Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (298)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý urobil z Rickyho Gervaisa megahviezdu. A celkom oprávnene. Súbor bizarných scénok v jednoduchých kancelárskych kulisách je super satirou, ktorá trefne odhaľuje zákulisie a miestami i absurditu úradníckej práce, kde sa každý tvári ako je zaneprázdnený a vo svojej funkcii dôležitý. Nie je to síce o hláške za hláškou ako napríklad v Dva a pol chlapa, ale spracovaný námet fakt stojí za to. Samozrejmosťou je typický suchý britský humor. ()

El Pistolero

všechny recenze uživatele

9/10. Mimořádně originální, pozoruhodné dílo, které se vyvarovává žánrových schematismů a zkouší jít novým směrem, tam, kam do té doby noha britcomu ještě nešlápla. Chytře při tom využívá možností pseudodokumentu a reality show, balancuje mezi absurdnem, trapností, brilantním humorem a autentičností. Aby byl „Kancl“ divákem přijat, je zapotřebí přistoupit na pravidla této „hry bez pravidel“. Pokud se k tomu uvolí a dokáže to, možná bude také příjemně překvapen, jak fantasticky jsou zde skloubeny zábavné gagy a např. vztahová rovina mezi Timem a Dawn. Ricky Gervais rocks. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Když se trapnost dovede až do konce, nemusí vždy končit megatrapností, stejně tak počínání šéfa jednoho kanclu jménem David Brent. Nevím, nakolik jej geniální komik Ricky Gervais hrál a nakolik z něj mluví on sám :-) každopádně je seriál, který táhne především jeho postava, natolik vtipný, v lecčems originální a vlastně docela dokonalý, že vám typově podobné seriály už nebudou nikdy chutnat tak, jako před zhlédnutím The Office. Dvojka Gervais a Merchant (který se v seriálu taktéž mihne) zplodila něco, co jsme na TV obrazovkách ještě neměli šanci spatřit, alespoň né v takové palbě. Chtěl jsem k tomuto seriálu napsat nějaký übersrandovní komentář, ale to si tohle mistrovské dílo jednoduše nezaslouží, jen bych jej tím shodil. Stejně tak si nezaslouží svého US bratříčka (tam už to tou megatrapností často končí), ale to už je zase jiný příběh... ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První série - Některé situace už byly trošičku nadnesené, což trochu rozbíjelo pocit jinak realistické trapnosti. To je ale vůči první řadě jediná možná výtka. Už díky rozumné délce to zajímavý koncept utáhne. Druhá série - Už se to přesunulo k čistší komedii, ale ta přehnanost mi nakonec vůbec nevadí. Pořád je to cynické a zle povědomé. Pomáhá tomu britcomový formát. Dvě šestky jsou akorát. Za obě série 4 a 1/2. (Vánoční speciály už jsou vyloženě komedie s malým kontaktem s realitou, ale ten přechod je přirozený a stále je to velmi zábavné.) ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Americký kancl mám radšej, ale aj tento má niečo do seba. Trápne situácie, do ktorých sa David dostáva sú naozaj také trápne, že ho až ľutujete. Jednoznačne najlepšia postava je Kevin, aj keď má veľmi málo priestoru. A najlepšia bola Davidova pesnička z vianočného špeciálu If you don't know me by now - šiel som do kolien...:) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (44)

  • 10. listopadu 2012 měla v Divadle Rokoko premiéru seriálová adaptace. Jednalo se o celosvětově první uvedení na jevišti. Režisér divadelního projektu se přitom k seriálu dostal zcela náhodou, když jednoho pozdního večera omylem pustil televizi. [Zdroj: Městská divadla pražská] (oje)
  • Na začiatku 6. epizódy 1. série zaznie v úvodnej výmene názorov rozdiel medzi "midget" a "dwarf" - rozdielne poruchy, ktoré spôsobujú trpasličí vzhľad. Neskôr, pri rozhovore Davida (Ricky Gervais) s Timom (Martin Freeman) a jeho novou asistentkou, táto povie: "Life's too short". Life's Too Short (od r. 2011) je seriál podobného formátu, v ktorom hlavnú úlohu stvárnil herec trpasličieho vzrastu Warwick Davis. (petiar)
  • V každém díle je záběr na kopírku, jak pracuje. Záběr je vždy ze stejného úhlu. (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama