Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sara (Mina Dale) a Jonas (Jakob Fort) se do sebe bláznivě zamilovali. Jak ale jejich vztah ovlivní Jonasovo krajně pravicové smýšlení? (Česká televize)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (8)

wege 

všechny recenze uživatele

Knížku jsi dočetl cestou do práce, cestou zpátky jsem byl bezprizorní, a tak jsem si vzpomněl na svou drahou ženu, že něco říkala o dobrých severských seriálech na ivysilani. Tak jsem si náhodně něco zapnul a cestou dal první díl, dalších 6 hned doma. Tohle by mělo být povinné pro všechny voliče SPD a podobných spolků, akorát mám pocit, že by to moc nepobrali, a jenom by se utvrdili ve svém "světonázoru". Vlastně by to mělo být povinné pro všechny, zvlášť před volbami, i těmi komunálními. Na začátku se to tváří jako romantika pro mladý, ale postupně to roste a dostává se to do úplně jiných dimenzí. A já se oprávněně a opakovaně ptám, proč podobná díla netočí česká produkce? Proč se mnohých témat bojíme? Třeba o životě mladých máme třeba Pana profesora a podobné od reality utržené seriály? Díky ČT, že mi aspoň zprostředkovala tento norský zážitek. Pro úplnost, žena koukala na nějaké kriminálky... ()

spacylemon 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem to nepobral? To se autoři lekli, aby hlavní antihrdina nebyl až moc sympatický? Nebo proč se ke všem chová jako totální zmrd? A proč tenhle jakože nejschopnější a nejinteligentnější z nácků v Evropě pokaždé někomu začne heilovat do ksichtu, místo aby používal sofistikovanější metody propagandy? A opravdu je hlavní škodlivou náglovskou činností posílání memíků s tančícím Hitlerem? A proč se ta holka imrvére hryže do pysku? NE-RO-ZU-MÍM. ()

Reklama

Azurose 

všechny recenze uživatele

Norové potvrzují, že mají teenage dramata v malíku. Protisvěty dvou postav, Sary a Jonase, se střetnou a my pozorujeme, jak se jim podaří světy (ne)propojit. Přestože nemá seriál hvězdné herecké obsazení, zaujme především zajímavou kamerou a nevšedním příběhem, ve kterém se odráží dnešní společnost. Dokáže láska zahojit rány a odmítnout drsnou pravdu o tom druhém? ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Výborný a hrozně smutný. Moc se mi líbí přesah do začleňování lidí s problematickou minulostí zpět do společnosti, na tohle se v dílech s podobnou tematikou často zapomíná. ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Když se kluka pořád někdo ptá, jestli má něco s rukou a on má přitom problém k řešení někde úplně jinde... U této minisérie bych vypíchla velmi přirozené herecké výkony, atmosférickou hudbu (už od úvodních titulků), kameru... A samozřejmě samotný ústřední nápad. Sice jsem Jonasovi měla trochu problém věřit, že se v tak milém, hodném klukovi může ukrývat nenávistný nácek, stejně jako pak tu jeho "zázračnou" proměnu v posledních dílech (a zřejmě? další obrat v úplném závěru), ale to asi až tak nevadí, jako poukaz na zajímavé, bohužel stále živé politické a společenské téma minisérie funguje. A navíc jejím prostřednictvím nemusíme nutně jen uvažovat nad problematikou střetu pravicového extremismu s demokratickým liberálním smýšlením či seriál brát "jen" jako (zdařilou) moderní tragickou romanci okořeněnou některými aktuálními společenskými traumaty. Podle mě je to zároveň vlastně taková dobrá psychologická sonda do pojetí vztahů člověka s lidmi v jeho nejbližším okolí (bez ohledu na to, jestli v tom okolí má zrovna nějaké pravicové extremisty). Co vše jsme ochotni překousnout u lidí (u partnera, kamaráda, příbuzného), na kterých nám záleží? Kde jsou hranice, za které už nepůjdeme a máme si je vlastně (kvůli uchování nějakých svých morálních hodnot, standardů, možná sebeúcty) stavět? Lze u člověka, kterého milujeme, oddělit "to hezké" v něm a tu (pro nás) temnější, s našimi hodnotami neslučitelnou stránku a pořád mít tu osobu rád? Nemilujeme pak někoho jiného, jen nějakou naši představu?... Myslím, že tyhle a řadu dalších podobných otázek si v různých fázích života a při setkáních s různými lidmi, které nám osud přivane do cesty, klademe, hledáme na ně (mnohdy obtížně a bezúspěšně) odpovědi. A i proto, že tahle v podstatě obyčejná lidská témata, "náměty" k přemýšlení se ve Všechno, co miluješ tak nějak přirozeně nenuceně objevují a diváka nutí k nějakému zamyšlení, má ten seriál pro mě své kouzlo a nadstavbu. Každý si v tom může najít to své, určitě lze jedině doporučit. 75 %. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama