Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Twentieth Century Fox, Blue Sky Studios a oscarový režisér Chris Wedge, ktorý preniesol milióny divákov do pradávnych čias v trháku Doba ľadová, práve spoločnými silami vytvorili úžasný svet Robotov, svet, ktorý obývajú výhradne svojrázni roboti. Podobne ako Doba ľadová sú i Roboti filmom plným humoru, čarovných obrázkov a pozitívnych hodnôt. Rodney Copperbottom, s hlasom Ľubomíra Bukového, žije v malom meste a má obrovský talent na vynaliezanie viac či menej uveriteľných vecí. Životné podmienky ospalého malomesta mu ale zväzujú ruky. Spoločne s otcom (čo je umývačka riadu - stačí mu otvoriť hrudník a napchať dovnútra špinavé taniere) pracuje v miestnej reštaurácii a neustále sníva o veľkom dobrodružstve.

Vyzbrojený jedinečnou vynachádzavosťou, vydá sa Rodney jedného dňa na cestu do Robot City, aby sa tu stretol so svojím idolom, veľkým vynálezcom Bigweldem (hlas Mela Brookse). Bigweld, najväčší symbol Robot City, strávil celý život vymýšľaním lepších životných podmienok pre svojich robotích spoluobčanov. Keď ale Rodney dorazí do Robot City, zistí, že život v meste nie je tak ideálny, ako očakával, a že jeho výprava bude asi oveľa dramatickejšia, ako čakal.

Počas prieskumnej cesty po tejto metropole sa Rodney zoznámi s Rusties, skupinkou pouličných robotích povaľačov , ktorí sa vyznajú. A to nie len v meste. Fester (hlas Robina Williamse) jeden z Rusties sa okamžite stane najlepším Rodneyho priateľom a dokonca dovolí svojej malej sestre Piper (hlas Amandy Bynes), aby vstúpila do ich party. V obrovskom Robot City tak Rodney nájde nový domov.

Rodney tiež stretne Cappy (hlas Halle Berry), manažérku spoločnosti Big Weld Industries, ktorá sa do Rodneyho okamžite zamiluje, pretože mu je v mnohých ohľadoch podobná. Okrem priateľských ale Rodney stretáva aj nepriateľské postavy, ktoré sa mu snažia zahatať plán na nájdenie strateného Bigwelda a záchranu Robot City. Výsledkom je nadčasová a zábavná rozprávka, ktorá posúva hranice animačnej zručnosti a zároveň privádza na svet nové postavičky, ktoré budete milovať pre ich humor a povahu. Roboti vás proste zahrejú na srdci a dokážu, že každý robot môže žiariť bez ohľadu na to, z čoho je vyrobený. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (302)

Spooner 

všechny recenze uživatele

2. celovečerní počin od tvůrců Doby ledové za svým předchůdcem nijak nezaostává. V animované tvorbě ho dokonce trumfnul ( i když to vlastně nebylo tak těžké) a je velmi povedená. Je zde několik vynikajících hlášek a gagů, něktěré pro děti a některé pro dospělé. Bavit se budete i nad narážkami na známé filmy ( Star Wars, Čaroděj ze země Oz atd.). Robotické vychytávky na začátku filmu jsou super stejně jako taneční číslo na konci. Jedinou vadou je, že občas to bylo opravdu až moc pro děti a charaktery postav byly známy od začátku a nikdo se jimi nezabýval. To ale k takovýmto filmům koneckonců patří a já jsem se i přesto bavil stejně dobře jako u Doby Ledové. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Nevím zda je to tím, že jsem tenhle animák v dětství miloval a viděl ho nesčetněkrát, ale za mě jsou Roboti underrated hidden gem svýho žánru, jehož nápaditá koncepce fikčního světa mě nikdy nepřestane bavit a fascinovat. Navíc čím víc jste starší, tím víc dokážete ocenit ten geniální dospěláckej humor. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 10/10/// +výborné animované postavy a jejich charaktery, dokonalí robotí svět, zajímavý hudební doprovod, narážky a vtípky, český dabing -tentokrát trošku vadí moralizování, některé vtípky se sekly stranou, už tu bylo i několik lepších animáků/// Tak tohle jsem od filmu nečekal. Strašně přemýšlím kde ho zkritizovat a kde mu mohu ještě procentuálně ubrat, ale nedá se. Od filmu jsem očekával mírnější nadprůměr (už jen podle vašeho hodnocení), ale dostalo se mi báječné podívané, která mě do sebe vtáhla a hlavně u filmu jsem se výborně bavil. Velmi sa mi páčili všetky postavičky. Dokonce mě oslovil i hlavní záporák. No prostě tohle musím vidět znova. Jen zmíním, že animák mi připomínal film Já, robot (ovšem tohle je jedině plus)./// Celkem 89%/// ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Vcelku velmi vydařený animovaný kousek s moderní hudební vložkou, který pro mě však k plným čtyřem hvězdičkám postrádá cosi z čistě Pixarovského kouzla a umu. Spojení studií jistě v určitém ohledu prospělo, v tom dalším však docela strádá a nedostává se mu nejlepších kvalit, jakých by mohlo. Což je na druhou stranu možná i dobře. Určité pasáže mi připadaly nápadně podobné s epochálním dílem Metropolis (1927). Nejspíš to nebyl určitý záměr (i když....), já jsem zde ovšem tuto drobnou, avšak pro mě výraznou podobu, postřehla. Film, který v podstatě obsahuje hodně toho, co by měl takový snímek mít a zároveň ukazuje jisté mezery, které jsou menší, jedním divákem zpozorovatelné, tím druhým třeba vůbec či sotva zaznamenatelné. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Celkom pohodový animák. Animácia bola fakt vynikajúca, podľa mňa je animácia robotov a ich sveta nie veľmi jednoduchá, ale tento film to zvládol. Príbeh bol originálny a nechýbali ani vtipy. Vývin robotov bol tiež dobre vymyslený a to tak, že z malého robota sa stáva väčší a väčší robot vďaka novým súčiastkám. 8/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (30)

  • John Powell při tvorbě hudby spolupracoval s newyorskou formací Blue Man Group, která při svých vystoupeních používá bizarní vlastnoručně vyrobené nástroje a speciálně pro Roboty sestrojili víc jak dva tucty kovových nástrojů k dosažení kýžených zvuků. (imro)
  • Když si Herb Copperbottom sundává myčku ze svého těla a následně ji dává na hlavu svému šéfovi, záhadně ji celistvou strhne z těla bez sebemenšího poškození a zároveň se mu v rukou před nasazením na hlavu otočí. (finy_cz)
  • Film s rozpočtem 75 milionů amerických dolarů už během úvodního víkendu (11. - 13. 3. 2005) vydělal v rekordním počtu 3 776 kin v USA 36,5 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Reklama

Reklama