Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (35)

plakát

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok! (1999) 

Skvělý silvestrovský speciál, v němž se setkáte se všemi postavami seriálu a navíc je tam Kate Moss (Lady Marian) a Colin Firth (William Shakespeare). Doporučuji sehnat si v originálním znění s titulky, protože dabing ČT je tragický - jiné hlasy bych ještě zkousnul, ale jiná jména postav už ne. Kam se poděl Baldrick a Edmud Černá Zmije? Přeložit Blackadder jako Bestián je zvěrstvo a mnoho fanoušků si pořadu kvůli tomu ani nevšimlo.

plakát

Biblické příběhy: Pavel z Tarsu (2000) (TV film) 

V konkurenci ostatních TV filmů s biblickou tematikou je to lehký nadprůměr. Lze mu vytknout dobovou nevěrohodnost některých zápletek a situací, které si vymysleli scénáristé, aby příběh "vylepšili".

plakát

Blackadder: The Cavalier Years (1988) (TV film) 

Krátký bonusový díl k seriálu Černá zmije. Odehrává se v dobách anglické revoluce. Edmund patří mezi royalisty a snaží se zachránit svého krále před Cromwellovými vojáky... Opět plno skvělého černého humoru.

plakát

Caligula (1979) 

Výborný film o šíleném císaři, který shazuje několik nevkusných pornoscén se zpocenými chlupaticemi. Věrné zobrazení života ve starověkém Římě v něm však nenajdete, na to je film příliš stylizovaný a fantazijní (např. monstrózní stroj na sekání hlav, palác jako několikapatrové divadelní jeviště, pankáčský rádce Longinus).

plakát

Císař Augustus (2005) (seriál) 

Relativně zábavná TV minisérie, ale pro kohokoli kdo zná trochu římské dějiny (i jen z jiných filmů a seriálů), bude takřka nemožné jen tak se přenést přes to, jaká úděsná slátanina to je. Viděl jsem jen první díl a krom Caesarovy smrti se tam již žádný historický fakt nevyskytl ani náznakem. Je to prostě fantasy, která si z nejasných důvodů hraje na historický životopisný seriál.

plakát

Černý jestřáb sestřelen (2001) 

Jako hraný dokument pro military fandy dobré. Jako celovečerní válečný film neobstojí. Chybí příběh, hrdinové, osudy, emoce.

plakát

Druhá míza (2002) (seriál) 

Výborný seriál plný inteligentního humoru.O mužích po čtyřítce, ale myslím, že pobaví i ženy i mladé lidi. Britský humor je mi prostě bližší, takže pro mě lepší než Sex ve městě. Škoda, že byl díky idiocii programového řízení ČT vysílán v totálně okrajovém čase...

plakát

Evangelium podle Jana (2003) 

Film je obrazovým přepisem Evangelia sv. Jana a to slovo od slova. Není věty, která by ve filmu nebyla zobrazena, nezazněla buď ústy postav nebo vypravěče. To láme filmu vaz, protože právě Jan je ze všech evangelií nejvíce plný do široka rozvedených teologických úvah, v nichž evangelista vyjadřuje svoje chápání Ježíšova poslání. Ty ve filmu prostě nefungují a brzy začnou nudit. Je to škoda, protože Henry Ian Cusick (Desmond ze seriálu LOST) hraje obstojně a na roli Ježíše se dobře hodí. I režie a výprava je dobrá, ačkoli trochu víc invence by neškodilo. Po otřesném Gibsonovu Umučení Krista skoro potěší, že násilí a krve je v tomto filmu jen velmi málo. Při tříhodinové stopáži ovšem vydrží s pozorností až do konce málokdo - pro nevěřící jsou četné teologické monology nezajímavé, věřící je zase dobře znají.

plakát

Excalibur (1981) 

Zatím asi nejlepší artušovská filmová adaptace. Příběh se drží mýtu a výtvarná stránka je neobyčejná. Na nudné pasáže si nepamatuji a jízda rytířů rozkvétající krajinou za zvuků Carmina Burana je nezapomenutelná.

plakát

Extase (1932) 

Bez nesmyslné a úděsně dlouhé budovatelské scény na konci, by to bylo za ***. Zklamalo i to, že se nahá Hedy nekonala.