Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Má to takový ten správně, až úchylně pošahaný drajv, tipický pro komix, což je důležité. Podobně je to i s castingem, tam nemám žádný větší problém. Snaží se to být dokrve vtipné... a často mu to kupodivu vychází. Ovšem dohromady je to dost rozhárané a na to, že se jedná o ryze francouzský počin (čili Francouzi točí svůj národní komix), je to až zbytečně pohollywoodštěné. Slušná zábava se slušnými triky, nic víc, nic míň. 60% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Langusta obecná patří k nejmohutnějším korýšům. Dospělý jedinec může mít hmotnost až 8 kg. Tak vysoké hodnocení je hlavně za langusty a pár (doslova) dalších povedených vtípků. Druhá polovina je docela dobrá, protože je až tak ujetá, že... No, prostě langusty. Zato úvodní polovina je trapná nuda k uzoufání. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Výměna režiséra je znát už z úvodní sekvence, avšak nemyslím, že by kvůli tomu samotný film nějak strádal. V celkovém vyznění je sice druhý Asterix praštěnější a šílenější, ale o to víc nápaditější. Jamel Debbouze byl správně uťáplý a grácie Monica Bellucci dělala spíše modelku tamním návrhářkám než Kleopatru, protože některé její kostýmy byly opravdu nezapomenutelné. Film obsahuje i pár vhodně použitých odkazů na americké snímky, nebo mi to alespoň tak chvílemi připadalo. Zkrátka se mi tento díl líbil přibližně stejně jako ten předešlý, tudíž dávám i stejné hodnocení. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Jasné, že je to hovadina. Niektoré scény sú vyslovene trápne. Ale napriek tomu má tento zhúlenecký film veľa pozitív - somára Cannabisa, film o languste, ďalej božsky použitú skladbu "Ti AAAAAAAAAmo", pirátov a bohyňu Monicu, ktorá keď je na scéne tak by vám nevadilo ani keby tam hrali Teletubbies s Pokémonmi dohromady. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad, že i stupidní humor (který v 99% nesnáším) jde udělat vkusně a vtipně. Mise Kleopatra je opravdu stupidní film, který ale svojí hloupostí dokáže rozesmát a udělat radost. Rozhodně to není biják, který bych chtěl vidět často, ale když ho jednou do roka uvidím v televizi, budu jen rád. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (33)

  • Film se natáčel na Maltě, v Maroku, v Česku a ve Francii. V Maroku natáčení trvalo čtyři měsíce - začínalo se v padesátistupňových vedrech a končilo v silných větrovkách. Kromě bouřek a silných veder provázely natáčení také problémy s všudypřítomnými hady a škorpióny. (devNull)
  • V napjatě očekávaný den, kdy na natáčení obří scény se dvěma tisícovkami statistů (plně okostýmovaných, nalíčených a instruovaných), zavítal slavný režisér Luc Besson, smetla celé nákladné kulisy mohutná písečná bouře. (NIRO)

Reklama

Reklama