Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (1 150)

plakát

Collateral Beauty: Druhá šance (2016) 

Film se smutným podtextem a vážnou atmosférou měl sílu. Líbilo se mi, jak příběh jednoho muže dokázal ovlivnit životy jiných zainteresovaných. Nikdy jsem neviděl takhle zachmuřeného Willa Smitha, ale on ukázal, že dokáže zahrát cokoliv. Skvělý herecký výkon. Co na mě dále zapůsobilo, byla skvělá citlivá kamera a romantický soundtrack. Celkově na mě film působil jako celek a právě ta kamera a hudba mi pozvedly celkové hodnocení na čtyři hvězdy - 75%.

plakát

Poldův švagr (2016) 

Někdo se snažil napodobit Mizery, ale byl to bohužel odvar. Jasně, že jsem věděl, jak to vše dopadne, ale vyjma některých vtipů tam opravdu nebylo nic nového. Na druhou stranu neříkám, že jsem se nudil, padlo tam docela dost slušných hlášek, ale i tak prostě na komedii málo. Líbilo se mi krásné prostředí Miami a letní atmosféra, ale kvalitu filmu hodnotím na sotva 40%, dvě hvězdy.

plakát

Pařba o Vánocích (2016) 

Už dle názvu jsem čekal velkou mega párty v kancelářích, avšak těch věcí okolo bylo až moc a přehlušilo, vyjma 10 minut, myšlenku zdivočelé pařby. Docela škoda, protože na place byli slušní herci, kteří mohli divákům nabídnout určitě více. Některé miniděje mi přišly dost trapné či ujeté, některé vtipné byly. Nemůžu se ubránit myšlence, že se tvůrci v závěru inspirovali Pařbou ve Vegas. Jinak podívaná na jedno zhlednutí ano, určitě i pobavila, ale to je tak vše. Dávám tři hvězdy - 55%.

plakát

Příchozí (2016) 

Ačkoliv nejsem fanouškem sci-fi žánru, propojení skutečného světa s tím mimozemským mě zajímá. O to více, když není v hlavní roli mimozemská invaze a útok. Věřím, že na světě nejsme jediný a různé teorie mě zajímají. Arrival mě mile překvapil, jak impozantně a uvěřitelně příběh popsal. Jediné, co mi přišlo nezdařilé, byla 4/5 filmu, kdy bylo až moc mysteriózností a nejasnostní. Jinak výkon Amy Adams chválím, ostatní role průměrné. Celkově mě film nezklamal, spíše naopak a dávám mu (horší) čtyři hvězdičky - 78%.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Film je vzpomínkou na velkou ženu české kinematografie. Avšak to je tak jediné velké plus. I když herecké obsazení nebylo špatné, moc známých obličejů mi spíše uškodilo, jelikož jsem to většině hercům nevěřil. A upřímně řečeno, horšího Hitlera jsem ve filmu ještě neviděl. Celkově děj nebyl nezajímavý, ale přišlo mi to vše nudně podáno, patetické a dost renčovské. Musím dát jen 30%, dvě hvězdy.

plakát

Divoké vlny 2 (2017) 

Parta kolem Cody Mavericka nenavázala na aspoň trochu dobrý první díl. Bída - 30%, slabší dvě hvězdy.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Úžasný příběh o skutečném hrdinovi je až těžko k uvěření, o to více jsem rád, že ho tvůrci zfilmovali. Každý detail bitvy byl skvěle a důvěryhodně natočen, Andrew Garfield skvěle do oné role padl a svět mohl spatřit dílo o vojákovi, který si to zaslouží. Film mě bavil, některé pasáže byly opravdu bezchybné, ale k pěti hvězdám mi tam ještě něco chybělo. I tak skvělých 85%, lepší čtyři hvězdy.

plakát

Masaryk (2016) 

Na Masaryka jsem šel do kina až poté, co dostal řadu ocenění Českého lva, tudíž jsem měl velká očekávání. Co se týče realizace děje, hudby či kostýmů, nemám jedinou výtku. Vše skvělé. Na druhou stranu průběh byl na mě málo dramatický a nedůrazný. Snad až na třetí čtvrtinu mě pořádně nepřilepil k plátnu, a to mi ubírá na celkovém dojmu. Pochválit musím Karla Rodena, který v roli Jana Masaryka je skvělý. Sečteno podrtženo, ta omáčka k filmu je skoro bezchybná, ale samotný děj mohl být v mých očích určitě o dost lepší - 65%, tři hvězdy.

plakát

Matky na tahu (2016) 

Matky na tahu určitě diváka nenudí, tři odlišné příběhy, které mají jedno společné. ALE... Moje oblíbená Mila Kunis je na strhanou matku až moc půvabná, Kristen Bell na pozdejší roli tvrďačky až moc hodná, jediná snad Kathryn Hahn se do role hodila. Dále děj lehce postrádá smysl a realitu a jak se asi film vyvine dokázalo odhadnout i malé dítě. Větší popularitu se snažil zvednout i soundtrack plný známých hitů, ale ne všechny písničky se mi tam hodily. Pro mě se jedná o komedii na jedno shlédnutí, u které jsem se určitě nenudil, ale hodnotím-li kvalitu filmu, musím se zastavit na lepších dvou hvězdách - 40%.

plakát

Toni Erdmann (2016) 

Určitě velice originální snímek, ale i trochu divný. Někdy jsem tápal, zda je vše vážné, kdy jde o žert, či kdy už toho je příliš. Na druhou stranu to nikdy neuteklo z mezí, i když se často pohybovalo na hraně. Té nečitelnosti přispěli oba hlavní herci, kteří pro mě nebyli sympatičtí, ale svoje role zvládli skvěle. Líbilo se mi, jak si film poradil s některými ošemetnými tématy, viz scéna na "nahé párty". Celkově mě Toni Erdmann nechal zamyslet, dílo je to originální a má něco do sebe, ale mě si nezískal na více než tři hvězdy - 65%.