Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Oblíbené filmy (10)

The Last: Naruto the Movie

The Last: Naruto the Movie (2014)

Naruto filmy se dlouhodobě drží vyšší kvality než samotné anime, možná i proto, protože do 2 hodinového filmu tvůrci nemůžou narvat 4 hodiny fillerů :) Každopádně film jsem si hodně užil. Ze začátku jsem se bál, aby to nebylo něco přecukrovaného, ale nakonec to je velmi povedený kousek. Vlastně nějak rozuzlení příběhu po konci anime chce asi každé větší anime, ale ne každé dostane film, protože většina fan base odejde, než skončí, protože je to nebaví. Naruto ale má filmy jako vedlejší kánonickou dějovou linku už od začátku a opět nezklamal. Je tam romantika, akce a závisláci na Sasukeho postavě se dočkají celých 5 vteřin jeho záběrů. Bylo to důstojné a povedené završení příběhu, které asi lidi, kteří nesledovali dlouhodobě anime nebo neviděli mangu, nepochopí a nepředpokládám, že si to v Česku najde tolik fanoušků, protože tady je jiná kultura.

Kimi no suizó o tabetai

Kimi no suizó o tabetai (2018)

Přečetl jsem mangu, viděl film a jsem spokojený. Pokud se člověk u něčeho potřebuje vybrečet a chce vidět vážně zajímavý romantický příběh, který paradoxně skoro v ničem není jako typické romantické anime, tak tohle je to pravé. Manga a film se s menšími detaily trochu liší, ale vlastně ani jedno není na škodu, protože ty detaily nemění nějak pointu. Po nějakých zkušenostech s romcomy byla tohle příjemná změna. Tenhle typ příběhů je často dost složité uchopit, protože autor může zanechat v divákovi pocit prázdnoty nebo naopak do něj naládovat tolik pocitů, že to přestane být výjimečné. A jelikož tento film naprosto perfektně balancuje mezi těmito extrémy, člověk může odejít se skvělým zážitkem. Název filmu a věta hlavní hrdinky tomu dodává trochu satirický nádech, který rozhodně přináší do trochu ponuřejší atmosféry i trochu humoru.

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Neotřelá klasika a můj oblíbený kousek. Sci-fi film na kterém dodnes staví mnoho knížek, povídek, příběhů, filmů, seriálů... I když by se možná po všetečném pátrání dala najít chybka nebo dvě, celá trilogie stojí za to. Na to, že je film z 85., přináší vlastně dost aspektů, které moc filmů dodnes nepřekonalo. Ikonický Delorean spolu s Foxem a Lloydem je něco, co by měl každý fanoušek sci-fi alespoň 1x zažít. Škoda, že už to není kinová záležitost.

Kmotr

Kmotr (1972)

Stará klasika, která je absolutně famózní. Skvělý film ze světa mafiánů, podaný místy skvělým komorním a přímočarým postupem a dějem. Gangsterské filmy jdou většinou mimo mě, nebaví mě se na to dívat, je to extrémní nuda, všude je de facto to samé. To tady ale neplatí, spíše je to přesně naopak, člověk s napětím hltá každou minutu filmu, který se může v ději zvrtnout v každém okamžiku. Postupně film buduje příběh nejen hlavních postav ale i těch vedlejších. Ve filmu jsem nenašel žádný vyloženě kiks a jestli tam je, je mi to upřímně jedno, protože se u tohohle filmu bavím pokaždé, když ho vidím.

Ready Player One: Hra začíná

Ready Player One: Hra začíná (2018)

Jakožto nadšenec do sci-fi, VR, virtuálních světů a elektroniky obecně, mi tento film sedl přesně do noty. Těžko bych hledal na této více jak 2 hodinové radosti něco negativního. Je tam romantická linka, skvělý záporák, skvělý svět, tak bambilion známých, očividných i méně zjevných narážek na hry, filmy, seriály a anime všeho druhu. Korunu tomu prakticky nasazuje to, že to dostal pod svá křídla Spielberg. Více než akční film je tohle vlhký sen každého, kdo sní alespoň o vzdáleně podobném VR systému a každého fanouška sci-fi dobrodružných filmů.