Reklama

Reklama

Píše se rok 2018 a na zničené Zemi proti sobě bojují zbytky lidí a počítačový systém Skynet. John Connor sice přežil Soudný den a byl vychován jako budoucí zachránce lidstva, ale zatím je pouze jedním z mnoha řadových velitelů. Lidstvo právě objevilo nový prostředek ke zničení Skynetu – rádiový kód schopný rychle a stoprocentně deaktivovat každý stroj. John Connor si uvědomuje, že toto není budoucnost, o které mu jeho matka vyprávěla. Něco je jinak. To se potvrdí, když se John seznámí s Marcusem Wrightem, mužem, jehož poslední vzpomínka je vlastní smrt. Jedná se o nový druh terminátora, uvnitř kovová kostra, ale zároveň lidské srdce a mozek. John a Marcus se společně musí vypravit do srdce Skynetu, aby zachránili jistého muže, kterého tam vězní. Jeho jméno je Kyle Reese a je to Johnův budoucí otec, který se jednou vrátí do minulosti a bude chránit Sarah Connorovu. (TV Nova)

(více)

Videa (18)

Trailer 6

Recenze (1 899)

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak to teda pardon. Ani nahodou. Ani keby som prizmurila obidve moje oci, zakryla si obidve usi, prisla o polovicu mozgu, tak ten film nie je hoden viac ako dvoch hviezd...Jedine, co ma donutilo to dopozerat bolo, ze som mozno cakala na nieco, co moje hodnotenie pozdvihne vyssie. Ale kdeze. Najhorsie na tom celom je, ze vzdy ked som videla Christiana, tak som sa musela smiat nad nahravkou, ktora je s tymto filmom uzko spata a proste mi nedalo si ho nepredstavovat, ako kretena, co si vybija zlost na stabe :D http://www.youtube.com/watch?v=K2Kvoy-QenY ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Etalon Sci-Fi žánru, který opticky klame na oko velmi dobrým vizuálním kritériem, který se snaží navázat na předchozí díly. Bohužel se předchozích dílů ani trochu nedotkl. McG asi předchozího TERMINÁTORA nikdy neviděl. Scénáristická zmatenost, která se nepřiblížila ani nenavazuje na formu Camerona a Mostowa (i když následovat, nebo se filmově přiblížit k těmto režisérům není vůbec jednoduché). Mcg vytvořil popcornový potenciál, bez výraznějších postav. Vizuálně diváka otupí bez jakékoliv myšlenky, nebo propracovanosti scénáře. McG předchozího TERMINÁTORA zametl pod stůl a vytvořil divákovy nostalgii prvních TERMINÁTORŮ, které nám moc chybí už v polovině SALVATION. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Věta "Chceme natočit další pokračování s úctou k předchozím dílům." se stala jakousi marketinkově dokonalou omluvenkou pro natáčení pokračování všech kultovních filmů, ale mě z nich ta úcta nejde. A nepomůžou tomu ani scény odkazující právě na ty uctívané předchozí díly případně díl. Ano, jistě, technicky dokonalé, ačkně vybroušené, dokonce i herecký výkon Sama Worthingtona je na pochvalu. On vůbec Sam Worthington je velmi charismatický chlap a za jeho charisma ho jistě mnoho holek odměňí svým tradičním dárkem - vlastníma použitíma kalhotkama. Jako holčíčí idol No.1 v České republice mám těhle použitých kalhotek doma tuny, takže Samovi naštěstí nemusím závidět. Ale co je to všechno platný, když tenhle díl postrádá to hlavní "terminátoří" atmosféru. Podmanivá, depresivní, tvrdá zabijácká jizda se prostě nekoná a to je velká škoda, protože právě tohle dělalo terminátora Terminátorem ! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se nehrnul, byť série patří k mým oblíbeným. Už první reakce fanoušků a recenze mě ale varovaly, že tohle nebude můj šálek čaje, a očekávání se taky beze zbytku vyplnilo. Ne že by Salvation neměl co nabídnout, má velmi slušný rozpočet, triková stránka rozhodně není odbytá, disponuje i slušným tempem a akcí. V zásadě mají pravdu ty recenze, které připomínají příbuznost s Transformery nebo Šíleným Maxem. Jenže to je přesně ten druh filmu, který mě neoslovuje. Původní Terminátor dokázal vedle akce, naturalistického násilí a dobrodružných prvků vytvořit mýtus díky kvalitnímu scénáři, který se v rámci scifistické konstrukce přísně držel logiky, a tím jednoduše čtyřka nedisponuje. Scénář je šitý až příliš horkou jehlou, děj obsahuje řadu nelogičností a ono už to celkové pojetí je takové fantasmagorické. Připomíná to sci-fi pro odrostlejší děti. Už jen ten vzhled obřích robotů, kteří jako by unikli z nějaké stavebnice... Celkový dojem: 45 %. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Oproti místní filozoficky vzdělané většině musím říct, že film byl, co do akce, perfektní. Ano, skutečně jsem v tom nehledal žádné Hegelovy ideály, ale se zdravým rozumem, po Kantovsku, sledoval poměrně zdařilou nástavbu a variaci na téma Budoucnost patří strojům. A souhlasně s Schopenhauerem tvrdím, ač naopak optimisticky: Není nic těžšího, než vyjádřit významnou myšlenku tak, aby jí každý rozuměl. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (65)

  • Divákům dobře známý model 101 je v závěrečných titulcích uveden – vůbec poprvé – jako „T-800“ (Roland Kickinger). V předešlých filmech to byl prostě „Terminátor“ (Arnold Schwarzenegger). (3DD!3)

Související novinky

Terminátor po mexicku?

Terminátor po mexicku?

22.11.2017

Tim Miller (Deadpool) se chystá režírovat nového Terminátora v produkci Jamese Camerona. Zapomeňte na Salvation a Genisys, jež se ukázaly být slepými uličkami. "Šestka" se vydá vlastní cestou a… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

Nový Terminátor od scenáristky Avatara?

18.01.2013

To samozřejmě vyvolá spoustu spekulací o podílu Jamese Camerona na pátém pokračování ságy, kterou před téměř třiceti lety odstartoval. Teď ale fakta: produkční společnost Annapurna Films, která před… (více)

Reklama

Reklama