Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Černý jestřáb sestřelen (2001) 

Výborně natočený film o tom, že ne vše jde tak jak se naplánuje. Bohužel tady jde o daleko víc než u většiny běžných plánů - o život. Pro mě druhý nejlepší válečný film.

plakát

Sněženky a machři (1982) 

Opravdu nevím co na tom všichni vidí. Snowboarďáci jsou rozhodně lepší. Neříkám že je to kdovíjak úžasný film ale aspoň se u něj člověk zasměje což se mi tady nějak nepovedlo. Kromě těch pár rádoby vtipných hlášek které se tady v komentářích objevují tento film nic vtipného nenabídne. Po čase se mi z tohoto "kultovního" díla vybaví pouze to že se tam celou dobu řeší jestli mají studenti někde ukrytý alkohol.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Sice to není film roku ale jelikož jsem nečekal zázraky tak jsem byl nakonec spokojen. Rozhodně lepší než miliontý díl Transformátorů. Potěšil mě zejména příběh a vzájemný vývoj dvou hlavních postav který do filmu skvěle zapadá a nepůsobí jen jako povinné romantické klišé. Děj není příliš natáhlý, ubíhá rychlým tempem. Akční scény jsou povedené. Když nečekáte zázraky tak Pacific Rim dokáže na jeden večer dobře zabavit.

plakát

Godzilla (2014) 

Nevím co k tomuto filmu říct. Snad jen že s bídou rozeznáte rozdíl mezi vyplou televizí a televizí kde běží tento film. Mělo by se to jmenovat černočerná tma. Na konci filmu se ještě dočkáte (již ve světle) záběrů na trosky města. Toť asi vše co k tomuto napsat. Víc jsem v tomto filmu neviděl...

plakát

S čerty nejsou žerty (1984) 

Pokud vánoce tak jedině s touto pohádkou. I přes to že pro pohádky nejsou moc charakteristické hlášky tak pro tuto to v žádném případě neplatí. Uštěpačnou větu - Máchale, spadlo ti to, už slyšel od svých kamarádů asi každý . Kromě humoru však tato pohádka nabídne mnohem víc - skvělé herecké výkony podané neméně skvělými herci a v neposlední řadě nabídne spravedlivé peklo které se nikdy nemýlí...

plakát

„Marečku, podejte mi pero!“ (1976) 

Film který jsem viděl snad tisíckrát a ze kterého pochází nemrtelné hlášky kterými je tato komedie natřískaná jako ostatně většina komedií od dvojice Svěrák-Smoljak. Sám od sebe si ho sice nepouštím ale když jde v televizi tak si ho vždycky rád zapnu. Skvělá sonda do znalostí věkem pokročilých studentů a jejich vypořádávání se s jejich rolemi rodičů, studentů a zaměstnanců továrny na zemědělské stroje. Když jsem zmínil nezapomenutelné hlášky, musím na závěr zmínit jednu pro mě nej kvůli tomu jak je aplikovatelná do života - Jak to chodí? Chodí to dobře ale neseje to. To je u secího stroje dost podstatná závada ne? Dolů jste se dívali? Ne. To by jste se museli ohnout co?

plakát

Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (1999) 

Začátek velké ságy. Není pro tento film nic důležitějšího. Bohužel s tímto faktem tento film stojí a padá. Ne že by na něm bylo něco špatného ale většina fandů původní trilogie čekala něco víc. To hlavní, tedy jak to všechno v předaleké galaxii začalo se dozvíme ale až na výborně zvukově-vizuálně zpracovaný závod kluzáků tento film nenabídne nic víc na co by se dalo vzpomínat. Pořád je to ale začátek něčeho velkého. Něčeho tak velkého že z toho vznikla i církev ke které se hlásí tisíce lídi po celém světě. Tak nezbývá než všem popřát - Nechť Vás provází síla.

plakát

Návrat do budoucnosti (1985) 

Tento dnes již legendární film (potažmo celou trilogii) netřeba dlouze představovat. Filmů o cestování časem je poměrně hodně ale tento přece jenom mezi všemi vyniká. Čím? Genialitou jakou je skloubený humor, vědecké chápání cestování časem a DeLorean... ano ten slavný DeLorean který chtěl mít každý malý kluk doma. Filmová budoucnost rok 2015 kam se Marty McFly s doktorem Brownem vydali už je minulostí. Ale ani přesto tento film nikdy neskončí v zapomenutí. Co říci závěrem - snad jen že ten sportovní almanach by se mi hodil :-)

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

S komiksovými adaptacemi se v posledních letech roztrhl pytel. V jejich záplavě se mě mnohé jiné počiny ztrácí. Strážci Galaxie na to jdou trochu jinak a tím vybočují z řady. Sází hlavně na výborný humor do kterého se náramně hodí ztřeštěné charaktery hlavních postav. Ty se navzájem skvěle doplňují. Nezapomenutelné jsou hlavně hlášky mývala Rocketa a hlavně Grootova věta "Já jsem Groot". Do toho si připočtěte dobrý příběh, rychlý spád děje a v nesposlední řadě kvalitní soundtrack a je jasné že v Galaxii je o zábavu postaráno...