Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Fantasy
  • Horor

Recenze (9)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Tak konečně příšel film, ktery mě po velmi dlooooooohé době mě usadil na skoro 166 minut do sedačky a ukázal mi nový svět filmu, kde člověk neví jestli má sledovat plátno nebo naslouchat nadhernou hudbu H. Zimmera. Denis zase připravil vrcholné dílo a může spokojeně přemýšlet na dalším dílem.

plakát

Šógun - Sluhové dvou mistrů (2024) (epizoda) 

Po dlouhé době seriál, který mě nadchnul nejen zpracováním, ale i znázorněním Japonska na přelomu 16. a 17. století. Dofám, že to bude pokračovat v následujících dílech. Skvělá kamera, herci i hudba to vše dává s příběhem další skvělý zážítek filmovým fanouškům.

plakát

Hon na ponorku (1990) 

Tento film byl první, který jsem videl hned dvakrát po sobě v kině. Vidět velmi dobře natočený příběh kapitána sovětské jaderné ponorky. Postava Marka Ramiuse( Sean Connery)jako velitel Rudeho Října(ponorka třídy Tajfun, která nese jaderné raketové střely pro přímí útok na USA) chce emigrovat do USA a předat ponorku američanům. Film se snaží velmi věrohodně popsat zmizení této ponorky v roce 1986. Film je velmi dobře natočen, hlavné záběry s paluby ponorky a veliteské sekce jsou zvládnuty velmi dobře. Filmu hodně přidává i hudba včetně zvukových efektu( použití sonaru pro sledování ponorky). Film je plný akcí( zapojení americké ponorky třídy  Dallas a ruské Akuly), které se znaží s využitím zrádce na palubě Rudého Řijna, tuto potopit a znemožnit Ramiusovi přeběhnout na stranu nepřítele. Film s období konce studené války, ukázal sílů ponorek s jadernými hlavicemi, které by dokazali rozpoutat třetí světovou válku. Naštěstí díky agentovi CIA Jacku Ryanovi se podaři všechny zachránit a pomoct zběhnout veliteli Rudého Řijna do USA. Na svou dobu velmi dobře režisérsky natočený film na, který jse rád podívám i po tak dlouhé době, kdy byl natočený.

plakát

Greyhound (2020) 

Tom Hanks jako Comander doprovdu několika torpedoborců a korvet bojuje bitvu uprostřed Antlantiku s neměckou vlčí smečkou. Kdo viděl Das Boot( Ponorka) určitě počítal s pohledem spojeneckých námořníků na tento zoufalý boj o náklad, který by pomohl výhrát spojencům druhou světovou válku. Bohužel film se zaměřil pouze na určitý pohled a něměcké ponorky jsou vidět pouze na hladině, kde se nebojí přímého souboje s doprovodem konvoje. Bojové scény jsou plné akce, ale na znalce taktiky nemeckých vlčích směček působí nevěrohodně. A většina ponorek byla stejně potopena hlubinými náložemi s lodí nebo letadel. Tímto připomínám scénu, kdy se něměcký U-Boot vynoří a chce bojovat s torpedoborcem na hladině, kde neměl šanci vyhrát.Tom Hanks jako velitel, je sice velmi dobrá volba režiséra, ale chybí mi postava velitele Vlčí směčky , která stojí proti jeho lodím. A samozřejmě vítěztví na konci, kdy se objeví eskorta s Anglie a vše zachrání, tak to je už standartní konec dnešních válečných filmů.Dal jsem filmu čtyři hvězdy,ale jenom proto, že je to po dlouhé době válečný film, který se zaměřil na tématiku Bitvy o Atlantik.

plakát

Kontakt (1997) 

