Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (37)

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Tanec s vlky 2015. DiCapriův výkon moc nedokážu posoudit, je to stále Leonardo - stejně Oscara vyhraje ten medvěd... Nejvíce na mě zapůsobila vizuální stránka filmu. K natáčení byl použit pravděpodobně pouze pouze jeden objektiv, voda protékající zkrz zraněný krk, do zmrzlé půdy zaryté nehty, svíčkami osvětlené přítmí, místy geniální CGI a do toho, jak se zdá, opravdová zima. Škoda, že jsem se přistihl, že se zejména po druhé třetině filmu trochu nudím. Každopádně se jedná o jeden z nejlepších filmů roku 2015 a jeden z mála, který bych rád viděl ještě jednou.

plakát

Interstellar (2014) 

Matthew McConaughey (jehož jméno si nikdy nezapamatuju) by měl něco s tou laryngitidou vážně dělat, ale jinak je tonádherné sci-fi s pohádkovým příběhem o dalších rozměrech. Po letech si dost možná nebudu pamatovat jakže je to s těmi hypervesmírnými jetlagy, ale určitě si vzpomenu na úžasnou Zimmermanovu hudbu.

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

Jedna hvězda navíc za poslední záběr filmu. CGI výrazně vynahrazuje nedostatky ve scénáři. Film ale v celku funguje velmi dobře.

plakát

Liberace! (2013) (TV film) 

Je to film, na kterých bych se pouze při pohledu na plakát rozhodně dobrovolně nepodíval. Ale to bych udělal velkou chybu. Film má tempo, je vtipný a přesto je to poutavé drama. Z 80 procent za to může Michael Douglas, který je v roli stárnoucího teplouše naprosto úžasný. (Viděno na malilinkaté obrazovce v letadle).

plakát

Elysium (2013) 

Asi jsem po District 9 čekal mnohem víc. Jediné zapamatováníhodné okamžiky jsou ty s šíleným Sharlto Copleyem a jeho perverzním přízvukem. Jakékoliv náznaky hlubších myšlenek jsem buď přehlédnul a nebo ve filmu nejsou. Hrozná škoda.

plakát

Nevědomí (2013) 

Sci-fi. Chladné, ne úplně logické, vykradené, s Cruisem, ale od The Moon konečně něco, co mě zaujalo.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Mnoho nelogičností a hloupostí v čele s "analogovým nukleárním pohonen" tomuto remixu Godzilly, Robot Jox, Mlhy, Mass Effectu až tolik neškodí. Mnohem nepříjemnější je výskyt některých zbytečných vtípků a všudypřítomné klišé. Film však i přes svoji délku příliš nenudí a vizuálně se jedná o prvotřídní letní podívanou. Nedokážu si představit, jak bude tento film vypadat na televizních obrazovkách. Vypněte prosím mozek a přeji příjemnou podívanou :-)

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Velmi pěkná evropská pohádka. Slzopudná a velmi zábavná komedie o tom, jak pozitivní může být absence lítosti.

plakát

Muži, kteří nenávidí ženy (2011) 

Nevím, jestli jsem kdy viděl film, který skončil ve dvou třetinách a vesele si plynul dál. Teď už ano. Ale jinak moc pěkný, netradiční film, nejednoznačná směsice žánrů, která vás určitě nenechá chladnými (tedy pokud vám nebude z těch severských záběrů skutečně zima :-).

plakát

Hugo a jeho velký objev (2011) 

Asi úplně nejsem členem věkové kategorie, které je tento film určen, ale nejvíce mi na filmu neseděl scénář. Občasná naivita a nelogičnost scénáře však ustupovala před všemi ostatními parametry filmu. Takřka po každém záběru jsem si například musel klást otázku, zdali je ve filmu vůbec nějaký reálný záběr, nebo jsou to všechno jen triky. Ne že by bylo poznat, že se jedná o trikové záběry, jen pohyby kamery, nasvícení scén a dokonalost prostředí prostě odporovaly fyzikálním zákonům - v celém filmu. Což ale vůbec nevadí, spíše naopak. A o tricích a filmovém řemeslu vlastně celý film je. Zajímavé také je to, že mi po celou dobu sledování filmu vůbec nevadilo a neznervozňovalo, že vůběc netuším, o čem ústřední zápletka bude. Film mě prostě zabavil jinými způsoby a jisté napětí si přesto udržel. Herci jsou bez výjimky úžasní a moc se těším až ta dívka z Kick-assu bude hrát dospělou roli.