Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Životopisný

Recenze (5)

plakát

Dánská dívka (2015) 

Film The Danish Girl je filmem s velmi nekonvenčním tématem, hvězdným obsazením a velkým potenciálem. Po jeho shlédnutí si z něj ale nevybavuji o moc více, než zmíněné téma, skvělé herecké výkony a má nenaplněná očekávání. Dějová linka příběhu zkrátka diváka ničím nepřekvapí a i když život Einera Wegendera musel být bezpochyb vše jen né klišé a předvídatelnost, režisérovi se skladbou příběhu podařilo dosáhnout právě oné předvídatelnosti. Od začátku do konce vás film prakticky ničím nepřekvapí a není těžké odhadnou, co přinese další scéna.

plakát

Rytíři spravedlnosti (2020) 

Multižánrový film, který vás pobaví, postraší, dojme a dokonce i donutí přemýšlet o kauzalitě a efektu motýlích křídel. I když se ze začátku může příběh zdát lehce předvídatelný postupně nabírá překvapivých obrátek se kterými bizarních a nečekaných scén jen přibývá. Nečekaný je i konec, kterému se ve spojení s předcházejícími scénami a událostmi nechce člověku vůbec věřit. I to je ale nakonec dalším důvodem proč film stojí za to shlédnout. Jensenova skvělá režie a Mikkelsenův špičkový herecký výkon mě doopravdy bavil.

plakát

Anny (2020) 

Stejně jako i ostatní autorčiny časosběrné dokumenty má i tento nespornou sílu a schopnost ve vás jako v divákovi něco zanechat. Hlavní roli hraje životní osud člověka se kterým se možná jen tak někdo neztotožní, ale zaručeně se ho dotkne v těch nejcitlivějších místech. Sledujeme šestnáct let života nejdřív úplně cizího člověka abychom se na konci filmu cítili jako jeho známý a prožívali s ním každou situaci jako by se odehrávala v našem životě a nám. Anny rozhodně stojí za to shlédnout stejně jako ostatní časosběrné dokumenty od Heleny Třeštíkové.

plakát

Svéráz českého rybolovu (2021) 

Film o partě českých rybářů vyrážejících na sever za norským rybářským snem. I když je ve světě českých rybářů výprava do Norska za halibuty a treskami fenomén, kdo se o rybolov nezajímá nikdy o ní pravděpodobně neslyšel. Možná o to je pak pro takového diváka film zajímavější. Režisérka nám dává možnost stát se součástí jedné takové výpravy a společně se šesti přáteli a rybáři prožívat všechny emoce, které takovou výpravu doprovází. Za mě film který stojí za to vidět, pro rybáře i nerybáře.

plakát

Chlast (2020) 

Chlast je jeden z těch filmů o kterých přemýšlíte i když už dávno nejste v kině. Velmi silný příběh plný emocí. V jednu chvíli se smějete a bavíte s opilými kamarády a chvíli na to pozorujete, jak se jim s přibívajícími promile v krvi všechno rozpadá pod rukama. Vztahy se komplikují, člověk přestává rozumět i sám sobě. SIlný příběh ještě podpořili skvělý herci v čele s Madsem Mikkelsenem, který v hlavní roli doopravdy exceluje!