Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (237)

plakát

Houpačka (1990) 

Jako náctiletý přicházím domů ze školy, pouštím tv a začíná nějaký film. Neznám jméno, děj nic.... Po pár minutách vidím tělocvičnu našeho gymnázia, poté učebnu fyziku, hlavní hrdinka sedí na mém místě... film dokoukám. Po 20 letech si vzpomenu na film, co se natáčel u nás na gymplu, vidím to jako dnes..... ale jak se jen jmenoval.... Zadávám do googlu různá hesla, ale marné hledání... byl to nějaký underground nebo se mi to jen zdálo....?  Až dnes jsem na "filmových místech" objevil, že to je Houpačka... a sláva - je na Youtube - hned si ho večer pouštím. A musím podotknout, že to je na 100% "můj film". Nejen, že se natáčel z valné většiny v mém kraji, dokonce v mém městě a dokonce mé škole, ale místy až kachyňovské ztvárnění (které zbožňuju), neopakovatelná atmosféra doby a místa a ke konci gradující drásající doják staví tento film do mého pomyslného filmového nebe.  Nostalgie jako prase....   PS: Jo a o hudbu se postaral mistr Hapka? - geniální!!!

plakát

Panna a netvor (1978) 

Mistrovské dílo. Hapka hudbou děsí i dojímá tak, jak to umí jen génius jeho formátu. Temná, tajemná, až tíživá atmosféra, která Vás pohltí a nepustí. Skvost.

plakát

TACHO (2010) odpad!

Otřesné :D Dane, věnuj se hudbě. Tohle už je úlet.

plakát

Vyšší moc (2014) odpad!

Sračka osmažená hovnem.

plakát

Rebelka (2012) 

Jedna hvezda za skvelou animaci, nic vic!

plakát

Po tmě světlo (2013) (TV film) 

Stedry vecer 2013. Uronil jsem slzu.

plakát

Dlouhá míle (1989) (seriál) 

Takové seriály se už netočí... Dojemný seriál se skvělým obsazením a hereckými výkony. A ten song v podání Křížka nemá chybu. :)

plakát

Křtiny (2010) 

Po Dni cvoka dalsi kvalitni film od nasich sousedu.