Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (8)

plakát

Zelená míle (1999) 

Nádherný snímek, který nabízí parádní herecké výkony, skvělou práci s kamerou, vynikající soundtrack a hlavně jedinečnou kombinaci tajemna a emocí, která postupně vede k srdcervoucímu konci. Posledních třicet minut tohoto filmu je pro mě stále to nejlepší, co jsem na filmovém plátně viděl

plakát

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001) 

Kdybych měl z mé nejoblíbenější filmové série vybrat pouze jeden díl, který vložím do tohoto žebříčku, volím Společenstvo prstenu. Už na poprvé se mi film líbil strašně moc, ale lidi.. prodloužená verze tohoto filmu je teprve pravý zážitek! Na tomhle filmu můžu chválit snad všechno - skvělou kameru, velmi povedené hlavní postavy, krásnou krajinu Nového Zélandu, parádní herecké výkony a hlavně vynikající hudbu umocňující zážitek. Rozšířená verze zkrátka tomuto filmu hodně přidala (někdy bych měl zkouknout i zbylé díly v prodloužené verzi :D) Tenhle dobrodružný fantasy film je zkrátka vážně nádherný filmový klenot!

plakát

Forrest Gump (1994) 

Další nádherný film s nádherným soundtrackem a srdcovka, díky které jsem začal milovat filmařinu. Tom Hanks je v hlavní roli vážně skvělý a film nabízí velké množství zápletek a také velké množství ikonických a krásných momentů. Zkrátka další filmový klenot :)

plakát

Vetřelec (1979) 

Ačkoliv horory nemám moc v lásce, Vetřelec si mě dokázal získat. Filmařsky jde o naprosto bezchybné dílo a ta atmosféra, kterou film nabízí - neskutečný. Ke konci filmu jsem byl tak napjatý, že bych se zhroutil, kdyby mě někdo vyrušil (což se bohužel stalo :D). Bezpochyby nejlepší horor a někdy se musím podívat na ostatní díly :)

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Tento film je nádherný masterpiece s krásným soundtrackem, skvělými hereckými výkony, parádní kamerou a hlavně s parádním závěrem. Myslím si, že bude stačit, když řeknu, že díky tomuto filmu jsem začal milovat filmařinu :)

plakát

Klub rváčů (1999) 

Tento film opravdu není pro každého – drsné téma a hlavně silné násilí na obrazovce může některé diváky odradit. I přes svůj odpor k silnému násilí jsem dostal naprosto parádní a odrovnávající zážitek. Film je po všech stránkách perfektní, hlavně musím vyzdvihnout (jako obvykle) vynikající kameru. Brad Pitt hraje v tomto filmu opravdu parádně, až z něj někdy jde strach, ale to, co předvádí Norton, je opravdu šílené… Finální zvrat je naprosto parádní a z tohoto drsného filmu dělá jeden z mých nejoblíbenějších.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Po zhlédnutí tohoto temného filmu jsem nemohl téměř dýchat… Něco tak atmosférického, drsného a zároveň geniálního jsem snad ještě neviděl.. DiCaprio předvádí svůj životní výkon, atmosféra tohoto psychothrilleru je opravdu drsná a soundtrack této atmosféře dodává grády. Nečekaný konec filmu tenhle zážitek korunoval… Ovšem, až po druhém zhlédnutí jsem pochopil poslední scénu filmu, ke které se mohu vyjádřit takto – ten film skončil vážně drsně… Neuvěřitelný filmový zážitek...

plakát

Počátek (2010) 

Když jsem Počátek zhlédnul, bez rozmýšlení jsem prohlásil, že jde o nejlepší film, jaký jsem kdy viděl. Popravdě chápu, proč jsem to řekl. Tenhle film mě pohltil už od prvního záběru a minutu po minutě jsem ho hltal. Film má užasnou myšlenku, úžasné herecké výkony, vynikající hudbu, skvělé a sympatické postavy, a hlavně úžasné a dech-beroucí efekty a akční scény. Sice je ten film těžší na pochopení (ani já jsem ho nechápal na 100%, i když jsem ho chápal víc jak prvně), ale rozhodně stojí za to se na něj podívat. Po čase sice prvotní nadšení vyprchalo, ale stále je tenhle film pro mě nejlepším akčním (a nejlepší sci-fi) filmem, jaký jsem viděl