Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Horor

Recenze (241)

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Kvalitní hororový thriller s kvalitním hereckým obsazením a skvělou atmosférou. Jeden z nejlepších filmů co jsem za poslední dobu viděl.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Dokonalé, přes úžasnou hudbu, okázalé kostýmy, strhující kameru a množství různých časových rovin nádherně do sebe zapadajících. Bál jsem se, že se ve filmu nebudu orientovat, ale mistři režiséři se postarali aby jsme se neztratili a užívali si to. Filozofické vsuvky tu fungují dokonale, na rozdíl od "Stromu života", a dávají filmu osobitou jiskru. Rozhodně zvažuji druhou projekci..

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Film v mnoha věcech odlišný od předchozích Tarantinových počinů, ale přesto charakteristický. Především to bude přímočařejším podáním vyprávění, který mi dokonale sedl k tomuto tématu. Django má charisma, jeho německý kumpán je příjemně zábavný. Di Caprio si zde střihnul také vynikající roli, především pak v jedné scéně byl excelentní. Rozhodně film od Tarantina na který se v budoucnu podívám znovu.

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Bravurní western, je opravdu s podivem že evropské státy dokáží natočit film z kultury, kterou je nám více než vzdálená. Velké díky patří především Clintu Eastwoodovi, který se zhostil role opravdu výtečně. Bravo, a tleskám!

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Pro mě zajisté největší překvapení roku. Původní planetu opic jsem nikdy neměl nijak zvlášť rád, ale toto mi naprosto vyrazilo dech. Už od první minuty vás příběh vtáhne a nepustí. Obdivuji naprosto dokonalou práci animátorů, že dokázali stvořit tak dokonalé postavy všech "šimpanzů". Z toho plyne i velká gratulace "herci", který ztvárnil Caesara, naprosto dokonalá gestikulace a výrazy tváře. Opravdu, ti primáti v sobě mají více citů a rozumu než leckteří lidští herci. Chtěl bych také vyzdvihnout výkon kameramanů, naprosto skvělé záběry co vás přitlačí k židli. Myslím, že nemá cenu dál rozepisovat, jak ohromná síla z tohoto filmu pulsuje. To musíte vidět!

plakát

Občanský průkaz (2010) 

Báječný film, opravdu jsem nečekal, že by mě film s takovým tématem mohl někdy bavit. Bude to asi tím stylem jakým se pan režisér rozhodl tento film natočit - musí se nechat, že forma vyprávění z úst dospívajících chlapců, má něco do sebe. Vím, že je film natočen podle knihy, bez urážky ale je poznat, že film s tak dobrým scénářem by leckterý dnešní český scénárista prostě nezvládl. Film mi příjemně utekl a já musím jen vyzdvihnout výkony mladých protagonistů, že se napoprvé zhostili svých rolí tak dobře. Ještě tímto vzkazuji Českému filmu: "Jen tak dál!".

plakát

The Angry Video Game Nerd (2004) (seriál) 

Díky Videacesky jsem se dostal k tomuto skvostu, staré hry na konzolích jsem nehrál, takže možná proto mě to tolik baví :).

plakát

Vincent (1982) 

Opravdu atmosferický krátkometrážní film. Prostě typický Burton.

plakát

127 hodin (2010) 

Tak tohle bylo něco! Takhle věrohodně ztrvárněné emoce a pocity jsem asi v žádném jiném filmu neviděl. Ten pocit bezmoci na mě dolehl spolu s hlavním protagonistou, a já jsem se s ním vlastně zžil, a spolu jsme bojovali až do konce filmu. Opravdu vzdávám hold panu Francovi za jeho herectví, protože hrát tuto roli musí být psychicky velmi náročné. Další plus si zaslouží hudební složka filmu, dokonale podtrhuje atmosféru. Bravo! Určitě se řadí mezi mé nejoblíbenější autobiografické snímky.