Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Drama

Poslední recenze (269)

plakát

Hyouka (2012) (seriál) 

7/10. Ačkoliv na MALu tato série sedí u mě na 7/10, zde je asi na 4*, protože to je více odpovídající. Hyouka je takové zvláštní anime, které mi částečně přirostlo k srdci a částečně mi přišlo nudné. Epizody tam jsou občas natahované i na poměry slice of life žánru a některé postavy si jednoduše zasloužily lepší vývoj/character development. Sledovat partu středoškoláků je fajn, hlavní postavy jsou zajímavé, mají vlastní background a ty jednotlivé části, kdy se tam vždy řeší něco jiného, jsou jednoduše zajímavé. Kazí to ovšem fakt, že některé části jsou až brutálně natahované a to především v dialozích, které se dále neposouvají, což je hodně velký přešlap. Natahovat dialog, který nemá vyústění, je docela kreativní prasárna. Příběh je ale nakonec nenáročný a není to vůbec katastrofa. Vlastně pro hardcore fanoušky slice of life bude drtivá většina anime vážně hodně záživná. Nejede se zde žádné fantasy, speciální schopnosti, člověk tu má vážně jen partu kamarádů na střední škole, kteří mají svoje festivaly, zájmy, myšlenkové procesy a volnočasové aktivity. A být to o trochu víc promyšlenější s trochou více práce, je to o dost lepší kousek.

plakát

Einstein - Případy nesnesitelného génia (2020) (seriál) odpad!

Já nevím, viděl jsem pár epizod a i když jsem se moc moc moc snažil to brát nezaujatě a dát tomu šanci, chápat, že se jedná částečně o komedii, tak to prostě nešlo. Tohle je katastrofa za katastrofou, absolutně mě to nezaujalo a většina epizod se mi už i stihla vytratit z hlavy, jak moc nezajímavé to bylo. Kotek je asi dejme tomu dobrý herec, Polívková taky, ale ten nápad "padá na hubu" už od toho konceptu, který je nezáživný a vlastně částečně intelektuálně zaměřený, ačkoliv pro intelektuálně zaměřeného člověka toho moc nenabízí. Takové "všechno a nic". Možná to je tím, že spojovat Einsteinovo jméno a pokrevní lini s krimi, je trochu ujeté. Co trochu, je to dost mimo. Kdykoliv se někdo snaží dělat humor na základě intelektuálních postav, o kterých toho moc neví, tak to dopadá špatně. A to nejen v české tvorbě ale i v té zahraniční. Nechápu, jak by tohle mohlo bavit průměrného diváka, nechápu, jak by tohle mohlo bavit podprůměrného diváka, nechápu, jak by tohle mohlo bavit nadprůměrného diváka. Vůbec přemýšlím, jestli tenhle seriál má cílovku nebo zadání bylo "tady máte historickou postavu, něco vymyslete", za 2 dny byl scénář a jelo se :)

plakát

Kaos (2024) (seriál) 

Námět skvělý, další provedení řecké mytologie, v čele s Goldblumem, který si jede svoje. Bohužel celé to nepůsobí moc stabilně, seriál má hodně vaty a předně první 3 díly jsou prakticky tak na zavření Netflixu a hození do koše. Problém je, že tenhle seriál dostává hate od lidí, kteří nechápou souvislosti postav, a tak raději hejtí seriál než aby si něco přečetli o pointě. Přitom by seriál měl správně dostávat hate za tu vatu, některé fillerové chvilky a ty první 3 díly. Tohle je prostě pro náročnějšího diváka, který chápe vztahy a souvislosti mezi postavami a kdo je nechápe, tak si to zkrátka ani užít moc nemůže. V téhle rovině dělá seriál výbornou práci a ta hromada narážek, vtipů a jízlivosti některých postav je prostě super. Co naopak kulhá, tak je malý prostor Thewlisovi, který tam mohl rozhodně mít větší kus pro sebe a být trochu rázovitější. Zápletka mezi Riddy a Orpheem ke konci byla taková všelijaká a musím se přiznat, že mě to už ani moc nebavilo. Taky jsem čekal trochu jinačí a lepší způsob interakce mezi Prometheem a Diem. Takže ten konec mě už taky tolik nebral. Obecně mě to zklamalo v několika věcech a čekal jsem od toho víc, ale špatné to zase není. Možná jsem taky jednoduše čekal, že do toho humoru zabrousí tvůrci trochu víc a dovolí si víc. Protože ta linka Riddy a Orphea je konci je vážně tak na polštář a šlofíka, že mi to možná trochu přizabilo tu celkovou náladu z toho, která zas tak špatná nebyla.

Poslední hodnocení (770)

Hyouka (2012) (seriál)

17.09.2024

Einstein - Případy nesnesitelného génia (2020) (seriál)

odpad! 17.09.2024

Kaos (2024) (seriál)

07.09.2024

Den, kdy se zastavila Země (2008)

24.08.2024

Noční let (2024) (seriál)

23.08.2024

Dungeon ni deai o motomeru no wa mačigatteiru no daró ka? (2015) (seriál)

22.08.2024

Tokio ghoul (2014) (seriál)

22.08.2024

Deadpool & Wolverine (2024)

17.08.2024

Sherlock - Unaired Pilot (2010) (TV film)

10.08.2024

Reklama

Časové pásmo bylo změněno