Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (46)

plakát

Interstellar (2014) 

Plný počet po odchodu z kina. Ať už po vizuální stránce (planeta s vlnou) nebo po vypravěčské stránce (inspirace všech průkopníků dr. Mann), Interstellar na mě zapůsobil. Postupné umírání Země je také něco, co vidíte málokdy, většinou se blíží rychlá smrt nebo se snaží hrdina hrozu odvrátit. Murphy, zvídavá dcerka, ze které se stává vědec. Velice dobrý film a 100% dobrý pocit po shlédnutí. Rozhodně jsem vděčná, že trval víc než těch obvyklých 110 minut.

plakát

Lilo & Stitch (2002) 

Asi jsem se příliš vžila do role Nani, takže z mého pohledu to byl spíš horror. Jsem ráda, že tam čas od času byl nějaký mimozemšťan, takže jsem si mohla oddechnout. Postavy výborně vymyšlené, animace skvělá a vtáhlo mě plně do děje, takže plný počet.

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Krásná pohádka pro dospělé, kterou si zatím zamilovali všichni, kterým jsem ji pustila nebo doporučila. Zde se prolíná romantika, zákeřné vraždění uchazečů o trůn, hodně černý humor a kouzelný svět, který o nás nestojí. Z technického hlediska skvělá režie a střih kombinovaná se skvělou hudbou. A třešničkou na dortu je Robert De Niro v jedné ze svých nejlepších rolí.

plakát

Saraija gojó (2010) (seriál) 

Anime zatím dospělo zhruba do své poloviny a nezdá se, že by se něco mohlo pokazit, takže s lehkým optimistismem hodnotím předem. Sarai-ya goyou je anime nepodobné ostatním. Plyne velice pomalu, hlavním hrdinou je neschopný zasmušilý samurai, který se věčně tváří jako nakopnuté štěňátko. K nádherné kresbě, originálnímu designu a charakteristice postav přidejte zajímavý a spletitý děj a výsledkem bude skvěle strávený čas, ze kterého si užíváte každou minutu. Po skončení: Není co vytknout. Všechno se vyjasnilo a konečně mám přehled, kdo je kdo.

plakát

Firefly (2002) (seriál) 

Seriál bez jediné chyby.

plakát

Princess Tutu (2002) (seriál) 

Krásné výtvarné zpracování, nádherná klasická hudba a originálně pojatý děj. Co z počátku vypadá jako klasická "magical girl", se promění v úchvatný příběh, který dokazuje, že vývoj postav se může vztahovat i na naivní hlavní hrdinku, v našem případě kachnu. Nejde si všechny zúčastněné neoblíbit, hlavně Ahiru a Fakira. Hned po skončení jsem chtěla dát ****, ale rozleželo se mi to v hlavě, hlavně když srovnám s ostatními anime nebo seriály obecně. Princess Tutu má neobyčejnou vnitřní soudržnost a duši, díky kterým si svých pět hvězd zaslouží. Rozhodně se dostala do mého TOP 5 anime.

plakát

Kovboj Bebop: Lovec odměn (1998) (seriál) 

Kam na to ti Japonci chodí? Další ze seriálů, které mě na 100% dostaly, ale když přijde na to o nich něco napsat, nic mě nenapadá. Snad až rozdýchám ten závěr.

plakát

Haibane renmei (2002) (seriál) 

Anime, ktreré si mě získalo už úvodní scénou, kdy Rakka padá z nebe. Nádherná anime, ještě lepší hudba a všechno to dohromady pojí myšlenka, že nikdo by neměl zůstat sám.

plakát

Porco Rosso (1992) 

Co mě na Porcovi mě nejvíco překvapilo, jak se mi napodruhé líbil ještě víc. Nejsympatičtější hlavní hrdina, jakého si jen můžete přát.

plakát

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra (2002) 

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií. Autoři se drží toho, co si předsevzali, od začátku do konce a ani jednou nevybočí z řady. Spousta ztřeštěností a absurdit, které se ani nedají srovnat s filmovou jedničkou, jež sice pobavila, ale podruhé bych se na to už nepodívala.