Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (171)

plakát

Příklady táhnou (1939) 

Rád jsem na tuto komedii po delší době narazil. Dost jsem si ji pomatoval z minulosti, ale nevěděl, jak se jmenuje. Když se zamyslím nad faktem, že trempové většinou autem až ke své chajdě nejezdili,  fakt, že auto, které bylo v poměru k platu, dražší než dnes a  bylo opravdu jen pro ty vyšší vrstvy, tak mne vychází, že tito trempíci byli vlastně tkzv. zlatou mládeží tehdejší doby. Ale jinak moc dobře zahraná a vyvážená komedie, bez nějaké slabiny. Za mne tak 65 až 70%.

plakát

Země v ohrožení (2005) (TV film) 

Není to film, na který bych si v budoucnu ještě někdy udělal čas. Pustil jsem si ho v mé domácí posilovně při cvičení a jako takový mi posloužil dobře. Nic originálního, ani nijak ohromujícího na něm není.  Na posezení mám raději jiné špeky. Ale při cvičení si takováto béčka pustím.

plakát

Koráby útočí (1953) 

Rád jsem film viděl, ale jednou a dost. Záběry korábů super. Děj se dal sledovat, ale z mého hlediska šílený mrazivý konec, kdy admirál Ušakov popisuje vzletně svou vizi o tom, jak se ruská armáda valí z Černého moře do celého světa. Jinak vcelku koukatelný snímek tím u mne dost klesl.

plakát

Herkules proti babylonským tyranům (1964) 

Taková ONE MAN SHOW Petera Lupuse. Je to na něm až příliš postavené. Kulisy naivní i na tu dobu. Příběh jednoduchý, ale zase si nečiní nárok na velkou pozornost.  Oddechový, rozhodně ne špatný film, bez velkých ambicí na druhé podívání. Kdysi bych to hodnotil jinak, ale dnes tak dvě až tři hvězdičky.  Co mne překvapilo, že hlavní hrdina je stále naživu.

plakát

Námořní pěchota ve válce (1998) (seriál) 

Viděl jsem jen BOUGEVILE. Je to mnoho slov. Ještě více záběrů a hodně málo informací. Ty by se vešli do doseti minut. Buď je špatný překlad, nebo je to prostě blbě vyprávěné. Ale občas se hůře sledují souvislosti.  Za mě tak padesát procent.

plakát

Bitvy starověku (2009) (seriál) 

Vcelku se na to koukat dá, ale jakmile šlo o snahu vysvětlit logicky bitvy zaznamenané v bibli, tak bylo příliš znát, naprosté nepochopení biblického poselství. Není v nich žádný prostor pro Boží jednání, absolutně něco takového není připuštěno, což pochopitelně vede ke zkreslení. Ale jinak i v těchto dílech je lecos zajímavého. Jako celek tak padesát procent.

plakát

Mořský vlk (1971) 

Viděl jsem to v nácti letech několikrát. Na uložto je jen malá ukázka, která mi potvrdila, že to je skutečně ten film mého mládí, na který jsem chodil do kina. Film o tvrdém až krutém kapitánovi lodi plijící na lov tuleňů, ke kterému se dostane na palubu jakýsi neduživý spisovatel. Ten v kapitánovi poznává svého přítele z mládí, ale nechá si to až na konec, kdy na něj zavolá jeho chlapeckým jménem, když si při záchraném pochodu udělá něco s nohou a potřebuje pomoc. O moc více si toho po téměř padesáti letech nevybavím. Ale moc se mi to tenkrát líbilo.

plakát

Ocelová pěst (2011) 

To je kategorie jednou viděti možné a dost. Tematicky obšlehlý Rocky, jen aktéry obalili železem. Herecké výkony nebyly špatné. Za mne tak okolo padesáti procent.

plakát

Pan Novák (1949) 

Vyloženě špatný film to není. Agitka to je. Už jsem viděl snímky jalovější, než toto. Do umění to má ale daleko. Skutečnost taková někdy byla, častěji však ne. Z úřednických osob se tak snadno dobrý řemeslník udělat nedal. Docházelo často k úrazům atd.

plakát

Horší než smrt (2007) 

Po chabém začátku, mne to začalo bavit. Ale podruhé něco takového vidět nemusím. Možná i pro to, že nedávné úmrtí v rodině mne kdovíjak na "pohřební" komedii nenaladilo. Zápletka předvídatelná, příběh jednoduchý, ale docela pěkný. Pobavilo, ale nezanechalo to ve mne vůbec nic. Snad jen pocit hnusu z hovna strýčka Alfiho na ruce a obličeji jeho synovce. Tak nevím, jestli takto naturalisticky točená scéna je pro film plusem, nebo mínusem. Asi jak pro koho. Za mě 55%.