Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (3)

Vesmírná Odysea - Putování po planetách

Vesmírná Odysea - Putování po planetách (2004)

Nejlepší space dokudrama všech dob. Konec debaty. Jasně, můžeme se bavit o detailech: třeba proč s sebou táhnou cytostatika, když je pak nemůžou použít? Opravdu žádné časové zpoždění při komunikaci se Zemí? Ale nic z toho nemůže převážit obdivuhodnou práci, která na tom byla odvedena. Vizuál je geniální. Když vidíte vycházku po Venuši, máte pocit, že tam opravdu jste. Vyhráli si s nízkou marsovskou gravitací. Io je nepopsatelný masterpiece. Tohle prostě musíte vidět. A když to vidíte, tak to i prožíváte, a některé dějové nelogičnosti snadno odpouštíte.

Interstellar

Interstellar (2014)

Co je nejlepší sci-fi film všech dob a proč zrovna Interstellar? Diskutujme. // "It´s not possible." "No, it´s neccessary."

Zpráva o Europě

Zpráva o Europě (2013)

Nejpodceňovanější sci-fi v dějinách kinematografie. Absolutní povinnost pro všechny, kdo ve sci-fi nutně potřebují to sci-. Výtečná Anamaria Marinca v roli pilotky. Exemplární důkaz toho, že mimozemský prvok je daleko nosnějším motivem, než vyjící kvazihmyz a podobný deliriózní shity. Protože ti prvoci tam skutečně někde jsou.