Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (85)

plakát

Nebraska (2013) 

Precizně, přesto velmi civilně, nasnímaný příbeh o stárnutí a především nenaplněných ambicích, snech a osudech. Trpce dojemné, přesto povznášející. Parádní herecké výkony podkresluje neméně výrazná hudební a vizuální stránka neplánovaného výletu do Nebrasky.

plakát

Ona (2013) 

Znepokojivě deprimující a zároveň tak lehkovážné povznášejíci! Spike Jonze natočil velmi křehký příběh - promyšlenou sondu do pocitů dnešní digitální generace, která rezonuje o to více, že je nastíněna do (zdánlivě) nedaleké budoucnosti. Pro mě jeden z jasných filmových vrcholů roku 2013.

plakát

Ve jménu vlasti (2011) (seriál) 

Prvotřídní seriál! Hodnotím po třech sezónách. Dramaticky i herecky perfektně zvládnutý seriál. Jen je velká škoda, že se tvůrci rozhodli původní dosti nekorektní linii rozmělnit v politicky akceptovatelné rozměry, byť se i nadále mírně klouže na hraně. Přesto je druhá sezóna napínavější a příběh nabírá zajímavý vývoj. Třetí sezóna mi přišla neucelená a o poznání slabší než ty předešlé. Doufám, ve velkolepý návrat :)

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Asi jsem defected, ale tento způsob humoru mě zdá se být nehumorný. Pro mě nic víc než podprůměrná zábava na sobotní odpoledne. Neskutečně mě vytáčel hudební podkres, kdy po dobu celého filmu se opakuje neustále stejný motiv (zcela nezávisle na ději). Zřejmě další z vtípků enormního rozměru, který mi uniká.

plakát

Enderova hra (2013) odpad!

Koukat celou věčnost na puberťáky předvádějíc rádoby krutě existenciální pohledy, není šálek mého halucinogeního čajíčku! Postrádá to jakoukoliv hloubku, kterou věřím, že předloha klidně může mít. Míra amerického patosu a straight forward vyprávění by byla zastoupena pouze vrchovatě, nebýt přítomnosti Harison Forda, který svým herectvím notně konkuruje již zmíňeným pohledům dětský herců.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

O hodně dlouhý šíp lepší než slabší úvodní díl. Potěšilo mě především temnější zpracování a neskutečně detailně propracované prostředí. Vzhledem k předloze není sice příliš prostoru k hlubšímu vykreslení postav a sází se především na spektakulární akci, ale vůbec mi to nevadilo!

plakát

Spring Breakers (2012) 

Geniálně vyprázdněná a neustále repetetivní výpověď dnešní doby. Umocněná častým odosobněným až hypnotickým vyprávěním, absurdními příběhovými liniemi a narativním chováním sexy středoškolaček. Sladký bonbónek!

plakát

Jako nikdy (2013) 

Hodnotím vysoko především zásluhou perfektního hereckého výkonu Jiřího Schmitzera.

plakát

Partička (2011) (pořad) odpad!

Tenhle styl českého humoru nechápu, nerozumím mu a už vůbec mě nebaví.

plakát

Bowling for Columbine (2002) 

Perfektní, účelová, vykonstruovaná a především silně konfrontační kritika americké společnosti.