Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (404)

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Vánoční příběh disponuje jistou přiznanou (?) debilitou a to ho dělá malinko snesitelnější než všechny ty seriózní vánoční filmy s Krajčem.

plakát

Přání Ježíškovi (2021) 

Fascinující, vidět Česko (teda Brno) v paralelní realitě, kde všichni pronášejí věty a konají činy, jako by byli postavami z reklamy na kávu, jogurt nebo životní pojištění.

plakát

Prci, prci, prcičky (1999) 

24 let jsem se tomu vyhýbal, vždyť je to přece pod moji úroveň (jojo, ten český název zpropadený!). S takovým odstupem a už bez předsudků, co mám k tomu říct? Snad jen, že na (vtipnou) teenage komedii, přistupuje překvapivě citlivě (sic!) k náctiletým problémům.

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Pěkná ukázka, jak to dopadá, když se amorální sadista dostane k moci nad lidmi. A že takových v minulosti bylo. A ještě bude.

plakát

Spalující touha (1999) 

Kdybych měl použít nejotřepanější hodnocení ever, tak napíšu: "Nenudil jsem se." (Čož na těch 160 minut není až tak málo.) Ale co dalšího mi to mělo předat? Prostě Cruise chodí po městě a hledá kontrapich, no.

plakát

Pozadí událostí (2022) (seriál) 

Takhle jsem se nechal nachytat! Pod vlivem komentářů (kritických) tria Klíčová, Zabloudilová & Fila celý natěšený jaký to bizár asi Hřebejk natočil a ono je to všechno jinak! Ne, Čvančarová nehraje děkanku Slovákovou, zneužívání moci starých páprdů nad nesvéprávnými studentkami není bezbřeze oslavováno. On si ten geront Hřebejk jenom dovolil natočit jiný film, než jaký si doba žádá... Další všeobecné nepochopení - výkon Kubiošové, Vančury ad. není anomálie v seriózním díle, ale gró! Copak nepoznáte, že se díváte na grotesku? (Takže hlavní mínus, že takových scén není víc.) P.S.: úctyhodný seznam 6 obsazených zpěváků z trilogie Nejsvětější trojice (Budař, Winterová, Kyšperský, Nebřenský, Kalina a všudybyl Toader) se rozrůstá Katarzií, Ventolinem a Ostrouchovem na neuvěřitelných 9!

plakát

Všechno, co miluješ (2022) (seriál) 

Vůbec jsem to nepobral? To se autoři lekli, aby hlavní antihrdina nebyl až moc sympatický? Nebo proč se ke všem chová jako totální zmrd? A proč tenhle jakože nejschopnější a nejinteligentnější z nácků v Evropě pokaždé někomu začne heilovat do ksichtu, místo aby používal sofistikovanější metody propagandy? A opravdu je hlavní škodlivou náglovskou činností posílání memíků s tančícím Hitlerem? A proč se ta holka imrvére hryže do pysku? NE-RO-ZU-MÍM.

plakát

To (2017) 

Kdybych nečet předlohu, řeknu si: jó, jako solidní teenage dobrodružství / průměrný horor. Když si ale vezmu, jaké by to mohlo být... takové mrhání potenciálem je normální zločin.

plakát

Český Slavík 2022 (2022) (pořad) 

To jsem se zas jednou chtěl dozvědět, co nového v té naší české popík-kultůře a všechno je v pořádku, od roku 2008 se totiž nezměnilo vůbec nic (včetně, tyvole, neustálého vyvolávání ducha Karla Gotta). Co mě jediné překvapilo a zároveň připravilo o poslední iluze, to byl vrchol celé taškařice - šumavský wannabe McFerrin aka Bárta z Wishe. Pokud tenhle Dykův pseudointelektuální kýč považuje tolik lidí za jakože "vysoké umění", tak to svědčí o velmi rozšířeném dědičném zatížení kretenismem.

plakát

Krtek ve snu (1984) 

Futuristické post-apokalyptické naturistické opus magnum.