Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy úspěšný vedoucí pracovník newyorské reklamní agentury (Will Smith) prožívá hlubokou osobní tragédii a zcela se stahuje do ústraní, jeho kolegové vymyslí drastický plán, jehož cílem je přinutit ho překvapivým a hluboce lidským způsobem se vyrovnat se svým žalem. (Freeman Ent.)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (378)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

A já se těch pěti* nebojím... díky čsfd jsem na to šla, polovinu doby jsem měla slzy v očích (ale zůstaly v nich, což byl kumšt!), ale byl to nádherný vánoční depresivně laděný film, který se povedl. Kdybych nebyla šťastná knihovnice s pětiletým plánem, perspektivami a sociálními jistotami, tak si potom z toho svého desátého patra i skočím (=kompliment tvůrcům), takhle jsem jen pozorovala hvězdičky... (kecá, sledovala stav smogu) ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Uměle vykonstruovaná pohádka, v níž si každá z postav sice prožívá nějakou svou větší či menší osobní krizi nebo tragédii, ve finále nejde však o nic, s čím by si neporadila trojice světaznalých divadelních herců! Tvůrci Collateral Beauty nejenže spoléhali na urputné ždímání divákových emocí, ale ještě těmi několika dějovými rozuzleními ke konci dělají z diváka rovnou debila. Já při sledování trpěl snad víc než některá z hlavních postav. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Od roku 2013 čekám na další kvalitní film mého oblíbeného Willa Smitha. Poslední tři filmy s ním byla docela tragédie, a proto jsem tak rád, že konečně je Collateral Beauty dobrým filmem. A to nejen proto, že Smith hraje naprosto parádně. Spousta lidí sleduje každé Vánoce Lásku Nebeskou (2003). Já si dokážu představit, že tohle je další Vánoční film, který by se mohl každý rok promítat. I přesto, že je hořký a smutný. Úspěšný vedoucí velké firmy (Will Smith) přijde o dceru a ani po třech letech není schopný se s tím vyrovnat. Ovšem jeho kolegové (Winslet, Norton, Peña) mají taky svoje starosti a netečnost jejich vedoucího je přivádí do dalších problémů. Ve stejné době přichází za Smithem tři osoby - Láska, Smrt a Čas. Svými konfrontacemi se snaží navrátit krásu a lásku do jeho života. Film jako takový funguje díky scénáři po každé stránce. Je dojemný a zahraný skvěle. Sice jsem měl někde pocit, že si film až moc přehnaně vynucuje divákovi emoce. Nicméně konec mi dává za pravdu, že je tohle jedno z lepších dramat o životě. Díky skvělým hercům to funguje. Oproti třeba Sedmi životů (2008), kdy film graduje pouze na konci, a celý film máte jasnou představu, jak skončí. Možná to nemá tak hlubokou myšlenku, ale emoce fungují, jak mají a propletenost příběhem mezi charaktery se mi moc líbila. [Csfd projekce19] (80 %) ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Spektrum skvělých herců, slibující úžasnou podívanou, nakonec předvádí průměrný film, milý film plný rádoby emocí bolesti z těžké ztráty, které já, divák, jsem nevnímal jako racionální, spíš přehnaně melodramatické - ostatně jako celou epiku příběhu protkanou tak ohranými frázemi, že jsem nebyl schopen se nechat dojmout. Na konci příjemná, ale očekávaná, přetočená pointa. Film potěší, nenadchne. ()

Britney75 

všechny recenze uživatele

Citové drama, tak jsem to opravdu cítila ... vžila jsem se do příběhu a jen hltala, co z toho vzejde a husí kůže a slzy na konci filmu nechyběli .. nebojím se říct, že je to spíš ( holčíčí záležitost ) .. během filmu jsem přemýšlela nad třemi ***, ale sympatie hereckého obsazení si zaslouží **** .. doporučuji už jen jako odpočinkový film s trochou emocí ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Herečka Keira Knightley hraje ve filmu postavu se jménem Aimee Moore. To pochází z francouzského slovesa aimer, takže její jméno znamená více milována. (MessiM)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj celé jeho natáčanie prebiehalo v New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama