Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný

Recenze (2 215)

plakát

Absolution (2015) 

Paráda!! Samozřejmě v rámci Štefanových filmů posledních aspoň 15ti let, tohle je jeden z těch hodně lepších... Akce od začátku do konce, záporák na nasrání, protože mlátit holky se nesmí a to ještě před kamerou pro nějaký točení "snuffu", to nasere snad každýho tak moc, že když si má vybírat, kdo toho zkurvence rozmrdá na sračky, každej musí volit přece Štefana, protože ten si dycky uměl záporáky vychutnat nejbrutálnějc... Střílení klasika, nic extra, ale bez něj by to bylo ještě trochu víc naivní než je. A souboje, v podstatě lepší průměr. Štefan morduje nepřátele všema svýma naučenýma stylama, nepoužívá ani moc střih, protože stejně každej protivník padne po jedný až dvou ranách, ve finále pak příjde efektivní "kata - na ostro", kde týpka fakt rozláme na cucky a tradičním karatistickým úderem na krk mu ho slušně krvavě prohrábne. No a co provede s oním hlavním úchylným záporákem (Vinnie Jones)?? Samozřejmě s ním vymete celou diskotéku, omlátí holou hlavu o všechny bary, flašky, wizoury, zmlátí jak psa a dá tradiční kopačku do pasu, která je "double smrtící". Vizual pěknej. "Sekundant" s klasickým karate stajlem mi moc nesedl, protože byl sestříhanej jak v 80. letech. Ale snažil se a to se počítá. Seagal to (jak jinak....) vyhrál nad Van Dammem s jeho ubohým Pound of Flesh (2015), a snad ani kdyby nikoho ve filmu nezmlátil, jeho charisma by Van Damma umlátilo samo ... Byl jsem nadmíru spokojen a pobaven.

plakát

Absolvent (1967) 

V podstatě základní kámen a předchůdce pro všechny "moderní romanťárny", který je příznačně pro svoji dobu ztvárněn syrově, nekompromisně, těžce ... Dustin Hofman je zde naprosto úžasnej, ta role co zahrál mu asi sedla do noty i přes jeho samozřejmé herecké vlastnosti. Z mladíka, který je manipulován společností se postupně stává lenivý egocentrický frajírek, aby přes tuto obrodu našel v životě opravdu to a toho, co / koho chce a udělal pro jeho získání maximum ... Klidně přepadl svatební obřad a nevěstu unesl s křížem na obranu před rozběsněnými svadebčany ... Soundtrack je samozřejmě naprostý kult kultů, ten dodává filmu grády období, které se již nikdy nevrátí ... Ale tyhle nádherný filmy nám jej budou stále připomínat ... a díky za ně!!

plakát

...a bude hůř (2007) 

Tohle je prostě pecka ... Když mi bylo 20 let, byla pro mě a partu mých kámošů literární předloha skoro "Biblí" ... Netvrdím, že jsme žili stejný životy, ale k "pádu" jsme občas neměli daleko ... Naštěstí jsme již nekalili za socialismu ... Jenže film ani knížka není o kalbách, ale o zkurvený, pesimistický době našeho státu ... Film mne nejdřív zaujal, mírně pobavil a pak mne topil do čím dál větší propasti smutku, beznaděje a deprese ... Pří závěrečné skladbě u titulků jsem se rozbrečel ... Nikdy jsem si nemyslel, že by někdo dokázal literární předlohu tak dobře hodit do filmový podoby. Herecký výkony jsou sice hrozný, ale u tohoto filmu to ani není důležitý ... A jak už bylo zřejmě řečeno, kdo nezažil, asi ani úplně nepochopí ...

plakát

Abunômaru: Ingyaku (1988) 

Drsný, syrový a surový "prasák" pan Sato nám předkládá další ze svých krátkých sexploiterů. Zařazení docela obstojného děje do filmu a jeho vyvrcholení v podobě vyřešení záhady původu snuffu doprovázená masakrem připomínající krvavou lázeň film posouvá hodně kupředu. Není to jen pouhý sled sexuálních hrátek, ale je to docela zajímavě natočené a hodně drsné. Ve finále jsem se musel pousmát, na co vše jde použít stativ od kamery, ale to je taková soukromá záležitost ... :-) Jeden z nejlepších kratších sexploiterů od Sata, plný počet ovšem opět dál nemůžu. Zde opět syrovost a jistý "amatérismus" převládá nad tradičním japonským exploitačním uměním ... Ale je to masakr a slušný humáč!! Jen pro otrlé diváky samozřejmě!!

plakát

Action Jackson (1988) 

Podle mě ve své době vyloženě nadprůměrné akční béčko, které se mi líbilo i po letech (ve své době mě minulo). Jednak zde hraje celá řada herců, kteří se v té době ukazovali v mnoha akčních filmech - Weathers, Bill Duke, Sonny Landham, Branscombe Richmond a další. Rovněž pak začínající Sharon Stone a neznámá herečka Vanity, které obě ukázaly i kozičky ... Dále perfektně provedené akční scény, zejména výbuchy a honičky aut jsou i z dnešního pohledu precizně zvládnuté. Hlášky taky super, pohodová atmosféra 80. let. Byl jsem vyloženě nadšen. Neseděl mi akorát hlavní záporák a závěrečný souboj s Weathersem, který byl sestříhán a nepřehledný, protože herec hrající záporáka ve skutečnosti žádné bojové umění neovládal. Ale to už byl detail. Mě se film opravdu zamlouval.

plakát

Adam Chaplin (2011) 

Za málo peněz hodně muziky ... V rámci poloamatérského splatter subžánru slušná věc, inovantní zejména v pomalém tempu vyprávění. Celé pod modrým filtrem připomíná Hong Kong CAT III období 90. let. Spatterové scény spíš Japonce. Není to žádný zázrak, protože ve velké části filmu se toho moc neděje, zbytečně kecá a zasněné pohledy kamery nudí. Když však příjde na akci, tak to stojí za to. Rozmašírovaná těla na 20 způsobů (víc jich asi ani nebude ...) jsou pro příznivce mixu oldschoolových special FX a moderní digitalizace přinejmenším zajímavou podívanou.

plakát

Adoration (1986) 

Říkal jsem si, proč je i krátkometrážní film zbytečně natahován první polovinou stopáže. Přesně to však mělo ale za následek to hrůzné psychické peklo, které následovalo hned to fyzické... Krutá volba tenhle flick, depresivní, deviantní, temná ... avšak pro příznivce těchto extrémních záležitostí klenot! ;-)

plakát

A.D. Police (1990) 

Tyhle starší japonský animáky fakt můžu!! Oldschoolová kresba, akce, brutalita, sex ... Prostě paráda!!

plakát

Adrénaline (1990) 

Opět jeden z naprosto neprávem zapomenutých a "ztracených" filmových počinů, který rozhodně stojí za pozornost!! Film je složen ze skladby kraťasů, které působí, jako by byly o 30 let starší, než jsou. Působí temně, bizardně, ošumtěle ... ale také vtipně!! Naprostá bizardnost až surealismus se mísí s brutalitou, černočerným humorem a násilím. Některé kousky vás doslova donutí políbit koberec (či linoleum, záleží, čím je váš byt vybaven) v křečích smíchu!! Tedy pokud máte alespoň určitý běžný smysl pro černý homor. Moji favorité jsou rozhodně "Vyhrál ste náš dům" a poslední kousek "box". To jsem nechápal a řval smíchy! Geniální, ujeté, bizardní, atmosférické, temné, šílené ... doporučuji všem!! ("bouračka na křižovatce" také stojí za to!! :-)) ).