Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (153)

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Šel jsem na to z čisté nostalgie, i když jsem už předem věděl, že to není veledílo. Jako asi většina lidí co tohle zhlídne, tak i já jsem se ve svém dětství po večerech s Mulderem a Scullyovou ukládal ke spánku s mírně připosranýma spoďárkama. Každopádně uvěřit jsem chtěl, ale někdy prostě chtít nestačí. Co se děje a scénáře týče, tak by se hodil spíše než k aktům k nějaké televizní kriminálce, protože to byla fakt slátanina a jako takové to nemělo vůbec starou dobrou budovanou "aktovskou" atmosféru. Nicméně za sebe musím říct, že co se týče kamery a režije, tak se mi to líbilo a bylo vidět, že Chris Carter není žádný béčko. Nicméně Fox a Daina si pro svůj comeback určitě zasloužili lepší scénář. P.S. A ty Foxovy suchý fórky, what the fuck?

plakát

Americký zločin (2007) 

I přes to, že to nehrálo na přímou ukázku brutality, což bylo jedině dobře, mě to znechucovalo až na špičku zvonice. Nedokážu pochopit, jak může tak početná skupina lidí ze střední sociální vrstvy provádět zvěrstvo tohoto kalibru, bez zjevného nátlaku, aniž by kdokoliv projevil kapku soucitu a uvědomoval si nebo připouštěl následky. Trest smrti, VŠEM.

plakát

Apokalypsa (2006) 

Tak zaprvé, tohle nehodlám vůbec hodnotit, protože jak to tady čtu, tak mi při sledování ujel trochu vlak. Abych to uvedl na pravou míru, trvalo mi asi měsíc než jsem se dotlačil ke konci. Pravda je, že to na konci do sebe nějakým způsobem zapadne a řekněme, že audiovizuálně to je taky zajímavý, jenomže jako celek a film jako takový to prostě nefunguje a ve výsledku to vyzní jako chaos, který prostě většina nedocení a popravdě ani docenit nemůže, a o kterým sice můžete přemýšlet a najít v něm různé motivy a odkazy, ale strávit to nějakým rozumným způsobem podle mě prostě nejde. Nicméně i přesto jsem rozhodnutej tomu dát v nejbližší době druhou šanci (na jeden zátah), pustím to, sednu si, píchnu si sedativa do slabin a uvidím jestli mě to vynese nad sněžnou čáru.

plakát

Appleseed Saga: Ex Machina (2007) 

Výborné grafické zpracování a sem tam super akce. Narazil sem i na pár klišé dialogů, které jsem s úsměvem přešel, ale jinak je to hodně koukatelný. Rozhodně sem se nenudil a můžu jenom doporučit

plakát

Avatar (2009) 

První a druhý 3D mýho života )...naprosto vyvážený žánrový mix, kde si každej najde to svoje, proto je to schopný oslovit tak široký publikum. Každej tady sere na hlavu příběhu, ale co byste tam chtěli ještě nacpat, dyť to má skoro 3 hodiny a nebyl čas si pomalu srknout CO2 obohacené H2O (sodovky). Je to dobrodružný, je tam romance, je tam akce a společně s Landou nejlepší záporák co pamatuju a nakonec nutno dodat, že děj slušně odsejpá. Mě to bavilo a ta proklamovaná ekoagitka mi vůbec nevadila, protože to má být ten myšlenkový přesah v kontrastu s vykořisťujícím kapitalismem. Srovnani priorit a filosofii - paralela s vysídlováním indiánů v americe - satira na kapitalismus - plus třeba kontrast vojáka na vozíku, který může prostřednictvím avatara znovu chodit, nebo postavení se zády k vlastni rase atd. Motivů je tady hodně. Samozřejmě není naplno využitej jejich potenciál, ale tohle je blockbuster a ten musí udržet v kině i, nebo spíš hlavně, nenáročného diváka. Nejde narvat půl miliardy do animací a cgi efektů a pak tam rozpitvávat duši vojáka na vozíku a dělat hloubkový rozbor jeho motivů pro filmový klubisty. Takže pokud náročnější divák čekal něco jiného, byl pošetilý, protože tady jde o to dostat lidi do kina a nechat je čumět na plátno s otevřenou hubou 3 hodiny v kuse, což se dokonale povedlo. Pokud jde o mě tak jak jsem psal výše, najde se tam i spousta jinýho materiálu pro náročnější, kteří chtějí vidět.

plakát

Barbar (2009) 

A pointa? Artová syrovost je to jediný co to možná má. DVD Cover si dejte až po shlédnutí filmu, ne dřív!!!. Velká psina. Zaručeně vůbec ten nejvtipnější moment z celýho filmu.

plakát

Bathory (2008) 

Na Jurajůf film o rekordmance guinessovy knihy sme si počkali celkem dlouho a co si budem nalhávat, ruku v ruce s tím jsme asi všichni čekali dechberoucí historické drama, které se ovšem nekonalo. Od okamžiku, kdy přišla první bojová scéna - ukázkově natočená ve stylu doby, když se pan režisér ještě houpal na dřevěným koníkovi - sem tušil, že je něco špatně, ale pořád sem ještě doufal, že se to vyváží v dalších pasážích filmu třeba zabroušením do starého dobrého psychologického dramatu, ale to se taky jaksi nepovedlo. Říká se: "I mistr tesař se někdy utne" a tady se podle mě uťal kde se dalo. Vůbec mi nevadilo, že z Mrs Bathory - mimochodem Anna Friel, byla jedna z těch co aspoň trochu pozvedla úroveň filmu, což mu beztak nepomohlo - udělal oběť, koneckonců sem ani nečekal, že se film bude koupat v krvi, ale čekal sem od Jakubiska, že to zvládne s mnohem větší grácií. Celé mi to přišlo, jakoby se to šilo horkou jehlou, bez náznaku jakékoliv promyšlenosti. A jakmile se objevili Polívka s Mádelm v rolích středověkých agentů 007 s těma jejich udělátkama, tak už šla do kytek i jakákoliv vážnost. Mohlo to mít atmosféru Jména růže, beztak 007mička a jeho učeň byli tímto inspirováni, akorát místo toho aby šli touto cestou, tak ji příkladně parodovali. Dostalo se mi prostě prachobyčejného dějově rozbředlého televizního filmečku bez náznaku jakékoliv formy. Tohle je přesně typ filmu, kterým nás budou v televizi krmit dvakrát do roka na což se už teď upřímně netěším. P.S. Prdel se dá vytřít i padesátikorunou

plakát

Betonová zahrada (1993) 

Famózní, incestem a erotikou stříklý(..heh to zní fakt úchylně..) příběh na šedém podkladu. Charlotte Gainsburg je jako lolitka skvělá a říkám naprosto upřímně, že krevní oběh pracoval na 120%. Knižní předloha si mě zatím nenašla, ale pokud to nebude mít 1000 stránek, bo na takový kusy fakt nemám odvahu, tak do toho jdu.

plakát

Big Lebowski (1998) 

"Kde sou ty prachy Lebowski?" "Nevím, možná jsou v tom hajzlu, ještě se tam podívám."

plakát

Bílá vrána (2008) 

Nebudu tady na to pět ódy, ale na druhou stranu musím uznat, že tohle předčasné dospívání zapříčiněné autistickým bratrem v zátylku mi nebylo nepříjemné. Ba naopak, slušně jsem se bavil. Celá rodinka jsou charaktery k pohledání, hlavně Rex :o). A to paplání hovna po koberci mi připomělo historku, kterou často slýchávám při různých rodinných sešlostech...hehe