Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Poslední recenze (14)

plakát

Terminátor (1984) 

Po již "x" tém zhlednuti si nemůžu pomoci,ale není lepšího sci-fi thrilleru. Zajímavé je,že styl natočení a gradace příběhu,by se dal klidne zařádit do hororoveho žánru. Cameron vytvořil kult,který se o přízně diváků uchází již desítky let a pokaždé se dá odvypravet trochu jinak. Toto je syrový thriller s temnou atmosférou v boji s osudem,který má mit Katastrofické následky pro cele lidstvo. Arnold se stal přes noc hollywoodskou ikonou a poprvé řekl I'll be back!!! Temne vyobrazení posapokalipticke budoucnosti,scéna v klubu Tech Noir a samooperace ruky a oka,jsou nejlepší momenty filmu......příběhu,který nikdy neskonci a vždycky bude začínat:-)

plakát

Terminator Genisys (2015) 

Na úvod musím říct, že jsem velikym fandou prvních dvou dílů. I tak naprosto nechápu vlnu kritiky na pátý dil teto série. Předěl z utopickeho a thrilleroveho sci-fi na letní blockbuster se povedl na výbornou a stejne jako poguvernerovska filmografie Arnolda mi přijde nedocenen i tento snímek. Hold fanoušci zestarli a kritici zesenilneli,to se stává i v lepších společnostech :-) Oproti vytkam musím všechny uklidnit: v ději se orientovat dá krasně (pokud tedy znáte předchozí filmy), změna v historii celého příběhu je podána vkusne a osvěžuje tak celý pohled na příběh (je to sakra sci-fi a akční film,ne klub narocneho diváka) a vizuál je naprosto vporadku :-) Cele to je brane jako nový a jiný pohled na všem již známý příběh, ve smyslu jak by to mohlo byt všechno jinak,kdyby se změnila jen jedna mala věc v rámci koloběhu cestování v čase. To je ovšem také logické u tohoto žánru. Jako bonus tu je lidštější verze Arnoštova terminatora,který i v téměř 70letech (i to je logicky a rozumne vysvetleno) ví jak rozjet akci!!!! Film je napínavý, akční,zábavný a pokud díky kritice nevznikne planovane pokračování,bude to konec i akčního žánru. ......žánru,který má pobavit a přivézt lidi na jiné myšlenky a né se pitvat v logice postav,( né že by všechny kroky ktere S.Connor učinila v prvním a druhém dilu byly logické )Film je SUPER SUPER SUPER!!!! Hope He'll be back!!!

plakát

Proroctví (2009) 

Bravurně odvedená podívaná, plná napětí, akce a kupodivu i dobrého scénáře (tedy až na srdcervoucné dialogy o rodinné lásce až za hrob). A.Proyas se od Vrány přes Já,Robot dostává do pozice kultovního režiséra, jehož rukopis je stále více režisérsky jasnější, čímž mám na mysli běžná žánrová témata podávaná neobvyklým vyprávěcím stylem. Katastrofické scény patří k těm nejlepším za poslední dobu, které bylo možné ve filmu vidět a samotná myšlenka, byť trošičku otřepaná, nutí diváka alespoň trošičku k zamyšlení. Mimozemské intermezo na konci filmu bych čekal spíše od S.Spielberga,ale budiž. Celková atmosféra nabízí místy až hororovou podívanou, což dodává neodvratné apokalypse přece jen zvláštní nádech. I přes všechny klady tohoto snímku si ale nemůžu zbavit představy, že snímků na podobné téma jsem za poslední dobu viděl několik a ještě asi uvidím. Každopádně dávám 100%:-)

Poslední hodnocení (4 636)

Dumbo (2019)

18.04.2024

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016)

16.04.2024

The Invisible Man's Revenge (1944)

15.04.2024

Velké oči (2014)

12.04.2024

Spidey a jeho úžasní přátelé (2021) (seriál)

odpad! 26.03.2024

Barry Seal: Nebeský gauner (2017)

20.03.2024

Sedm schodů k moci (2023) (seriál)

17.03.2024

Manželé Stodolovi (2023)

12.03.2024

Agent State Farm (2024)

11.03.2024

Reklama