Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbení režiséři (10)

Frank Darabont

Líbí se mi, že se chopil skvělého seriálu Walking Dead a pokračuje v tomto hororovém žánru, který nezačal moc dobře s filmem The Mist. Pro mě to bude ale pořád ten režisér, který natočil nejlepší film všech dob Vykoupení z věznice Shawshank.

Martin Scorsese

Naprostá legenda mezi režiséry. Natočil nepřeberné množství skvělých filmů v čele s Taxikářem, Zuřícím býkem, Casinem,ale i novější filmy stály rozhodně za to.

David Fincher

Modernější režisér, který moc neoslnil třetím dílem Vetřelců, ale za to všechny dostal thrillerem Sedm, drsným Klubem rváčů nebo skvělým dramatem Úkryt.

Tim Burton

Takový podivým mezi režiséry. Svoje vize zajímavě dokáže promítout na plátno. Hlavně jeho spojení s Johnym Deppem ukázalo, že dokáže točit skvělé filmy a to nejen hrané.

Steven Spielberg

Opět legenda mezi režiséry. Množství filmů, které natočil je ohromující. Ale navíc všechno nadprůměr. Ryan, A.I. umělá inteligence, Minority report, ale i Indiana Jones, Jurský park nebo starodávný E.T., to je jen malý výčet z jeho kousků.

Ridley Scott

Ikdyby nenatočil nic jiného než Vetřelce, tak se stane legendou mezi režiséry. Průlomové scifi dostalo snad každého fandu tohoto žánru. Ale i jeho další filmy stojí za to, to je bez debat. Za zmínku třeba Gladiátor, Černý jestřáv sestřelen atd.

Quentin Tarantino

Nic na něj nesedí lépe než režisér kultovních snímků. Pro mnohé filmové fajnšmekry připravil nejednu lahůdku. Jeho nové snímky Hanebný pancharti nebo Nespoutaný Django, to je vrchol filmu. A jeho klasiky Pulp Fiction, Gauneři...škoda mluvit.

Christopher Nolan

Co film to pecka - Memento, Batman, Počátek..drží si laťku hodně vysoko.

Peter Jackson

Pán prstenů - to hovoří za vše. Nejvelkolepější fantasy, které nemá a ani snad nebude mít obdoby. Pod tím bude navždy podepsán on a byť natočil nového King Konga nebo se pustil do Tolkienova Hobita, tak LOTR to je prostě majstrštyk se vším všudy.

James Cameron

Klasik, který z Terminátora 2 udělal jeden z největších akčňáků všech dob.