Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (49)

plakát

Ahoj, braček! (1991) (seriál) 

Seriál vznikal dlouhých šest let (1991-1996) a je určen nejmenším dětem. Výtvarná a epická prostota starší diváky spíše odrazuje. Technicky a animačně výtečné.

plakát

Černý démant (1955) 

Zajímavý filmeček podle scénáře Karla Zemana s kluky z Cesty do pravěku.

plakát

Čertík Fidibus (1981) 

Film nezapře, že ho natočili žáci Karla Zemana. Vzhledem a technikou animace připomíná Zemanovy dva poslední celovečerní filmy. Technicky působí dobře, avšak scénář je nedotažený.

plakát

České století (2013) (seriál) odpad!

Vytrhávání věcí z kontextu, upovídané, směšně natočené.

plakát

Čo videli stromy (1995) (seriál) 

Hezký seriál vytvořený papírkovou technikou vznikl ve studiu ve Zlíně Malenovicích a vytvořili ho spolupracovníci Karla Zemana.

plakát

Čtyřlístek (2024) (seriál) 

Natočeno bohužel ve stylu filmu Velké dobrodružství Čtyřlístku bez potřebného nápadu, lehkosti a vtipu. Z tradice večerníčkovských seriálů nečerpá série nic, agresivní píseň na úvod, rušivá, nepříjemná hudba těžko může děti uklidnit a připravit na spánek, což byl účel původních pohádek na dobrou noc. Ze slabých příběhů se v animaci dalo vytěžit víc. Celkově to byla nuda. Starší zpracování Čtyřlístku z Krátkého filmu Praha bylo mnohem lepší a věrnější předloze jak vyprávěním tak i výtvarně.

plakát

Čtyřlístek - Kamarádi z Třeskoprsk (2024) (epizoda) 

Kresebně hodně vzdálené od předlohy, příšerná píseň na úvod, schází akce a vtip, tedy atributy typické pro kreslený film. Prosté a statické převedení příběhu do animované podoby s přemírou mluveného slova. Celkově se jedná o průměrnou záležitost. Čtyřlístek od Ivana Renče byl mnohem lepší.

plakát

Čtyřlístek má rodiče (2023) (TV film) 

Nijak nevynálezavě zpracovaný dokument o autorovi, který opustil kvalitu kresby a řemeslnou poctivost a dal se plně na vlnu zisku. Škoda, že nebylo řečeno, kolik dalších výtvarníků se dnes podílí na tvorbě komiksu Čtyřlístek, jehož výtvarná forma hodně poklesla (až na obálky samotného časopisu, které opravdu Němeček většinou stále kreslí).

plakát

Čtyřlístek - Poprask v ZOO (2024) (epizoda) 

Škoda, že pro seriál byly vybrány tak slabé příběhy v provedení stejném jako ve filmu Velké dobrodružství Čtyřlístku, který nebyl moc zdařilý.

plakát

Dlouhý, Široký a Bystrozraký (1971) 

Velice pěkný film s poloplastickými loutkami Karla Franty vzniklými za spolupráce Emila Hauptmanna. Sekovi se přesnou animací podařilo rozehrát klasický pohádkový příběh přístupnou a nenudící formou i pro současného dětského diváka.