Reklama

Reklama

Čtyřlístek

(seriál)
TV spot
Animovaný / Rodinný
Česko, 2024, 1 h 3 min (Minutáž: 9 min)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Oblíbená čtveřice protagonistů oslovuje čtenáře ve formě komiksů a knížek již téměř 55 let. Večerníček bude jejich premiérou – dlouho a pečlivě připravovanou. Městečko Třeskoprsky s útulným domečkem a zahrádkou, rybník Blaťák, hrad Bezzub, řeka Šuměnka a mnoho dalších míst se stanou pohádkovou kulisou pro Fifinku, Myšpulína, Bobíka a Pinďu. Chybět nebudou i další postavy a postavičky v čele se „zloduchem“ a protihráčem Kazimírem Zádrhelem. Zkušená autorka Čtyřlístku Hana Lamková napsala pro Večerníček výborně vystavěné a vypointované příběhy, kde nechybí legrace ani přesně dávkované napětí a které nezklamou žádného z obdivovatelů klasických dobrodružství Čtyřlístku. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (9)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Standardní kresba, která jde zkousnout, nevadí mi modernizace v podobě mobilních telefonů a plochých obrazovek, to je všechno v pořádku. Moc mi nesedí dabing, ale i to může být jenom můj subjektivní pocit. Co mi ale vadí, že tu není žádný vtip, žádný humor. Semtam fórek jako jména sportovců na cedulích v pozadí tomu moc nepomůže. Je to stejné, jako ty současné (už asi dvacet let) komiksy - bezkrevné. Pokud by z toho měl vzniknout dobrý večerníček, měli autoři sáhnout k námětům čísel z 80. let. Ljuba Štíplová psávala výborné příběhy, manželé Lamkovi jsou bohužel jen slabý odvar. Jo a největší katastrofa je úvodní znělka. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístek byl komiks, který si z dětství pamatuju a moc rád jsem ho četl. Na seriálu už od první chvíle (ne)zaujme dabing. Já bych si představoval jiné dabéry. Kupříkladu: Fifinka - Jitka Molavcová, Myšpulín - Ivan Trojan, Bobík - David Novotný, Pinďa - Josef Dvořák. Uznávám, že zvolení představitelé jsou přeci jen o něco mladší, ale ty hlasy mi k nim moc neseděly. Co se týče příběhů, chybí mi v nich vtip a nápad. Přeci jen je tentokrát velká přímočarost spíše na škodu. Těm původním komiksům se tento seriál zkrátka nevyrovnal. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento večerníček ušel, obzvlášť pro fandy Čtyřlístku je povinností. Chválit jde jednoduchou animaci, dabing je spíš průměr, sem tam i slušný díl co se týká děje. Kritizovat jde např. to, že znělka trvá přes minutu a závěrečná píseň má přes půl minuty, takže na samotné příběhy tolik času nezbylo. Ale jako pocta a dar Jaroslavu Němečkovi k jeho 80tým narozeninám budiž. Hudba: Ondřej Soukup ()

redfoxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Natočeno bohužel ve stylu filmu Velké dobrodružství Čtyřlístku bez potřebného nápadu, lehkosti a vtipu. Z tradice večerníčkovských seriálů nečerpá série nic, agresivní píseň na úvod, rušivá, nepříjemná hudba těžko může děti uklidnit a připravit na spánek, což byl účel původních pohádek na dobrou noc. Ze slabých příběhů se v animaci dalo vytěžit víc. Celkově to byla nuda. Starší zpracování Čtyřlístku z Krátkého filmu Praha bylo mnohem lepší a věrnější předloze jak vyprávěním tak i výtvarně. ()

Ragga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejde to:) Tohle bych dětem vysvětlovat nechtěl. Je to na prapůvodní čtyřlístek velice nedůmyslné. Postavy mají nereálné reakce. Proti grafice nic nemám a ani mi to nepřijde vyloženě škodlivé. Jen je to prostě "slabé". Ani jako malé dítě bych nevstřebal proč tam věci dopadnou a proběhnou tak jak se děje. Rozehrají celkem slušné téma a pak to degradují nějakým zbytečným nesmyslem a nepřirozenými reakcemi. Příklad je hned třeba první díl s 3x naklonovaným Pinďou. Chvíli se hodí těch víc rukou k práci, ale když zjistí, že toho vlastně dost snědí a i postel vlastně potřebují tak rozhodnou, že bude lepší je prostě zpátky "úměle převést do počítače". A tak začnou s testováním, který že z nich je originál. Když ho rozpoznají tak Bobík zavelí zbylím klonům "Za mnou!" a všechny tři kopie s radostí a úsměvem naskáčou do násypu klonovacího stroje co vypadá spíš jako velký drtič nebo mlýnek i když se ještě před chvílí hádali o jedno rádio a co bude hrát za hudbu:) Ihned po "zpětném převodu" klonů je Fifinka nechá pro jistotu úplně vymazat i z paměti. Asi by zabírali i moc místa na disku:D No hlavně, že jsou na tolik korektní, že na spojené tříposteli spolu spějí pohromadě jenom kluci a Fifinka má od nich postel slušně oddělenou nočním stolkem:D Nebo je to jinak?? :-O Úvodní znělka tvoří 12,5% (1,5minuty z 8.) z celého dílu a i přesto, že chápu, že měla být jakože nazpívána lidsky, tak tohle je na mě už moc slabé. Text, zpěv, frázování i mix, na mě osobně, působí velice pochybně a rušivě. Celkově je to škoda. Věřím, že by to mohlo mít i v dnešní době úspěch kdyby se toho chopil někdo svěží. Někdo kdo si nemyslí, že malé děti jsou tak nechápavé aby jim tohle stačilo. Nadčasový potenciál to má, tak ho jen dobře moderně využít. Tomhle bohužel dávám jen 30% za to že je to Čtyřlístek a za to, že to aspoň v důsledku není toxické. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Nejedná se o první zpracování Čtyřlístku jako Večerníčku (od r. 1965). Poprvé měl vzniknout 14dílný Večerníček Čtyřlístek v režii Ivana Renče. Nakonec vznikly pouze tři díly, a to pro Večerníček nestačilo. (TomasSlach)

Reklama

Reklama