Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (1 784)

plakát

Bez východiska (2022) 

Kulantní thriller, málem jsem se nechal zblbnout jeho zdejším podstřelením.

plakát

Vesper Chronicles (2022) 

No, asi takhle: V polovině mě ten film úplně přestal zajímat.

plakát

The Artifice Girl (2022) 

Malý, komorní filmeček o AI, který vznikl pozdě. V první třetině se pokouší šokovat něčím, co je dnes nejen standardem, ale už je to i překonané. A to od natočení uběhly pouhé dva roky... Singularita není uchopena dobře. AI vykazuje lidskou úroveň emocionality i inteligence. Ale takto singularita vypadat nebude... Ve filmu uběhne cca 50 let, ale interiéry jsou v té daleké budoucnosti retro i na dnešní dobu, nikdo se s tím nezalamoval. V popisu filmu stojí: "Co by se ale stalo, kdyby se AI vyvíjela rychleji než člověk a překročila inteligenci lidstva?" Pokud se vám hlavou honí fantastické výjevy pro člověka nepochopitelně superschopné entity, tak se zase hoďte rychle do klidu. Tento film prostě vznikl pozdě. Měl vzniknout před dvaceti lety a není žádný důvod, proč by nemohl. Nejsou v něm žádné triky, žádný CGI. Je to konverzačka v interiéru, která vypadá jako dobře udělaný studentský film.

plakát

Pickupeři (2023) (seriál) 

Tragédi s koulema. Tragédi proto, že se snaží svou neschopnost najít si solidní protějšek kompenzovat tím, že jej loví jako zajíce na ulici. A s koulema proto, že se toho sice bojí, ale dokážou to překonat a udělat drsný výlet mimo komfortní zónu.

plakát

Hellraiser (2022) 

Konečně horor, který nestaví na laciných lekačkách a - pozor - dokonce není nepříjemně děsivý, ale je kreativní, nápaditý a dobře se na něj dívá. CGI se využívá jen v lokacích, Cenobiti jsou namaskovaní herci. Asi proto neděsí - člověk tak nějak vnímá, že je to jenom maska. Úplný závěr jsem nepobral a soudě ze zdejších komentářů nejsem sám.

plakát

Denní směna (2022) 

"Everybody pisses themselves the first time." "Really? Did you?" "No, I didn't but listen, you did!" Absolutně oddychová, nenáročná záležitost, která sice nenakrmí mozek, ale zlepší náladu po těžkém dni. Pokleslá zábava, která si čtyři (asi) nezaslouží, ale naštěstí se nebere vůbec vážně. Takže tři, ale fakt plnotučné, váhal jsem!

plakát

Projekt Adam (2022) 

Příjemný rodinný film, který má jasnou cílovku - jedenáctiletý kluk. Pro takového diváka je to absolutní bomba. Dospělý tam přece jenom pár chyb objeví - příběh je trošku naivní, patosu okolo vztahu syn-matka (potažmo otec) je větší než malé množství, fyzika je místy fakt jenom teoretická a jak se dělá CGI omlazené verze postavy, ukázal daleko dřív a daleko lépe Ant-Man. Vlastně ty moje tři jsou pro film skvělou vizitkou, protože i když jsem z hlediska cílovky značně po sezóně, nijak mě to neuráželo. Jenom to prostě nebylo přímo na komoru.

plakát

Otec Stu (2022) 

Problém je ztotožnění se s hlavním hrdinou. Je to vybouchanec, který kvůli roštěnce našel Boha. Nebýt to based on true story, tak to jde rovnou do odpadu, protože něco tak blbého může vymyslet jenom život sám.

plakát

Bledé modré oko (2022) 

Skvělý scénář se silným twistem, parádní zimní atmosféra, ale slabší dramaturgie. Poslední půlhodina je sice strhující, ale ty tři před ní jsou až příliš vláčné.

plakát

Česko na drogách (2024) (seriál) 

Letem drogovým světem se zaměřením na Česko.