Reklama

Reklama

Vincent

Krátkometrážní / Animovaný / Loutkový
USA, 1982, 6 min

Režie:

Tim Burton

Scénář:

Tim Burton

Hrají:

Vincent Price

Obsahy(1)

Vincent Malloy je sedemročný chlapec, ktorý fanaticky obdivuje hororvú legendu Vincenta Pricea. Dokonca si myslí, že on sám je týmto slávnym hercom a svoj život vidí ako sled morbídností páchaných najmä na jeho matke... Krátkometrážny animovaný film VINCENT je oficiálnym debutom slávneho Tima Burtona. K bábkovému príbehu nahovoril komentár Burtonov obľúbený herec, a to sám Vincent Price. (Avathar)

(více)

Recenze (342)

ad-k 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených krátkých filmů. Budoucí poetika Tima Burtona je zde podána v celé své kráse, černobílý obraz plný hry stínů a nočních můr jen dodává na působivosti. Výtečně působí např. střety temných myšlenek s realitou, např. s maminkou. Na zajímavosti toho všeho přidává i fakt, že vše je podáno ve sluchu lahodících verších. Jako Burtonovská pohádka inspirovaná E.A. Poem výborný "kraťas". Nevermore bych v tomto případě nerad použil, rád se totiž na Vincenta podívám znovu... 80% ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Rozkošnej morbidní prvopočin šílenýho Tima, kterýho respektuju, ale mrzí mě, že přesto, že je originální oproti jinejm tvůrcům, mě ten jeho pořád stejnej styl začíná pomalu nudit. Vincent byl tehdy první, neokoukanej, hravej, kouzelně morbidní, s podmanivým hlasem Vincenta Price, a ještě bez Johnnyho Deppa a Helenky Bonham Carter (mám je oba ráda, ale už by jim a Elffmanovi mohl dát projednou voraz). ()

Reklama

Nuala 

všechny recenze uživatele

Přestože mám Tima Burtona opravdu velmi velmi ráda a je to pro mě otec všech prapodivných podivínů, nečekala jsem, že mě dokáže dostat filmem trvajícím sotva pár minut. Ale, jako ostatně u Burtona vždycky, povedlo se. Šikovný příběh odvyprávěný v podobě básně, posmutnělá hudba, černobílošedá animace a dokonalý konec. Je to opravdu úžasné, že se dá vytvořit šesti minutový smysluplný příběh, který zaujme. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý animovaný kraťas, který se bohužel díky své velmi střídmé délce nestihne pořádně rozjet, ale i tak jsou v něm místy zajímavé předzvěsti Timova stylu... A navíc by mohlo být docela zajímavé vědět, co vše mají společného Tim Burton a Vincent Malloy kromě obdivu k Vincentu Priceovi a podobného vzezření.. ;o)) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Z těch animovaných kraťasů, co jsem poslední dobou viděl jasně vítězí fantasta Tim Burton. Už v mládí věděl, jak bude po zbytek života točit a proto nepřekvapí režisérská jistota a jistý nadhled u Vincenta. Originální, skvěle zpracovaný, nádherně hudebně podbarvený - přes to všechno je obrovsky přechválený a příliš vysoké hodnocení má jen díky hvězdnému statutu jeho režiséra. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Saturnský písečný červ, který se později objevuje v Burtonových filmech Beetlejuice a Noční můra před Vánoci se poprvé ukazuje v tomto filmu, stejně jako pes maskovaný za Frankensteina, jenž je k vidění ve filmu Frankenweenie. (Morien)
  • Vincent Price se o účasti na tomto snímku vyjádřil jako o "nejradostnější věci, co se mu kdy stala; dokonce lepší než hvězda na hollywoodském chodníku slávy". (Morien)

Reklama

Reklama