Americky sci-fi film podle předlohy C. Sagana(známý americký astrofyzik a astronom) se snaží ukázat možnost kontaku s mimozemskou civilizací. Snímek natočil známý režisér Robert Zemeckis, který do hlavní role obsadil Jodie Fosterovou. Ta jako Ellie Arrowayová se pokouší zachytit v nekonečném vesmíru signály od mimozemských civilizací. První překvapení ji čeká pří zachycení signálů od hvězdné soustavy Vegy. Zde mě zaujalo použití pro mimozenský signál, byl to první televizní přenos z Olympijských her v Berlíně 1936. Druhé překvapení ,když musí bojovat o místo na palubě stroje, určeného jako prostředek pro cestování vesmírem. Nakonec se setká se zástupcem mimozemské civilizace( zde je v podobě jiejího mrtvého otce)a pochopí smysl své cesty a i života. Trochu mě překvapí konec filmu, kde se snaží odhalit pravdu , ale je ve světě kde vladnou mocní pomocí zastírání pravdy. Film pro fanoušky sci-fi ,který ma velmi dobrou hudbu a na svou dobu kvalitní vizuální efekty

plakát

Četa (1986) 

Tento americký snímek režiséra O. Stonea vás zavede do vietnamské jungle, kde se snaží několik vojáků přežít peklo této války. Příběh souboje dvou seržantů(Barnes - Tom Berenger a Eliase - Wiliem Dafoe) o duši vojína Taylora(Charlie Sheen) nám ukazuje celou pravdu o traumatu jedné generace. Vynikající kamera a hudba vás přenesou do této hrůzy války a nechají na vás, na kterou stranu se přikloníte. Tento film řadím do skupiny filmů, jako je Apokalypsa a Lovec jelenů, které jsou to nejlepší co bylo natočeno k tématu vietnamské války.

plakát

Dotek Medúzy (1978) 

Tento francouzko-britský snímek je plný záhad a tajemnství. Vyšetřování pokusu vraždy podívínského spisovatele Johna Morlara( v podání Richarda Burtona) vás zavedé do světa katastrof a neštěstí. Inspektor Brunel( Lino Ventura) se snaží pomocí deníku a záznamů katastrof najít vraha. Vše podtrhuje velmi kvalitní hudba od M.J.Lewise, která vás nenechá chvíly v klidu. A závěrečná scéna, kde vyjde pravda, vám všem položí jednu otázku ? Co kdyby žil člověk, který umí přivolat katastrofu ? Doporučuji všem fanouškům tajemna a napětí.

plakát

Dunkerk (2017) 

Mezinárodní snímek, který natočil Christopher Nolan, popisuje záchranu Britského Expedničního Sboru a francouzkých vojáků, obkličených na přelomu května a června 1940 v Dunkerque. Film popisuje záchranou operaci. kterou každý považoval za zbytečnou a bez šancí na úspěch. Obyčejné hrdinství britských a francouzkých námořníků a vojáků, zde ukazuje sílu člověka ve snaze porazit zlo. Vynikající herecké obsazení( Tom Hardy jako pilot Spitfiru a Kenneth Branagh jako Komodor britského námořnictva) vám přinesou nevšední zážitek při sledování tohoto válečného filmu. Jako fanouška letecké techniky, mě velmi potěšily záběry leteckých soubojů Spitfirů I a Messerschmittu Bf 109 , které jako celý film, podtrhovala vynikající hudba H. Zimmera. Kvalitní válečný film popisující skutečnou událst z druhé světové války pro všechnyco mají rádi tento žánr.

plakát

Atentát (1964) 

Československý válečný film, který popisuje atentát na jednoho z nejmocnějších tyranů Třetí říše Reinharda Heydricha. Je velmi vynikajícím popisem celé akce, včetne zavěrečného boje hrdiných parašutistů proti přesile něměckých vojáků a příslušníků gestapa. Celý film je projevem hrdinství našich prašutistů. ale i ukázkou zbabělosti a zrady jednotlivců.Tento film jsem viděl porvé ještě v období vlády jedné strany a stále je to to nejlepší, co u nás vzniklo. Pod režisérem Jiřím Sequensem st. se sešla celá plejáda, v té době známých československých herců, jako byli Radek Brzobohatý( nadporučík Karel Opálka) a Jozef Vinklář( postava zrádce K. Čurdy). Černobílý obraz a kvalitní hudba vytváří jeden z nejlepších valečných filmů, které jsem měl možnost vidět. Po každém sledování jsem vždy hrdý, že jsem Čech a potomek hrdinů, kteří se obětovali za naši svobodu. Snímek, který má 56 let, je tu pro naše generace připominkou hrdinství a zrady.