Reklama

Reklama

Poslání

(TV film)

Obsahy(1)

Kdo jsou lidé, jejichž úkolem je pomáhat a chránit? Jak náročná je příprava na práci policisty, či policistky, proč si volí toto povolání, co všechno musí zvládat a jak to ovlivňuje jejich soukromí? Několik zástupců tohoto náročného zaměstnání sledovala v novém dokumentu L. Rudinská... Dokument pojednává o rozmanité práci Policie České republiky v útvarech a složkách na území celé České republiky. Bylo vybráno pět příslušníků různých věkových a národnostních skupin. Setkáme se zde s autentickým, životu nebezpečným nasazením romského příslušníka na obvodním oddělení v Jirkově, ukrajinského zaměstnance, při odhalování podvodu na pasovém oddělení. Uvidíme příslušníky speciálního mobilního týmu při zásahu na Letišti Václava Havla, a zjistíme že policie spolupracuje i s mezinárodními složkami při pomoci s uprchlíky. Protipól k mužskému světu ztvárňuje mladá žena, příslušnice z dopravní policie, kterou uvidíme v práci i při sportovních akcích s kolegy. Zjistíme, jak se dá skloubit náročná profese s rodinným životem. Budeme sledovat pestrost policejních složek a jejich činností, a také možnosti, příležitosti a životní šance, které tato práce, jež je spíše posláním, samotným příslušníkům přináší. Nahlédnutím pod pokličku si uvědomíme, jak je policejní systém propracovaný a dostaneme příležitost poznat jeho důležitost a nenahraditelnost ve struktuře naší společnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který docela atraktivním způsobem i skrze osobní život konkrétních policistů přibližuje rozmanitost práce u různých policejních složek. Jednak může leckoho motivovat, aby se k policii přihlásil, a jednak i přibližuje složitost policejní práce veřejnosti. Snímku bohužel ubližuje špatně synchronizovaný zvuk s obrazem, což ruší zejména při detailních záběrech na mluvící obličeje. Škoda této technické nedůslednosti. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že jako náborové video by film asi neobstál. Sledujeme různé druhy policistů a vysvětlení jejich práce. U některých scének jsem si ale nebyl jistý, zda jsou hrané pouze pro dokument nebo reálné. Přikláním se k první možnosti a pravda je, že v tom případě byly opravdu slabé. Zkrátka se sejde partička poldů, kteří nám povypráví o své práci. Z tohoto pohledu pak ale vychází lépe i Policie v akci, kde jsou vidět nějaké skutečné a reálné zásahy. Kdyby ale někdo byl rozhodnut předem, že k policii půjde, může se třeba díky tomuto pořadu začít vybírat u které policejní složky by chtěl sloužit... ()

Reklama

gemi 

všechny recenze uživatele

Přiblížení práce u policie formou osobních příběhů zpovídaných aktérů a také formou ilustračních zákroků. Práce u policie se tady trošku romantizuje, realita je o dost tvrdší. Ale jako náborové video to může fungovat. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama