Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Horor

Recenze (8)

plakát

Ti druzí (2001) 

No tak ale co to tady máme za skvostný poklad. Ve vzduchu jsou cítit mrtví a jejich neklidné duše neopouštějí svůj přístav v podobě rozlehlé vily a hřbitova, který tvoří nedílnou součást jejich domova. Mlhou zalité mohutné koruny stromů, které se sklánějí nad cestami  obklopující vilu, nahlížejí do světa mrtvých. Thriller s vyjímečnou atmosférou a skvělou herečkou  Nicole Kidman do Vás vnese nutkavý pocit otáčet se za sebe, zda ve vašem stínu někdo nebo něco není.

plakát

Žena v černém (2012) 

Celý film a jeho dění se nese v mlhavé náruči nejistoty. Přímořský vzduch, okolní bažiny a opuštěný, břečtanem prorostlý a pavučinami protkaný starý majestátný dům, napjatou atmosféru ve filmu podtrhává. Malá přímořská vesnička, ze které je cítit špína, zoufalost místních, vystrašených obyvatel a bláto lepící se na boty vyvolává uvědomění, že Praha, je vlastně docela přijatelné místo. Musím přiznat, že ponurá, tajemná a mlhavá atmosféra panu Danielovi stále sluší. Ztvárnění právníka Arthura Kippse, který si na začátku filmu, drží odstup i od svého vlastního malého syna, mě malinko zklamalo. Zaseklý, občas až kamenný, avšak nebojácný Arthur působí místy jako leklá ryba, která byla zakalenou vodou vyvrhnuta na pospas rackům.

plakát

Fresh (2022) 

Čerstvý film, pikantní, skoro tak pikantní jako roztomilá, buclatá prdelka Noah. Notaaak… Neříkej mi, že po shlédnutí téhle ‘‘hororové‘‘ perličky bys neochutnal takový pěkný lidský řízeček. Nebo třeba ogrilované stehýnko nějaké udržované mladé slečny. Když by šlo o přílohu, uvažovala bych nad americkýma bramborama a nějakým čerstvým salátem  at to mám na tom talíři hezky barevný. Give me that smile…Steve by měl vydat kuchařku. Chtělo by to i nějaký podrobný návod, jak takovou potravu sehnat. Jak si obstarat tak dobré masíčko, abych neměla za prdelí hned pár fízlů. No budu na tuto kuchařku netrpělivě vyčkávat.

plakát

Čistokrevní (2017) 

Po shlédnutí filmu jsem si říkala jestli jsem psychopat já nebo opravdu oni. Pomalu táhnoucí se děj se strašnými zbytečně se táhlými scény a záběry mě místy občas decentně uspával. Celkový nápad a koncept filmu není vůbec špatný, ale Finley bych řekla, že to malinko odflákl. S jednotlivými scény by se dalo si mnohem více pohrát, ale na to tady máme jiné chlapce viz. starý, dobrý známý Stanley Kubrick.  Kdybychom se na to dívali z psychologické stránky, role psychopata není ztvárněna v podání O.Cooke a A.T .Joy zas tak ohromně mizerně, ale Anya ze sebe umí dostat mnohem lepší výkon.  Na roli psychopata si myslím, že se člověk po herecké stránce dokáže vyřádit až až…. Děvčata mě tedy celkem zklamala.

plakát

Euforie - Série 1 (2019) (série) 

Bojím se abych tomuhle seriálovému klenotu nijak nepošpinila jeho zář, která nabírá na obrátkách po tom, co vycházejí stále nové díly v rámci 2 série. Nové díly do kterých se naprosto nekontrolovatelně propadám a po shlédnutí každého jednotlivého dílu chci, aby příběh nikdy nekončil a já to mohla sledovat dál a dál…. Příběhy jednotlivých postav naprosto dokonale a zřetelně vystihují problémy dnešních dospívajících. Děsí mě až jak dobře každý jednotlivý problém Sam Levinson dokázal ztvárnit. Sexuální násilí, návykové látky, koncept sebepřijetí a sebevědomí, které mnoho náctiletých řeší dnes a denně.  Problematika pornografie, alkoholu atd…  Neodolatelný make-up a naprosto skvostná hra s barvami a se světlem atmosféru celého seriálu podtrhává.

plakát

My Friend Dahmer (2017) 

Krvavé stěny, potřísněné nože, pošpiněná prostěradla od všech možných tělních tekutin, uvařené orgány, vykuchaná těla, sexuální zombie… tohle od filmu mapující svět jedno z nejznámějších seriových vrahů rozhodně nečekejte. Film kultivovaně nastinuje Dahmrovo myšlení a to hlavně během jeho bouřlivého dospívání, kdy sahá po alkoholu, vybíjí si emoce na zvířatech a snaží se začlenit do kolektivu. Cením, že se film opírá o fakta. Před Rossem Lynchem smekám, jak dokázal autenticky předvést Dahmrovi brikule v podobě předstíraných epileptických záchvatů atd...

plakát

Pianista (2002) 

Drobné, zimou a hladem zkroucené prsty se jemně dotýkají kláves. Jemně je hladí a mysl si hraje s notami stejně jako si Hitler hrál s celým národem. Stejně jako si hrál s každým židem, s každým nevinným člověkem. Nelze si myslím v dnešní době vykreslit hrůzy války odehrávající se v koncentračních táborech. Táborech smrti, kde i jen sklenka vody je pokladem, je otázkou života nebo smrti, kde i oschlá, tvrdá kůrka chleba je nadějí. Nelze si tohle představit, nelze si myslím to zcela pochopit. Myšlenku nepodstatné rasy… Děkuji Romanovi Polanskimu za nahlédnutí zase z jinačího úhlu pohledu na to, jaká zvěrstva, byla lidmi napáchána.

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Serial který mi sebral dech. Atmosféra byla naprosto skvělá a diváka vtáhla do případu a do temného děje. Herecké obsazení nemá chybu. Matthew McConaughey je naprosto k sežrání a nejvíc prcatelnej naprosto v každém záběru. Jeho herecký výkon zde nabral úplně jiných rozměrů. Škoda, že je takto dobrá jen první série.