žádná nuda, jenom Arnold.

plakát

La La Land (2016) 

Tohle je asi opravdu první film, kde jsem Goslinga úplně žral. Místy je celej film trochu pomalej, ale to si La La Land kompenzuje tím, že když si rozhodne dupnout, tak se z něj stává jeden z nejlepších muzikálů všech dob. Ta kamera, ta choreografie, všechno. A ach ten konec.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Jednu věc ti objasním, Skyler. Já nedávám na filmy 5 hvězdiček, já je shazuju! Vyjde nový film a prodělá, ty si myslíš, že z toho brečím? Ne. Já jsem ten, kdo dává Odpad!

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Když se sejdou dva ostřílení američtí farmáři uprostřed opuštěného městečka v prérii, všichni víme, co se stane. Vytáhnou kolty a postřílej se. To by to ale nebyl Leoneův film, kdyby tam nebyla nějaká zápletka, která westernovému žánru dává šťávu. Když si brutální pistolníci odhrnou ponča v pravé poledne, nestřílej po sobě, ale na třetího. To je vlastně začátek jednoho z nejlegendárnějšího westernu, který kdy byl exponován na surovinu. Leone, Morricone, Eastwood, Van Cleef a celý štáb vás vezme na pouť mýtického Divokého Západu, kde je zlato nad lidský život a zákon řídí bouchačka. Je to realistické? Ne. Dává to smysl. Častokrát ne. Je to hluboké? Je, ale záleží vůbec na tom? Je to western, u kterého budete bulet, jen protože se na něj koukáte. Je to tříhodinová jízda, u které budete slintat a nikdy se nebudete nudit. Je to tour-de-mua, kde nikdo není hodný, někdo je zlejší než ostatní, a někdo je ošklivý na povrch a někdo i uvnitř. Následujeme eskapády mexického psance Tuca, který byl nedávno podrazen a ponechán poušti svým nejistým parťákem Blonďákem. Tucova odplata je ovšem pozastavena, když se oba dozví část tajemství, které je může dovést k zakopanému pokladu. Krvelačný Tuco a drsný Blonďák prozatím vytvoří nejistou alianci, která je provede bitevními poli Americké občanské války. Co ale oba neví je, že po stopě pokladu jde i jejich starý známý, Krásnoočko. Příběh o válce, o lidech, o bratrství, o podrazech a o třech týpcích, kteří chtějí hodně, zle a ošklivě zbohatnout.

plakát

Podezřelá (2022) 

Chan-wook opět dokazuje svojí mistrnost v nehty kousajících dramatech, které neustále balancují na ostří komedie a romantické tragédie. Absolutní masterclass.

plakát

Blade (1998) 

Černej? Samuraj s brokovnicí? A s první dámou filmu si ani nedaj pusu na konci?? Tak to je úplně "woke" (probuzený) buzno film, mínus třistapadesát hvězdiček, dvě kyselé brambory z pěti svěstek, fakt to dává to "why" do Y2K. Twillight pro pořádný chlapáky, kteří si mastí strniště olejíčkem na vousy.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Tak na to, že Kiánovi už táhne na tu šedesát, tak ty salta, přemety a piruety ještě dělat umí. Honza Knot sice podle mě není jeho nejhlubější, nejlépe zahraná postava, ale v tom monotóním: "Ano. Já jsem John Wick. Dejte mi zbraň, budu střílet." ještě trochu šarmu je. Příběh? Na hlavu. "Čau Honzo Knote, já jsem tvůj asijskej kolega, máme dlouhou historii, i když mě potkáváš poprvé, ale věřte mi, jsem slepej, ale jsem furt cool." "Áá, tak dobře, pojdmě navštívit mé staré kamarády, ups jsou mrtví, tak nic, jdem dál." Kiánu jde z jedný uličky do druhý, všude ho chtěj zastřelit, on to přežije. Je to hezky natočený, choroška těch kaskadérů je super, světla a zvuk tip top. Je to fajn akčňák, nehledejte nic hlubšího v tom. Týpek se zlatejma zubama byl vtipnej.

plakát

Ubal a zmiz (2021) 

Feťácká jízda s velmi slabým začátkem, která se rozjede v jeden z nejsvěžejších novodobých českých filmů

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Zdeněk Svěrák se stane mezinárodním teroristou.