Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (1 787)

plakát

Česko na drogách (2024) (seriál) 

Letem drogovým světem se zaměřením na Česko.

plakát

Game Story (2024) (seriál) 

Pro devadesátkového pařana neskutečně nostalgická záležitost. Hlavně díl č. 3, ten mě úplně rozsekal, protože byl prakticky přímo o mně. Celkově nejlepší byly první tři díly.

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Psychologicko-filozofické drama o hledání smyslu (života, vesmíru...), plné šestákových mouder typu vesmír je takový, jaký má být. Co to sakra znamená? Jaký být vesmír? Na to je jako nějaká norma? Vesmír tu přitom hraje jenom kulisu triviálního vztahového dramatu. A k tomu to hypnotické tempo... "Inu, mohlo to být lepší, hubený člověče," řekl vesmírný divnopavouk těsně před tím, než ho sežrali červi.

plakát

Poslání (2024) (TV film) 

Přiblížení práce u policie formou osobních příběhů zpovídaných aktérů a také formou ilustračních zákroků. Práce u policie se tady trošku romantizuje, realita je o dost tvrdší. Ale jako náborové video to může fungovat.

plakát

Alibi na klíč: Den D (2023) 

Krejzykomediální taškařice, která se povedla o chlup lépe než jednička. Líbí se mi, že si nebere servítky a je naprosto nekorektní. Ubližovat dětem a zvířátkům? Proč ne! Jsou to slabší čtyři, ale takto odlehčených komedií, u kterých člověk může vypnout, zase tolik není.

plakát

Barbie (2023) 

První čtvrtina je parádní duální zábava, na kterou čtyřicetiletý otec může vzít osmiletou dceru do kina a budou se parádně bavit oba, jenom každý úplně jinak. Trošku jako u Tří veteránů. V jeden moment jsem se nahlas rozchechtal. Jenže film tu parádní stylizaci a dvojznačnost neudrží a postupně se mění v existenciální úvahu, které, obávám se, osmiletá dcera nebude rozumět a jejímu čtyřicetiletému otci už nepřijde tak vtipná. Pocity tedy nakonec rozporuplné, ale je to fakt originální počin, takže dát cokoliv jiného než čtyři by nebylo spravedlivé. Už za tu originalitu.

plakát

Bastard (2023) 

Je to špičkové filmové řemeslo, ale chtěl bych to vidět znovu? Těžké, pomalé a místy dost depresivní drama, a i když se většina věcí nakonec vyvrbí dobře, tak na feel good u titulků může člověk zapomenout. Je to špičkové filmové řemeslo, ale určené pro někoho jiného.

plakát

Bod obnovy (2023) 

Wow! Když jsem viděl ty úchvatné exteriéry a celkovou vizáž filmu v prvních minutách, tak jsem se křižoval, aby se to nepodělalo, aby nedošel dech, aby to vydrželo až do konce. Kvalitní scénář s přehlednou zápletkou a vizuál odpovídající áčkové produkci Netflixu. Neuvěřitelné. Nejlepší české sci-fi od Návštěvníků. Taková hodně silná česko-slovenská epizoda Black Mirror. Překvapily mě všude anglické nápisy, ale dává to smysl, tohle je světová produkce. A celé (scénář vč. režie) to spáchal mladý Brňák jako svoji prvotinu. Nemám slov.

plakát

Bodyguard na volné noze (2023) 

Je to takový ten typ filmu, který je fajn večer před zkouškou, kdy si chce člověk něčím vyčistit hlavu, ale nemá sílu se na to soustředit. Začne to jako docela fajn akčňák, ale postupně to jde dolů kopcem a v poslední třetině to je prakticky sebeparodie. Chtěl jsem dát tři slabé jako čaj, ale fakt je to na dvě. Dvanáctiletým klukům se to ale bude líbit.

plakát

Byznys s nadějí (2023) (TV film) 

Zajímavý pohled do zákulisí sociálního inženýringu zvaného Social freezing. Na jednu stranu skvělá metoda, jak uměle prodloužit období ženské fertility, na druhou stranu metoda, která umožňuje ženám z ne vždy validních důvodů (typicky zdravotních) oddalovat těhotenství do věku, kdy už to není bezpečné ani pro ženu ani pro plod.