Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kamarádi, Mireček (Matouš Ruml) a Vilém (Janek Gregor) se živí pěstováním trávy a dostanou nabídku, která se neodmítá. Prodat veškeré zásoby trávy za jednu noc. Jenže když uzavřou obchod s nebezpečným Bulharem (Predrag Bjelac) a jeho pravou rukou (Karel Dobrý), zjistí, že jim někdo vykradl pěstírnu. Mají pár hodin na to, aby zachránili nejen kšeft roku, ale taky vlastní malíčky. Dva policisté ze staré školy (Martin Hofmann a Leoš Noha) byli suspendováni. První z nich se chová jako psychopat a druhý je vyhořelý, takže když přijdou se žádostí o návrat do útvaru, jsou svým nadřízeným odmítnuti. Aby získali zpět svoji práci i čest, rozhodnou se na vlastní pěst pátrat po kufru plném vzácného zboží a rozhodně si při tom neberou servítky. André S. (Marek Lambora) je rocker. Ale má problém. Podepsal smlouvu, ve které se zavazuje k natočení třech popových alb pro teenagery. André se na veřejnosti tváří jako hvězda, jenže uvnitř šílí. Celý svůj byt, auto i slávu by vyměnil za jednu pořádnou rockerskou noc. A přesně to se mu splní, když si na letišti omylem vezme cizí kufr. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

necisty 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavná česká komedie, která asi nepadne do noty úplně každému, ale nemusí urazit. Naivnímu divákovi by mohlo toto dílo říct, že obchod a požívání drog není nic neobvyklého či dokonce zakázaného a že i ten hodný strýček, co má v oblibě sekání prstů, by byl vlastně fajn kámoš. Ale na to se tu nehraje - mockrát jsme se zasmáli a herci, i když nepodávají kdo ví jaký výkon, do této tematiky hezky zapadali. A dokonce trailer uměl trochu mlžit a postava Rumla celkem pozitivně překvapila. ... GA Cinema ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pobavil mě potenciální rasista třídící lahve na barevné a průhledné. Žánr ztřeštěné gangsterky baví. Zápletka ale není moc originální, úvod je moc dlouhý a vyprávění se postupně rozkližuje a neudrží pozornost. Pobavily mě hlášky, který v tomto žánru sedí, jako "drž hubu, nebo ti sežeru psa", "Jak se máš? Jako za mlada. Život je mejdan". ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Dva kšeftaři s trávou dostali šanci prodat celou svou úrodu během jedné jediné noci. Jenže jim ji někdo ukradl. Na Žižkově navíc začínají řádit pološílení poldové, zoufalí muzikanti, svůdné striptérky i bulharská a vietnamská mafie. Tohle bude dlouhá noc. A někdo během ní možná přijde k úrazu… Ubal a zmiz je variace na gangsterky Guye Ritchieho a i když má svoje mouchy a ne všechny dějové linky fungují ideálně, je v ní dost nápadů, humoru a sympatických postav na to, aby si ji člověk v kině celkem užil. Na debut nečekaně fajn. A taky důkaz, že s trochou snahy tu můžou vznikat i jiné filmy, než na jaké jsme od domácích tvůrců zvyklí. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už podle názvu jsem tušil, že nebudu pro tento zážitek tou pravou cílovkou. Já trávníkáře ani jiné sjeťulíny moc nemusím takže jsem si nedělal ani nejmenší naděje. Ale světe div se, já jsem se u toho po celou dobu celkem dobře bavil a ve chvílích, kdy došlo na dvojici kriminalistů/ dopraváků v podání dua Hoffman/ Noha, jsem se bavil skvěle. Ale vážně, čekal jsem kravinu hodnou odpadu a zcela překvapivě jsem dostal kravinu, u níž jsem se mohl zasmát a pobavit se nad tím, jak se v ní radostně kašlalo na politickou korektnost. Jak jinak bych se mohl seznámit s reklamou na Downův syndrom, kterou když naštvu, sežere mi psa? 3*+ ()

PTomA 

všechny recenze uživatele

Hobzik má dobře nakoukanýho Tarantina a Ritchieho, ale vůbec nedokáže vytvořit zápletky hodné filmového scénáře. Propojování dějových linek cool, postavy přebytečný a hrozně nudný, Ruml není uplnej tahoun, ale loosera asi ani hrát nemusí. Byznys s trávou byl i v Gentlemenech, ale ti to dělali lépe, protože to nebylo vůbec vo trávě. Hobziku, fandím ti, ale máš ještě před sebou velkej kus práce. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se také na pražské Štvanici. (ČSFD)
  • Natáčelo se na různých místech Prahy, hlavně na pražském Žižkově. (ČSFD)
  • Adam Hobzik popsal film slovy „Sbal prachy a vypadni po česku“. (ČSFD)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama