Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Přátelé

Přátelé (1994)

Podle mě nejlepší hraný seriál všech dob. Jenom fakt, že se na obrazovkách udržel po celých 10 sérií s neklesající kvalitou to značně potvrzuje. Omílají se tu příhody z každodenního života a faktem je, že ve spoustě z nich poznáme buď sami sebe, nebo alespoň někoho z našeho okolí. Výborně vtipně zpracovaný průřez dospěláckým životem od první práce a spolubydlících, po založení rodiny. Tahle parta lidí si mě získala natolik, že při posledním dílu ukápla i slzička.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Nejlepší britský sitcom všech všech dob. Kdo má rád sci-fi a britský humor, nemohl si tenhle počin nechat ujít. Já osobně ho mám kompletně shlédnutý nesčetněkrát a velmi často se se známými špičkujeme poznámkami právě odsud. Víc dodávat nebudu, rozebírat obsah mezi tolika pochvalnými komentáři by bylo asi tak užitečné, jak automat na kondomy ve Vatikánu;)

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Tohle tu snad ještě nebylo. Podobný humor se dá trochu najít v IT Crowd, ale v něm jsou přeci jen značně cítit britské kořeny, takže je to trochu o něčem jiném. Tahle partička "geeků" z BBT společně s "barbie" Penny mě dokáže dostat smíchem pod stůl skoro vždycky. Byl jsem zvědavý, jak dlouho tohle tempo vydrží, ale zatím máme za sebou už půlku třetí série a pořád je to úplně stejně zábavné! Snad jedinou nevýhodou je, že BBT není pro každého (opravdu ne všichni chápou, nebo alespoň tuší, o čem všechny ty narážky jsou) a to mu bohužel může tak trochu kazit hodnocení.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Přijde mi to tak trochu jako pokračování Přátel s novou partou, posazené zase o pár let napřed (tedy do současnosti). Rozhodně je to však jenom dobře, má to grády, vtip a hlavně Barneyho! Když pominu několik málo dílů, tuším ve čtvrté sérii, kdy začala upadat kvalita a pomalu jsem se chystal se sledováním přestat, je to jeden z nejlepších současných seriálů. Navíc se pátá série zase vrátila do velmi zábavných kolejí, takže právem hodnotím maximální známkou.

Robot Chicken

Robot Chicken (2005)

Výborná smršť shotů parodujících neskutečné množství filmů, seriálů a vůbec celý svět šoubyznysu. Nápaditá imitace předloh pomocí malých postaviček doplněná originálními dabingy. Po dvou shlédnutých sériích zatím 4 hvězdičky, ale čekám spíše vzestup kvality, než její pád.

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Normálně nesnáším doktorské seriály, ale Scrubs je vastně úplně něco jiného. Připomíná mi hodně Ally McBeal, což v mém případě není vůbec na škodu a hlavně jí v mnoha věcech převyšuje. Každá postava je vyšperkovaná v průběhu sérií k dokonalosti a všechny je nakonec budete milovat. Je fakt, že by se JD mohl chovat přeci jen alespoň o trošku míň jako malá holčička, ale to k tomu asi všemu patří. A nejoblíbenější postava...samozřejmě doktor Cox, který už od začátku přiková ke sledování a nepustí až do konce. Nešťastná a zbytečná 9.série, by mě sice nutila hvězdičku z plného hodnocení sundat, ale za tu spoustu zábavy sérií předchozích jsem se rozhodl tento trapný pokus o pokračování doslova ukončeného příběhu odpustit.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

- "Pročpak ten hasicí přístroj nefunguje?" - "Made in UK" - "Aha, jasně." Ono je to ale naopak! Právě proto, že je to vyrobeno ve Velké Británii je to tak zábavné. Vtipy na ajťácký účet srší plným proudem a nablblá Jen je skvěle doplňuje. Pevně však doufám, že ještě nějakou tu sérii autoři přidají, abych mohl zvednout hodnocení ještě o jeden stupínek a nedopadlo to jako u Black Books, kde mi tak trochu chybějící pokračování chybělo.

Black Books

Black Books (2000)

Výborný seriál z prostředí malého knihkupectví s věčně opilým irským majitelem. Milovníci britského humoru ho musí milovat, ostatním se možná bude jen líbit. Škoda jen, že vzniklo pouhých 18 dílů.