Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (46)

plakát

Code Geass: Hangjaku no Lelouch - R2 (2008) (série) 

Cítím se jako zločinec, že tady Code Geass snižuju průměr, ale ještě díl před koncem jsem v duchu zvažovala, jestli náhodou nedat ***, takže je to asi na místě. Je vidět, že oproti první sérii má série druhá o dost větší rozpočet a tudíž lepší vzhled, dramatická gesta Zera, která mi tak vadila v první sérii, byla zmírněna a i sám Lelouch se místy řídil rozumem. Do plného hodnocení mi chybí trošku víc té logiky a soudržnosti; nechápu, odkud se braly ty armády obrněných bojovníků, když jich Lancelot (nebo jakýkoli jiný nově nasazený stroj) kosil desítky jednou ranou. Trochu ubrat na dramatických odhalení by asi taky neškodilo, zhruba v půlce jsem čekala zlověstnou hudbu i po oznámení "Musím na záchod." Celkově je Code Geass pěkný, dobře provedený seriál s důstojným a zakončením.

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Yagami Light byl natolik skvělý hlavní "hrdina", že jsem se celou dobu těšila, až umře. Jeho válka důvtipu s L skýtala vzrušení a jiskru, nemohla jsem se dočkat, o co se Yagami pokusí a jak L odpoví (a naopak). Jednu hvězdičku jsem strhla za konec, který mě přestal bavit, nové postavy mě nezajímaly, takže jsem se koncentrovala jen na kresbu a animaci místo na příběh (po grafické stránce je Death Note klenot).

plakát

Code Geass: Hangjaku no Lelouch (2006) (seriál) 

Škoda, že Lelouch většinu času nejednal aspoň trošku pod vlivem zdravého rozumu. Celou první polovinu jsem se chytala za hlavu. Pak se sice seriál odlepil od země, ale zmatený konec ho znovu sráží dolů. Nehodnotím vysoko, ale druhá polovina mě přesvědčila, abych dala šanci druhé sezóně. Uvidíme.

plakát

Working!! - Season 1 (2010) (série) 

Teď napíšu něco, o čem se mi při prvních několika dílech ani nesnilo. Working! je opravdu zábavný seriál, to je zpráva dobrá. Zpráva špatná ovšem je, že prvních pár dílů nestojí za nic, což je při celkovém počtu 13 celkem ostuda. Moje doporučení - nechte si první dva díly od někoho převyprávět, nebo si jen přečtěte základní charakteristiku postav a začněte sledovat tak od pátého/šestého dílu... a nebude to čas marně strávený. Nehledejte žádnou hlubokou myšlenku, napínavý děj ani srdcervoucí vášně. Tady jde jen o interakce vykreslených postav. Hlavní hrdina Takanaši, ktreý má slabost pro všechno malé (ale díky Bohu není pedofil, jak se na začátku zdálo). Roztomilá a drobná Poplar (bez ní bych se obešla) chce vyrůst, šéfová nadělá víc škody než užitku a proto v restauraci spíše jí než obsluhuje, Yachiyo se zamilovala do šéfové, flegmatický kuchař miluje nešťastnou láskou pro změnu Yachiyo, Inami nemůže vystát muže, vyděračský Jun myslí jen na vlastní pobavení a to všechno v jedné restauraci za provozu. Akorát ***

plakát

B gata H kei (2010) (seriál) 

Už hodně dlouho jsem se u anime tak nezasmála jako při sledování Yamadiných pokusů o zdolání Kosudy. Seriál pěkně postupuje, z nevýrazného Kosudy se překvapivě vyklube kurážný, upřímný hoch schopný vyjádřit své city lépe než hlavní hrdinka. Celkově se nedá než doporučit, pokud nečekáte příliš hluboké myšlenky, ale zato se chcete pobavit.

plakát

Roboti (2005) 

Vzhledem k tomu, že jsem Roboty nedokázala shlédnout do konce, nemám právo hodnotit. Roboti jsou film pro děti, což z mého pohledu nemusí být urážka. Dětem se líbí (testováno). Já s ním měla ovšem dva problém, a to klasické škatulkování postav - upřímný kluk, jeho kamarádka, roztomilý mazlíček... no znáte to a určitě jste to viděli už víckrát. Na druhou stranu, svět, ve kterém se kdykoli můžete "rozsypat", potřebujete updaty a výměna končetiny nebo i hlavy je pro vás rutina... celou dobu jsem si říkala, že tady někdo promarnil naprosto úžasný námět na sci-fi horror.

plakát

Moje tlustá řecká svatba (2002) 

Originální, vtipné, veselé a bez kritiky. Dostat se tenhle materiál do rukou nikoho jiného, mohl by natočit tragédii o čtyřech dějství, jaký měla hlavní hrdinka smutný život, svazována kulturními rozdíly bez možnosti nikam patřit. O to lepší konečný výsledek je. Byl u nás na návštěvě děda s babičkou a vzhledem k tomu, že Tlustá řecká svadba je příjemná komedie, která nemůže naprosto nikoho urazit, rozhodli jsme se kouknout se na ní s nimi. Dědova slova po úvodní půlhodině: "Jediný normální je tam ten tatínek." Což asi prozrazuje o mém dědečkovi víc než dost (ne, není Řek, ale rád by).

plakát

Saraija gojó (2010) (seriál) 

Anime zatím dospělo zhruba do své poloviny a nezdá se, že by se něco mohlo pokazit, takže s lehkým optimistismem hodnotím předem. Sarai-ya goyou je anime nepodobné ostatním. Plyne velice pomalu, hlavním hrdinou je neschopný zasmušilý samurai, který se věčně tváří jako nakopnuté štěňátko. K nádherné kresbě, originálnímu designu a charakteristice postav přidejte zajímavý a spletitý děj a výsledkem bude skvěle strávený čas, ze kterého si užíváte každou minutu. Po skončení: Není co vytknout. Všechno se vyjasnilo a konečně mám přehled, kdo je kdo.

plakát

Firefly (2002) (seriál) 

Seriál bez jediné chyby.

plakát

Napříč vesmírem (2007) 

Na úvod řeknu, že nepatřím mezi extrémní fanoušky Beathles ani neměla jsem před zhlédnutím filmu přehnaná očekávání. Spíš než s Moulin Rouge jsem v duchu Across the Universe srovnávala s muzikálem Mamma Mia! a nutno přiznat že z tohoto srovnání vychází Across the Universe vítězně. Nejen že většině písniček lichotí a podává je originálním, ale zároveň zůstává věrný duchu doby a i když bylo jasné od začátku, že zazní Hey Jude, Julii Taymor se podařilo, že píseň nepůsobila nuceně ani nevzbuzovala pocit, že je tam jen z povinnosti. Z počátku vlažná tmosféra mě vtáhla a při závěrečném koncertě na střeše jsem už jásala. **** za dvě nebo tři přebytečné scény/písně ale celkový dojem velice dobrý.