Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (85)

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Pokud má někdo rád jednoduché a hloupé filmy, bude se bavit. Pro mě osobně je smutné, že žijeme v době, kdy extrémně zjednodušujeme, slevujeme z vlastních principů, nerozlišujeme mezi vkusem a nevkusem. Tahle série je a vždycky bude oslavou buranství, sexizmu a jednoduchého humoru. Tentokrát alespoň notně sebeparodického vyznění, doprovázeného bezduchou akcí, dynamickou kamerou a již tradičně absentujícím scénářem nedejbože vývojem postav. Jednohubka pro jednoduché. Zkouknout, pobavit se, zasmát a zahodit.

plakát

Uprchlíci (2014) 

Někdy je třeba snímek chápat i jinak než prachobyčejný sled událostí. Oceňuji dobrou práci s nevyřčenými pocity a především trefné znázornění povznášivě bezstarostné chorobomyslnosti.

plakát

John Wick (2014) 

Zvláštní, že tu mezi žánry nefiguruje komedie. Jako komedie to je jistě ideální film k sobotnímu žvýkání alkoholu. Vizuál je +/- atmosférický, nicméně stálo mě mnoho sil dokoukat takto extrémně vykonstruovanou a prázdnou rozkřápnutou skořápku, která mohla působit zajímavě na půdorysu 10 minut. Někomu to ke spokojenosti zjevně stačí... Nicméně John Wickovi se u mě nepodařilo navnadit ani ten správný pocit pořádné über cool overhyped badass akčnárny, navzdory tomu, že právě tím chtěl být. A to je za mě škoda.

plakát

Aféra (2014) (seriál) 

Pro mě nejlepší seriálová znělka ever. Skvělá atmosféra, ale zatím nevím jestli mě ta přílišná inklinace k rěkněme ryze soapoperovskému námětu nezačíná štvát až příliš. Uvidím.

plakát

Noe (2014) 

Nemůžu si pomoct, ale mě Noah připadá geniální a vidím v něm daleko větší hloubku než v mnohem vřeleji přijaté The Fountain. Pokud zde někdo nadává nad nefungujícímu blockbusterovskému schématu, pak si pravděpodobně vybral špatný film. Daren předkládá příbeh plný souvislostí a odkazů (nejen) na dnešní společnost. Oceňuji odvahu přijít se svým pohledem na známý biblický příběh.

plakát

The Zero Theorem (2013) 

Excuse us! We've stucked between piece of crap and masterpiece like 12 Monkeys 🙈

plakát

Hvězdy nám nepřály (2014) 

Já vám nevím. Je to smutné, to ano - nicméně nemohu se přenést přes ten neskutečně hloupy americký nadech (a to nemám nic proti USA). Vůbec jsem si nedokázal k hlavním protagonistům vytvořit silnější pouto. Nemluvě o tom, že s odstupem pár dní si spíše než osudové životní tragédie ústřední dvojice, pamatuji pípajíci iPhone. Skutečně otravná reklama ač jsem velkým fanouškem Applu. Po všech těch nadšených ohlasech jsem asi očekával přecijen něco méňe prvoplánového a zneužívajícího divácké city tím nejlacinějším způsobem.

plakát

Palo Alto (2013) 

Film z prostředí americké střední školy většinou věští katastrofu, o to více oceníte velmi dobře zvládnuté vyprávění stavící především na znepokojující až apatické atmosféře a perfektní kameře. Už teď se těším na příští film začínajíci režisérky.

plakát

Poupata (2011) 

Na české poměry rozhodně neobvyklé. Vlastně ryze české. Bez vyznění, bez názoru, vyprázdněné. Přesto nejde upřít snahu odlišit se a nebýt dalším českým "filmem". Potěšil mě výběr závěrečné skladby v podání Archive!

plakát

Pod drnem se skrývá Zlo (2013) (amatérský film) odpad!

Esence češství ve své nejniternější podstatě (rozumnějte demenci a nevkusu)! Jdu si raději pustit Babovřesky a k tomu Kabáty. Ne, vážně, tohle by se mělo zakázat. Fakt.