Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (103)

plakát

Čarodějův učeň (1977) 

Všichni píšou, že je to hororový příběh, krvavá, depresivní pohádka. No já nevím, asi jsem se dívala na jiný film. Vůbec jsem se u ní nebála a ani chlupy na těle mi nestály. Rozhodně jsem čekala napínavější konec. Myslím, že z příběhu se dalo vytěžit víc, například mohlo být více rozvinuto přátelství s Tondou. Přesto se mi film velice líbil a dávám plný počet hvězdiček. Je to poetické vyprávění o lásce, věrnosti a přátelství, které Zeman vkusně a zajímavě zpracoval. I ilustrace jsou hezké, ne jako dnešní večerníčky. Rozhodně však doporučuju přečíst si knihu, protože u té se člověk opravdu bojí a nejednou jsem při čtení měla slzy na krajíčku.

plakát

Johanka z Arku (2003) (divadelní záznam) 

Úžasný muzikál, skvělé texty a hudba. Viděla jsem ho v novém zpracování Divadla Kalich a byl to skvělý zážitek. Scéna, herci-zpěváci, tanečníci, zpracování, pojetí, všechno perfektní. A i když jsem myslela, že bez Bílé to nebude ono, tak proti Licii Šoralové nemůžu říct jediné špatné slovo, právě naopak. A za výkon Kamila Střihavky klobouk dolů. Třičtvrtě představení jsem měla husí kůži, prostě nemůžu dát míň jak 5*.

plakát

VALL-I (2008) 

Že se tam hodinu nemluví? Ekologická agitka? Pche, no a co? Wall-eho kukadla (a zvuky:)) musí dostat každého. Rozhodně se nejedná o film pouze pro děti, dospělí (i ti, ve kterých už žádná dětská duše nedoutná) si na něm najdou svoje. Já si našla, a nebylo toho málo, a díky tomu se Wall-e zařadil mezi moje nejoblíbenější filmy a animované postavičky. Pixar opět zabodoval.

plakát

Bathory (2008) 

Pět hvězdiček za to, že to je po dlouhé době (nebo poprvé?!) československý film, na který jsem šla do kina a který mě nezklamal. Kdybych nevěděla, že je to československý film, myslela bych si, že je to určitě zahraniční velkolepý historický film ,,amerického" typu. Ne že bych takovým filmům fandila, abych si přála, aby i naše filmy byly takové, ale je dobře, že ho konečně někdo u nás natočil. Je dobře, že vybočuje z řady ,,typických" českých filmů o komunismu, socialismu a dalších -ismech. Zdá se, že tady bylo vše na správném místě. Herci, destinace, hudba... Je fakt, že když jsem se dozvěděla, že Jakubisko předělal legendu o Alžbětě Bathory a udělal z ní vpodstatě kladnou hrdinku, trochu mi to vadilo, protože jsem ji, stejně jako asi většina z nás, měla zafixovanou jako vražedkyni koupající se v krvi. Už ve čtvrtině filmu jsem jí ale fandila a doufala, že se to přece jen ještě nezvrtne a nakonec z ní ta vražedkyně nebude. Anna Friel byla naprosto úžasná a krásná a určitě s ní Jakubisko nešlápl vedle.

plakát

Láska nebeská (2003) 

Dokonalá romantická komedie, kterou jsem viděla snad tisíckrát a nikdy mě neomrzí.

plakát

Krvavý sport (1988) 

Nejoblíbenější akční béčkový film mého mladí, jednu dobu jsem si ho pouštěla každý den. Ještě si pamatuju, že jsem to měla na VHSce, a hned za tím Vánoční prázdniny :))) Nemůžu dát míň jak 5*, opět z nostalgie :)

plakát

Mrazík (1964) 

Prostě klasika :)

plakát

Forrest Gump (1994) 

Tento film jsem viděla už stokrát a líbí se mi čím dál víc. Je prostě a jednoduše geniální...

plakát

Hunger Games (2012) 

A mě to bavilo. Knížku jsem nečetla a v podstatě jsem se na to podívala ze stejného důvodu jako na Twilight - tzn. abych věděla, co teď mezí mládeží frčí :)) A rozhodně se mi to líbilo mnohem víc. Film měl spoustu dobrých momentů a hlavně uměla hlavní hrdinka hrát. Začínám mít Jennifer Lawrence čím dál víc raději - a ona byla taky jeden z důvodů, proč jsem se na to dívala. Teď ještě dát víc prostoru Liamu "ten ksicht mi trochu připomíná Thora" Hemsworthovi (díky Laxiku za trefnou přezdívku) a bude to ještě o fousek lepší :)