Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deunan, mladá válečnice a Briareos, veterán kyborg-válečník, jsou oba partneři a milenci. Jakožto členové E.S.W.A.T. elitní speciální jednotky, která hlídá Olympus, jsou povoláni, když se objeví nějaký problém. Dva bojovníci najdou svůj vztah, který je testovaný novou cestou pomocí příjezdu nového člena do jejich řad. Tím je experimentální Bioroid Tereus. (KoubaX)

(více)

Recenze (67)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mechaové jedou. Když už není Appleseed nic jiného, tak rozhodně pořádná akční jízda s dostatkem nábojů a power obleků všech postav. Na jednu stranu zábavně působivé, ale na druhou je to málo. Od anime bych čekal větší hloubku, ale možná si autoři nevěřili na dostatečně věrohodné přenesení myšlenek skrz dost akční příběh. Opět je pro mě mírným zklamáním animace, která je o něco jiná než v prvním díle, ale neřekl bych, že lepší. I když statické obrázky jsou úžasné, pohyb je zvláštní... Nejhorší však jsou dvě věci. za prvé chytrost postav, které nejen vyšetřují, ale také dedukují rychlostí slimáka a neuvěřitelné kopírování scén/nápadů/designu odjinud. Za druhé neoriginalita. Mít v závěru (spoiler) borgskou krychly s borgskou královnou říznutou Kerrigenovou ze Starcraftu a Medúzou (tu jedinou díky antickému podtónu filmu beru) je trochu moc a to ani nemluvím o roji robotů z posledního Matrixu...atd. Pro někoho je to možná hloupost, ale když už dělá hlavní postavě šaty Prada, tak by designéři mohli projevit více originality u jiných detailů filmu. Více originality do téhle akce a mohlo to být lepší než první díl. Bohužel není. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Musím dať 5. Už jednotka bolo blízko piatich hviezdičiek a kľudne ma aj roztrhajte, dvojka mi prišla lepšia, aj keď iba o nanometer. Mne ten príbeh nejak sedel. Vcelku jasný, bez zbytočného hĺbania a otáznikov, ale pritom nie jednoduchý ani hlúpy. Taký ideálny aby z toho nebola tupoduchá akčná režba, ale ani filozofia schovaná v kopancoch a výstreloch. Oba diely som pozeral po sebe a 2 ma proste zaujala viac. Aj kritizovaný počítačový vizuál mi dokonale sadol aj keď verím, že je so súčasnou tehnológiou by sa to dalo spraviť lepšie. Postrehol som aj inými spomínané vykrádačky, ale tentoraz mi vôbec nevadili. Počas celého filmu citiť ruku Johna Woo, ktrého nejako nemusím, ale verte neverte, v tomto prípade mi to padlo dobre. Appleseed 2 je proste pre mňa vec, kde ešte aj chyby ktoré som objavil mi ako chyby neprišli 5*, aj keď s odretými ušami. Proste poriadny akčný nášup. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako jednotka. Opäť úžasná lavína krásnej akcie a obyčajného scenára... aj keď tentoraz mal príbeh originálnejší nádych (vďaka emóciam som mal normálne až chuť zamyslieť sa...) a až kdesi za polovicu naňho tvorcovia rezignovali. Povedzme si otvorene - už názov Appleseed je bravúrnou variáciou na GHOST IN THE SHELL... predsa len však nejde o konkurenciu, skôr je to alternatíva pre publikum, ktoré nestrávilo umeleckosť GITS 2. Ľahko pochopiteľná zápletka a neprestávajúci pohyb ma nútia dať opäť štyri hviezdy, aj keď je to len "štandardne kvalitné akčné aninme"... o kúsok lepšie ako VEXILLE... ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Tak je to tady, viděl jsme další anime a nebylo špatné, ale musím zřejmě zpřísnit kritéria hodnocení, protože se mi poslední dobou zdá, že vidím samé průměrné kousky a kde nic tu nic veskrze inovativního nebo překvapivého. Hezké grafické zpracování, dejme tomu, ale tohle mě osloví jen tak na půl. Plytký příběh, který se poskládal z čeho se dalo, pár efektivních scén ale nic více. Tohle mi nemůže stačit, stejně jako závěrečné finále, tak průhledné. Samozřejmě se všem na konci podává „limonáda“, ale to už je poslední tečka. Byl to pro mě boj, ale dávám „jen“ 2 hvězdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

V prvom rade mi tu nesedela počítačová animácia, jednak nebola taká vicibrená aby nekazila dojem a za druhé pôvodná animovaná mi v tomto prípade sedela viac ako to bolo u predchodzoeho dielu, ďalej minutáž je premrštená miestami to dosť nudí, taktiež príde na samoúčelnú akciu, či okukaný stret s Matrixom. /45%/ ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama