Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (7)

Sherlock

Sherlock (2010)

Ačkoli nemám moc ráda modernizace, Sherlock tvoří čestnou výjimku. Takhle nadšená už jsem dlouho nebyla! Výběr herců se moc povedl - Martin Freeman a (pro mě nová tvář) Benedict Cumberbatch si skvěle rozumí a sedí do svých rolí perfektně. Ovšem nejen oni - co teprve Andrew Scott jako hlavní padouch nebo občas se vyskytující Mark Gatiss! Příběhy podkresluje hudba, která perfektně dotváří atmosféru. Taky kamera a popisky toho, co si zrovna Sherlock myslí, jsou povedené. Vtipné, napínavé, inteligentní. Řadím mezi svých top 10.

Black Books

Black Books (2000)

Jedna z mých srdečních záležitostí. Je snad možné nezbožňovat symapticky nesympatického Bernarda, poťouchlého Mannyho a bláznivou Fran s jejich ironickým humorem, spoustou knih, lahvinkou vína a krabičkou cigaret?

Futurama

Futurama (1999)

U prvního dílu jsem si říkala: "Jó, není to zlé... ale Simpsni jsou Simpsni," u druhého se to dostalo k: "Dobře, líbí se mi oboje tak nastejno..." a po shlédnutí dalších tří jsem dospěla až k nápisu "Bite my shiny metal ass" na tričku vedle vlastnoručně nakresleného Bendera. S postavami jsem se skutečně sžila a u Futuramy jsem proseděla hezkých pár dní v kuse.

Mighty Boosh

Mighty Boosh (2004)

V současnosti můj nejoblíbenější seriál (především celá druhá série). Kdo by nechtěl bydlet se samozvaným umělcem všeho druhu, králem frajerů, šamanem z jiné planety a mluvící gorilou? Mighty Boosh je úžasné nejen svými neprvoplánovými vtipy a originálními zápletkami, ale taky kreslenými příběhy, kulisami a kostýmy, které má na svědomí Noel Fielding a hudbou, za kterou stojí geniální Julian Barratt. Chtěli jste taky někdy pobíhat jen v tílku a házet po sobě mandarinky?

Kovboj Bebop: Lovec odměn

Kovboj Bebop: Lovec odměn (1998)

Nejspíš neexistuje žádný zápor, který bych mohla zmínit. Osobně se mi líbí jak kresby a hudba, tak i poměrně inteligentní humor a občasné jakoby mimochodem prohozené filosofické věty, které vůbez nezní kýčovitě. Zpočátku se Cowboy Bebop možná tváří nevinně, ale komu se zalíbí, zjistí, že se nemůže jen tak odtrhnout, natožpak aby nezačal charakterově skutečně reálným postávám fandit a prožívat jejich pohnuté osudy. Konec zasáhnul i mě, ačkoli u televize brečím zřídka. Lepší anime neznám a v mých očích budou konkurenti "lovce odměn" překonávat velmi obtížně.