Reklama

Reklama

Zneklidňující vidina smrtící záplavy pronásleduje Noema (Russell Crowe) ve snách čím dál častěji. Tu i další podivná znamení mu pomůže rozluštit moudrý Metuzalém (Anthony Hopkins). Země se ocitla na kraji propasti, kam ji zavlekla lidská rasa. Nejvyšší se rozhodl pro kompletní restart v podobě gigantické potopy a pro obnovu člověčího druhu si vybral právě Noema a jeho početnou rodinu. A protože Noe ví, že zkáza přijde s vodou, začne stavět archu, obří loď, na níž by se on i jeho rodina zachránili. Během stavby se musí potýkat nejen s nedostatkem času, vlastními pochybami, obavami svých blízkých, ale i s otevřenou nenávistí soukmenovců v čele s krutým potomkem slavného bratrovraha Kaina (Ray Winstone). Kromě toho musí na plavbu přizvat i zástupce všech živočišných druhů, aby život na „nové" Zemi mohl být úplný. Největší katastrofa v dějinách planety v tu chvíli může začít. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 3

Recenze (1 359)

larelay 

všechny recenze uživatele

uprimne, nerozumiem nizkemu hodnoteniu tohto filmu. opat je to Darren v plnej sile, vo svojej absolutnej genialite. Prva pol hodina bola klasicky Aronofsky depresivna. Cista ucebnicova depka. A potom to prislo. Nadej. Vyborne herecke vykony, vyborne spracovanie. Ale ano, chapem, ze Darren proste nie je pre vsetkych. A tak to ma byt. Niekto musi mat predsa rad aj Fast and Furious 1-12 :) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

