Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Až na krev

Až na krev (2007)

Prostě tento film P.T. natočil tak úžasně, že mu není co vytknout. Někomu možná bude vadit dlouhá stopáž nebo avantgardní soundtrack, ale já mezi tyto lidi nepatřím. Hudba je za mě velmi originální a dodává filmu poměrně ponurou atmosféru. Zpátky k P.T-mu. On je skvělý scénárista (ukázal to v Hříšných nocích či v Magnolii). Dialogy jsou velmi propracované. Je mistrem v budování atmosféry. Kdyby tento film napsal někdo jiný, byl by možná velmi průměrný. Ze současných režisérů se najde jen málokdo, kdo by dokázal budovat takové drama jako on. Postavy v tomto filmu jsou, řekl bych, vesměs záporné - možná jen H.W. je postavou kladnou. Plainview je odporná postava (její představitel předvedl nadpozemské vystoupení) prolezlá kazem a touhou po moci a kapitálu. Nenávistný, zlý. Otec církve třetího zjevení je možná stejně zkažený jako Plainview (Dano je expert na takové postavy). Ať už souhlasíte nebo ne, P.T. stvořil jeden z nejlepších filmů století a rozhodně svůj nejlepší. Po dvou letech jsem tento film viděl znovu a stejně mě zasáhl. Budování kariéry přes mrtvoly - zdá se to šílené, ale je to tak do dnešních dnů…

REVENANT Zmrtvýchvstání

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)

Když jsem film viděl poprvé, moc mě neoslovil, ale napodruhé to bylo něco úplně jiného. Leo zahrál svou roli perfektně. Mohu říci, že jeho výkon v Revenantu patří mezi jeho nejlepší. Tom Hardy jako záporák je skvělý (řekl bych, že mnohem lepší než Bane V Temném Rytíři). Soundtrack je minimalistický, ale působivý. Skvěle posouvá atmosféru celého snímku. Co se týče kamery, ta je neskutečná. Líbí se mi, jak jsme vždy nablízku hlavní postavě. Snímek tak působí mnohem realističtěji. Celý film je prostě perfektně natočen (záběry na přírodu jsou nádherné). Režie je famózní. Ano, je pravda, že některé scény jsou zbytečné a mohly by býti vystřiženy, ale to nic nemění na kvalitě tohoto snímku.

Poslední rodina

Poslední rodina (2016)

Nemám absolutně slov. Strhující drama a možná jeden z nejlepších životopisných filmů, co byl kdy vytvořen. Atmosféra tohoto filmu mě pohltila. Takovéto filmy nám chybí (ale i Hollywoodu). Klenot polské kinematografie.