Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (423)

plakát

24 hodin (2001) (seriál) 

Jack Bauer = záruka napětí a akce. Jeho jedinečný styl a intuice je něco, co drží seriál pohromadě i když se střídají šéfové CTU nebo prezidenti USA. Jack je napůl člověk, napůl terminátor a kde se objeví, je hromada mrtvol. Jeho výslechy jsou legendární. Ale je to skvělá zábava a bylo mi líto, že tu poslední řadu nechali tak otevřenou.

plakát

Oppenheimer (2023) 

Tentokrát mě Nolan nedostal a je to snad poprvé. Přesto se snímku nedá co vytknout. Jak jsem Tenet vnímal jako náročný snímek na pochopení svým pojetím, Oppenheimer je náročný v tom, že divák se musí orientovat ve světě dialogů. Těch je film napěchovaný doslova až na samou hranu. Vše je na první dobrou poutavé, přesto si po prvním shlednutí nedokáži vybavit zásadní nebo klíčové momenty. Samozřejmě řemeslná práce jako střih, zvuk to je top class.

plakát

Gumy (2022) (seriál) 

Ulítle vtipný seriál, kterých je v českých luzích a hájích jako šafránu. Je to nadnesené, přehnané, ale upřimné. Mára má vždycky plán a postava Lukina je tak absurdní, že nemá chybu. Problémy se načítají a situace víc a víc zamotává. Škoda, že nejsou další díly.

plakát

Mandalorian (2019) (seriál) 

Skvělá epická série ze světa Star Wars má všechno a kráčí hrdinně vstříc dalším pokračováním. Je přesně taková, jak si představuji, že má být. Plná dobrodružství, děje a takové té klasické star wars pohádkovosti. This is the way.

plakát

Bojovník (2019) (seriál) 

Seriál zraje jako víno. Po pomalejším rozjezdu, kdy mě příliš neohromil, se vše proměnilo v nadupaný, akcemi nabitý nářez, kde je prostor i pro nápaditý děj a jednotlivé hlavní i vedlejší dějové linky. O akční choreografii se nemusíme ani bavit, je rychlá, brutální a neokouká se. Ať už je to ruční klasika nebo boj s noži a dalšími zbraněmi. Boj Ah Sahma s nunčaky je vrcholem. Líbily se mi i vsunuté díly, které nemají vliv na hlavní dějovou linku, ale paradoxně patří k tomu nejlepšímu. Epizoda s klasickým tématem "last man standing" nebo ta s bojovým turnajem alá Krvavý sport budiž toho důkazem. Jediné co mi občas vadilo, byly někdy příliš laciné kulisy, ale budiž odpuštěno, protože jinak je seriál TOP.

plakát

Poslední aristokratka (2019) 

Pohodová česká komedie, kde je solidní obsazení a hlavně sázka na jednoduchý příběh. Ten je sice hodně lineární, ale nijak to ničemu nevadí. Ba naopak, film se nepouští se do větších akcí a soustředí se na vytvoření nenucené zábavy.

plakát

Liberator: Operace Avalanche (2020) (seriál) 

Zase další skvělý počin Netflixu.Skvělá noir animace, se kterou tvůrci velmi zdařile pracovali, jak se jim to hodilo.Hodně mě bavily záběry ze shora a práce s detaily prostředí.Líbila se mi celá dějová linka zajimavě složené skupiny vojaků v čele s genialním velitelem Sparksem.Jediný nedostatek byl, že to hrozně rychle uteklo a nebylo víc dílů.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Málokdy dám českému snímku plnou palbu, ale i přes nějaké nedostatky tady musím. Když ne u Světa pod hlavou, tak už nikde. Seriál zraje jak víno s postupujícími díly a servíruje pěkně zamotané kriminální drama. Jak mám rád Václava Neužila, tak tady jsem měl nejdřív pocit, že taková klíčová role je na něj moc náročná. Ale postupem času mě přesvědčil, že je ten pravý. Musím říct, že jsem až nevěřil, že takový snímek může být natočený u nás. Měl opravdu hutnou atmosféru, skvěle vykreslenou dobu socialismu v čele s jeho neduhy. O hercích se nemusíme bavit, ale zejména Trojan jako hrdinný a hláškující policista Plachý byl prvotřídní. Jako protiklad se v záporné roli našel Jan Budař. Jeho slizký straník Klement byl dokonalý. Celkový koncept seriálu se mi líbil fakt hodně. Časové hrátky, mystično, herecké obsazení a postupné odkrývání střípků v ději jsou hlavními body Světa pod hlavou.

plakát

Králíček Jojo (2019) 

Osobitá komedie, která nemá obdoby. Hrozně nápaditý, svěží styl filmu působí jako zjevení. JoJo je super postava a navíc skvěle zahraná. Nejlepší je ten celkový koncept příběhu a heci, kteří se nejvíc točili kolem malého Jojo. Sympatická Scarlett, výborný Sam Rockwell, ale i samotný "Áda", který dodal filmu takový nadhled. Jsou tam i vážné momenty a to je dobře. Tématicky je to pořád film z války a proto bylo určitě důležité citlivě vybalancovat vtipné scény s těmi vážnými. Myslím si, že se to povedlo.

plakát

Anna (2019) 

Hodně hloupoučký film, který lítá v ději a v čase a naivně si myslí, že z toho divák bude překvapen. Anna je vyzáblá modelka, kterou kdyby někdo zmlátil, tak se zlomí vejpůl:). Navíc od první chvíle mi byla nesympatická. A celková koncepce příběhu mi vůbec nesedla. Byla prázdná jak duše soudruhů z KGB. Tvůrci až moc tlačili na pilu v dávkování zvratů až se z toho stala rutina. Nakonec jsem nebyl překvapen ničím. Anna měla i světlé momenty, ale bylo jich zoufale málo, že mě ani v součtu celého nezaujaly.