No tyvole, kombinace vegana a náboženského fanatika je vážně ta nejhorší směsice, jakou si dokážu představit. :) Ale pomineme-li mou nelibost k ortodoxním fanatikům, Noe je dobrý film. Nic víc. Od Aronofskyho takový standard. Jednou mě nadchne, podruhé nenadchne, tady se nekonalo ani nadšení ani zklamání. Na druhou stranu to nadšení už z jeho strany nepřišlo nějakou chvíli..naposledy v roce 2008. Přesto jsem zastáncem názoru, že lépe takové téma zpracovat asi nešlo. Bez Stvořitele v každé větě by to přece nedávalo smysl, jedná se o biblický příběh,což mnohým asi nedochází. A nemyslete si, taky těm pánbíčkářům nemůžu přijít na chut a u pohádky o vzniku světa mi cukaly koutky. Vizuálně je to nicméně podmanivá podívaná, Emma Watson naprosto úžasná, druhá polovina filmu celkem nervy drásající. Ale nějak tam chybí to "NĚCO". Přeci jen, první půlka silně nebavila, Crowe s Lermanem otravní jako nikdy, Connelly navíc a zbytek herců (kromě zmíněné Emči samozřejmě - mimochodem mě pobavil přítel, když vběhla na scénu a on "Ta vypadá jako Hermiona" - no čím to asi bude..) docela bída. Prostě takový lepší průměr. Ale třeba si to ještě nechám projít hlavou a zvednu na čtyři. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že tohohle filmu jsem se bál. Neuměl jsem si představit, jak by se tohle dalo zfilmovat, aniž by se z filmu nestala jen náboženská slátanina. Nicméně po zhlédnutí musím říct, že Darrenovi se to zřejmě povedlo. Takhle, Noah není film, který bych si chtěl pustit znovu, nicméně při jeho sledování jsem nemusel převracet oči v sloup, teda alespoň ne tak často (obři?) Co mě vyloženě potěšilo, byl casting. Russell se pro tuhle roli neskutečně hodil, Emma Watson už po několikáté dokazuje, že si ji lidi nebudou pamatovat jen z filmů o Harrym Potterovi no a Ray Winstone byl parádní záporák. K tomu menší, ale pro příběh podstatná rolička Anthony Hopkinse, no jak říkám, casting povedený. Efekty taky musím pochválit, zvířata vypadala opravdu reálně a bylo vidět, že nad tím mnoho lidí strávilo hodiny a hodiny práce. Ale jinak zde není nic, co bych chtěl nějak vyzdvihnout. Doufám, že Darrenův příští film bude zajímavější a že se vrátí do temnějších vod, kde mu to svědčí o něco víc, než v těchto komerčních a náboženských. 55 %. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nepřekvapivě (pro ty, kteří si pamatují moje názory k Aronofskyho předešlím filmům ventilované na moviezone) první jeho snímek, který se mi upřímně líbil. A nebylo to ani tak kvůli těm epickým kulisám a solidním trikům, spokojený jsem hlavně díky absenci stupidně náboženských srajd v podobě dialogů stejně jako absenci slepého následování něčeho, co ani ve filmu není nijak dokázáno či vysvětleno. Nope, zde je vše dokresleno historickou povídkou ze začátku (nevadí že smyšlenou, celý film beru jako čistokrevné fantasy s několika více či méně mýtickými motivy), postavami, které rozumně vysvětlují co, jak a proč dělají a hlavně koncem, který je skrz naskrz "lidský" přesně tak, jak by měl být. Zároveň "Creator" fyzicky zasahuje do dění, bouře/stromy/andělé - vše je vidět, vše nějakým způsobem pevně stojí na zemi. Není to tedy o tom, zda-li můžu věřit, že se to tak dělo. Já můžu dál žít s tím, že se to nedělo, ale vychutnat si tenhle příběh, který ukazuje jak by se to dít mohlo, kdyby podobné nadpřirozené bytosti existovaly = tedy fantasy. Má to hlavu, patu a ještě jsem se bavil jako u podobných fantasy pohádek, aníž bych se musel stydět - v podstatě bych tak klidně mohl jít na 5* :) ale nechám si tu raději prostor, kdyby se Aronofsky přece jenom rozhodl natočit někdy ještě něco podobně postaveného. Kdo ví, třeba se ten chlapec konečně probral. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zvířátka a Manichejští. Jak spojit katastrofický velkofilm biblických rozměrů s komorním dramatem o vztahu otce / synů, následnictví a morálních dopadech "vyvolení" Stvořitelem? Lopotně. Noe střídá trikově vydařené, ale v jádru tuctové "velkokompozice" na pomezí post-apo, fantasy a new age spořiče obrazovky s velmi komorními polohami. Pro ty je charakteristická Darrenova precizní práce s detailem tváře a Libatiquovo kontaktně syrové snímání. První polovina zakončená epickou bitvou Entů se skřety nabízí spíš záblesky poutavosti, které přesto soudržnější druhá polovina překvapivě zúročí. Ono komorní drama na škuneru plném spících zvířat a starozákonní krutosti má intenzitu, přesah i báječnou věc jménem Russell Crowe faktor (když zvážíme, že v jedné chvíli hraje Noeho, Abraháma a sám sebe, je to gargantuovský výkon). Škoda, že působivou katarzi v podobě gesta zabije další holubička míru v epické šíři post-katastrofické krajiny a taky zjištění, že celý metafyzický rámec "stvořitele" je ve skutečnosti spíš účelovou machinací, aby se v první polovině mohly dít "fantastické" věci a ve druhé nebe významně mlčet a působivě trýznit hrdinu. Poselství Noeho je bohužel new-agově banální "važ si všech živých tvorů, respektuj je a množ se v lásce, která nás povyšuje nad vrozené zlo." Noe se prostě kolébá mezi plytkým duchovním leporelem a nečekaně dobrými detaily. P.S. Největším zázrakem stvoření je stejně Božská Emma, že jo. [60%] ()

Galerie (275)

Zajímavosti (34)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 125 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 101,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 359,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Aronofsky si vybral svůj další film

Aronofsky si vybral svůj další film

16.04.2016

Darren Aronofsky (Fontána, Wrestler) nám naposledy představil biblické drama Noe a příští rok konečně uvidíme jeho další film. Jak se bude jmenovat? To zatím nevíme. V příběhu o mladém páru, jehož… (více)

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama