Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Animovaný
  • Horor

Obsahy (3)

Pozemšťané

Pozemšťané (2005)

Dokument americké ekologické organizace Nation Earth se snaží ukázat brutalitu, kterou lidé páchají na zvířatech, aby dohnal diváky k přehodnocení svého životního stylu. Je rozdělen na několik částí: domácí mazlíčci (odchyt a utracení zdivočelých psů), jídlo (mučení a porážka dobytka na jatkách), oblečení (zabíjení zvířat pro kožešinu), zábava (kruté životní podmínky zvířat v cirkusech, smrt v rodeech a v korridě). Film je vlastně komentovanou sérií jednotlivých záběrů, z nichž většina je údajně pořízena skrytou kamerou na skutečných jatkách a podobných místech a nebyla doposud nikde uveřejněna.

Faces of Death

Faces of Death (1978)

Komentovaná série záběrů (z části padělaných, z části reálných), zobrazujících různé podoby smrti - lidské i zvířecí. Uvidíte popravu zastřelením i elektrickým křeslem, sebevraždu skokem z výšky, různé nehody, napadení člověka krokodýlem, zabíjení opice pro přípravu jídla, pavouka konzumujícího jakéhosi opeřence. Přesto, že asi 40% záběrů je zfalšovaných, patří Tváře smrti k nejbrutálnějším dokumentům vůbec.

Šejtan

Šejtan (1974)

Stejně jako mnoho jiných amerických filmů, i proslulý Friedkinův Exorcista se dočkal téměř okamžitě natočeného, ultralevného a technicky minimalistikcého remaku turecké produkce. V hlavě malé turecké dívky Gül sídlí kapitán Lersen, respektive Satan (turecky Seytan), který ji nutí říkat nejrůznější bezbožnosti a nemravnosti (oproti americké verzi velmi silně zmírněné), otáčet hlavou o sto osmdesát stupňů a rotovat i s postelí. Odborník na posedlost démony Tugrul Bilge je naštěstí nablízku a my tak máme jedinečnou možnost sledovat celý děsivý proces vymítání v muslimské verzi.

Reklama