Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deunan, mladá válečnice a Briareos, veterán kyborg-válečník, jsou oba partneři a milenci. Jakožto členové E.S.W.A.T. elitní speciální jednotky, která hlídá Olympus, jsou povoláni, když se objeví nějaký problém. Dva bojovníci najdou svůj vztah, který je testovaný novou cestou pomocí příjezdu nového člena do jejich řad. Tím je experimentální Bioroid Tereus. (KoubaX)

(více)

Recenze (67)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Po příšerně debilním prvním díle přišla nečekaná změna. Ex Machina už si nehraje na něco, čím by chtělo být, kdyby mělo jiné rodiče, je to čistá akce, čistá zábava a čistá vizuální podívaná. Pokud od filmu čekáte zábavu, jasná volba, pokud se na film díváte proto, abyste hledali něco ke kritizování, tak vás sice nechápu, ale zábavným filmům jako Ex Machina se musíte rozhodně vyhnout. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Poměrně velké zklamání. Jakkoliv se mi v prvním díle Appleseedu líbila animace, tak ať už s ní tady udělali cokoliv, celkem dost ji zbabrali. Navíc příběh ubral na zajímavosti, části příběhu znám z jiných filmů, tudíž to ztratilo i originalitu. A na konci mne dostala ona Borgská královna - co tam dělá Star Trek, to nevím :) ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Na súčasnom anime sa mi výrazne nepáči zjednodušovanie príbehov z dôvodu vyššej stráviteľnosti pre masy a dôraz na čoraz širšie a nápadnejšie využite CGI 3D animácie. EX Machina je toho ukážkovým príkladom. Neuveriteľne slaboduchá a jednoduchá zápletka, ktorá je i tak ešte vysvetľovaná zbytočnými zhrnutiami cez dialógy a monológy postáv tak, aby to docvaklo snáď i dementovi by sa ešte dala zniesť, keby bol AEM primárne akčným nárezom. Lenže to AEM určite nie je, hoci sa tak tvári. Jednotlivé akcie sa podobajú ako vajce vajcu - rozbeh, spomaľovačka, bullet time a zakončenie. Na pozadí samozrejme nevyhnutná elektronická som-desne-cool muzika. Nič objavného, toto (a mnohé iné) už predviedlo lepšie mnoho CGI čok, na čele s FF: Advent Children. I preslávená animačná „dokonalosť“ AEM je len polovične pravdivá. Exteriéry sú urobené nádherne, postavy sa však pohybujú výrazne trhane, jediným plusom pre mňa bolo akési zakomponovanie japonského neverbálneho prejavu do reči tela postáv. I toto je však dvojsečná zbraň, pretože pokiaľ chcem budiť zdanie multietnického sveta, nemali by tento neverbálny prejav používať i postavy s nejaponskými menami. Veľmi často tiež vidno, že textúry pokožky sa lesknú rovnako ako textúry oblečenia, čo pôsobí dosť neprirodzene. Žiadna revolúcia sa teda nekoná a Appleseed Ex Machina je v konečnom dôsledku priemerným filmom. 6/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Na dnešnú dobu prekvapivo slabá animácia, ktorú ďaleko prekonáva aj prvý diel. Obohraná sci-fi rozprávočka funguje tak na polovičné otáčky a nesie sa na krídlach (ne)únosného množstvá pátosu a klišé. Celé to sála takou menej serióznou, béčkovou atmosférou - a to ako spracovaním, tak aj obsahom. O výbornom soundtracku z jednotky si taktiež možete iba nechať zdať. Vobec, po všetkých stránkach podstatne horšie pokračovanie. (4/10) ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka a splácanina všeho možného od Matrixu a Advent Children až po Resident Evil. Jinými slovy, originalita se rovná nula. Příběhově naštěstí není k smíchu tolik jako třeba Vexille, ale nebýt slušně provedené akce, byl by to stejně celkově průšvih. Akční scény jsou prostě jediným tahounem nového Appleseed a když člověk příliš nepřemýšlí o ději, jedná se o velice příjemné pokoukání, obzvláště pak v HD. Nářezovosti již zmíněných Advent Children ale Ex Machina zdaleka nedosahuje. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama