Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy
  • Sci-Fi

Recenze (5)

plakát

Dokonalý únik (2009) 

Neskutečně nařachaná akční jizda, která má všechno co si jen fanoušek "B"čkové produkce může přát. Tím "B"čkové to nemyslím vůbec zle ba naopak. Timothy Olyphant dokazuje, že Hitman byl ústřel a roli "Americkeho Jedi" v Dokonalém Úniku si vyloženě užívá a proč taky ne, když je jeho postava skvěle napsaná a já osobně bych si s ní dal i samostatný spin off. Na Millu i Kiele s pěkně dívá a Steve Zahn překvapuje skvěle zahraným psychopatem. Žádní Transformers nebo Terminator, prozatím je pro mě filmem roku tohle nenápadné "B"čko tedy alespoň než se do kin přiřítí Avatara.

plakát

Jak se zbavit přátel a zůstat úplně sám (2008) 

Velice příjemná romantická komedie. Simon Pegg dokazuje že jeho přirozený herecký talent nezná hranic (osobně už mi nemusí nic dokazovat po epizodní roli v seriálu Black Books) a jeho filmová partnerka Kirsten Dunst je stejně sladká jako ostatně ve všech svých rolích. Megan Fox trhá poklopce a Jeff "dude" Bridges je prostě Bůh, u kterého mě mrzelo jen to jak malý dostal prostor.

plakát

Den, kdy se zastavila Země (2008) 

Neměl jsem prozatím to štěstí vidět původní verzi z roku 1951, ale i přesto na mě novinka Scotta Derricksona velice příjemně zapůsobila. Skvělý byl zejména K. Reeves jako mimozemský vyslanec Klaatu, kterému role sedla jako ulitá a jeho podání chladnokrevně jednajícího vesmírného "kata" bylo vynikající. Velice dobře na mě také působila Jennifer Connelly, která v roli astrobioložky a nevlastní matky odvádí nadstandardní výkon a tvoří tak výborný protipól k Reevesově postavě. Za zmínku také stojí výborná scéna "Reeves vs. Cleese", která v sobě nese i nějaké to hlubší moudro a poslání. Naopak mi ve filmu velice, ale opravdu velice vadil mladý Smith a jeho výjevy jsem přecházel se zkřípěním zubů a zatnutou pěstí. Derricksonův jasný tah na branku a trochu slabší scénář mi, ale vůbec nevadil a těch zhruba 103 minut jsem si dokonale užil. Navíc Gort je cool skoro stejne jako Golem, tak co chtít víc. Silnych 85%